Klantfacturen in Restaurant POS beheren

Vanuit de Restaurant POS-app kun je voor elke klant onbetaalde factuursaldi zien en openstaande facturen afronden. Klantfacturen omvatten alle transacties die zijn betaald met een IKDEBT-betaalmethode in de Lightspeed Restaurant POS-app en waar facturen van zijn gemaakt.

Om te leren hoe je facturen configureert en aanmaakt, zie Klantfacturatie configureren en Klantfacturen aanmaken.

Inhoudsopgave:

Het saldo van een klant bekijken

Bekijk het saldo van elke klant om te zien hoeveel zij aan je bedrijf verschuldigd zijn voor transacties die zijn betaald met een IKDEBT-betaalmethode en de facturen die voor die bestellingen zijn aangemaakt.

1. Tik in de Lightspeed Restaurant POS-app op Klanten.
  2. Zoek naar een bestaande klant.
  3. Tik op Bekijken naast de klant om zijn profiel te zien.
  4. Controleer het veld Saldo. Een negatief bedrag betekent dat de klant geld verschuldigd is voor één of meer facturen.
  5. Tik op Selecteren om de klant aan een bestelling toe te voegen of op Terug om terug te keren naar het scherm Klant.

Een openstaande factuur afronden

Rond openstaande facturen af om ze als betaald te markeren wanneer de betaling van een klant is ontvangen. Hierdoor wordt het factuurbedrag overgeboekt van de IKDEBT-betaalmethode die is gebruikt om de factuur aan te maken naar de definitieve betaalmethode die tijdens de afronding is geselecteerd. Facturen kunnen ook in de backoffice worden afgerond.

1. Volg stappen 1 - 4 in de vorige sectie om te verifiëren of de klant een negatief rekeningsaldo heeft.
  2. Tik op Saldo om openstaande facturen en factuurtransacties in behandeling voor de klant te bekijken.
  3. Selecteer een openstaande factuur om af te ronden.
  4. Tik op Afronden om verder te gaan.
  5. Selecteer de betaalmethode van de klant en tik op OK om de factuur af te ronden.

Wat nu?

Leer hoe je klantenfacturen in de backoffice kunt beheren en afronden.