Facturenrapport

In het rapport Facturen staan bestellingen waarvoor de actie Factuur aanmaken is gebruikt om een kassabon te genereren met een samenvatting van de bestelling. Dit wordt meestal gebruikt zodat een klant een onkostenrapport in kan dienen zonder de gegevens over wat er is gegeten. In dit rapport kun je elke transactie zien en welke bijbehorende facturen er zijn gegenereerd.

Toegang hebben tot het Facturenrapport

Om toegang te hebben tot het Facturenrapport en het te genereren:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Facturen in de sectie Bestelrapporten
    De afbeelding geeft de startpagina voor rapporten in de Lightspeed Restaurant-backoffice weer. Het deel met de naam 'Bestelrapporten' is uitgelicht.

In het facturenrapport worden standaard alle facturen weergegeven die die dag zijn verwerkt. Je kunt ook een tijdsperiode instellen voor het rapport met de pijltjestoetsen en het kalenderpictogram in de rechterbovenhoek.

Kassabonnen opzoeken en filteren

Primary view for the Invoices report

Kassabongegevens bekijken en beheren

Klik op een kassabon uit het Facturen rapport om meer details te zien. Van hieruit kun je verschillende acties uitvoeren en meer informatie over de gekozen transactie bekijken.

Acties facturen

• Opslaan als tekst: Downloadt een tekstbestand met informatie uit de weergave Controlespoor en de weergave Prints.
  • Journaal (weergave): Een gebeurtenislogboek dat wordt gebruikt voor controledoeleinden en alle acties op de geselecteerde rekening bijhoudt. Klik op een gebeurtenis uit de lijst om meer details te zien.
  • Prints (weergave): Toont alle geprinte versies van de gekozen kassabon, inclusief de productiebonnen die naar de keuken of de bar zijn gestuurd.

Journal view for invoices

Wat nu?

Proforma-rekeningenrapport

Het proforma-rekeningrapport bevat kassabonnen die zijn geprint, maar nog niet zijn betaald.

Meer informatie

Rapport geannuleerde rekeningen

Het rapport Geannuleerde rekeningen toont alle geannuleerde bestellingen voor de geselecteerde periode.