Cadeaubonnen op de POS gebruiken

Belangrijk: Op 21 juni 2022 lanceerden we de nieuwe cadeaubonfunctie. Deze artikelen hebben betrekking op de oude versie. Als je vóór de releasedatum lid bent geworden van K-Series, kun je overstappen op de nieuwe versie door de instructies te volgen in ons artikel Cadeaubonnen instellen 2.0.

Na het instellen van cadeaubonnen leer je hoe je deze kunt gebruiken in de Restaurant POS-app. Wijs cadeaubonnen toe aan klanten om ze te koppelen aan klantprofielen, controleer het saldo van cadeaubonnen om de resterende waarde te zien, gebruik cadeaubonnen om bestellingen te betalen en waardeer cadeaubonnen met een laag saldo indien nodig op.

Een cadeaubon via backoffice toewijzen aan een klant

1. Log in op de backoffice met de inloggegevens van je Lightspeed Restaurant-account.
  2. Ga in de navigatiebalk naar Klanten > Loyaliteitskaarten > Kaart-batches.
  3. Selecteer het tabblad CADEAU.
  4. Selecteer het vergrootglas naast de kaartgroep waarvan je een kaart wilt gebruiken.
  5. Scrol naar een niet-toegewezen kaart.
  6. Klik op de envelopknop in de specifieke rij VIP-kaarten.
  7. Voer het e-mailadres van de klant in.
  8. Klik op het vinkje om toe te wijzen.
  9. Je klant ontvangt automatisch een e-mail met de bijbehorende QR-code.

Een cadeaubon toewijzen aan een klant via POS

1. Tik op het Kassascherm in de Lightspeed Restaurant-app op het scannerpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Lijn de QR-code op een nieuwe cadeaubon uit met de camera op de achterkant van het POS-apparaat zodat deze in het blauwe vakje op het scherm verschijnt.
  3. Wacht tot het saldo van de cadeaubon op het scherm verschijnt.
  4. Tik op de knop Account koppelen.
  5. Klik op het label Klant toewijzen boven het bestelgebied.
  6. Voeg een nieuwe klant toe of selecteer een bestaande. Zo wordt de klant automatisch gekoppeld aan de gescande bon.

Het saldo van de cadeaubon controleren

BELANGRIJK: Laat geen onbetaalde artikelen op het Kassascherm staan wanneer je het saldo van een cadeaubon controleert. Als je items op het kassascherm laat staan, wordt de bestelling op de cadeaubon in rekening gebracht.

1. Tik op het Kassascherm in de Lightspeed Restaurant-app op het scannerpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Lijn de QR-code op de cadeaubon uit met de camera op de achterkant van het POS-apparaat zodat deze in het blauwe vakje op het scherm verschijnt.
  3. Wacht tot het saldo van de cadeaubon op het scherm verschijnt.

Betalen met cadeaubonnen

1. Start in de Lightspeed Restaurant-app een nieuwe bestelling of selecteer een bestaande bestelling met onbetaalde items.
  2. Tik op het Kassascherm op het scannerpictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Lijn de QR-code op de cadeaubon uit met de camera op de achterkant van het POS-apparaat zodat deze in het blauwe vakje op het scherm verschijnt.
  4. Wacht op de bevestiging dat de bestelling is betaald.

Saldo op cadeaubon opwaarderen

BELANGRIJK: Laat geen onbetaalde artikelen op het Kassascherm staan wanneer je een cadeaubon opwaardeert. Als je items op het kassascherm laat staan, wordt de bestelling op de cadeaubon in rekening gebracht.

1. Tik op het Kassascherm in de Lightspeed Restaurant-app op het scannerpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Lijn de QR-code op de cadeaubon uit met de camera op de achterkant van het POS-apparaat zodat deze in het blauwe vakje op het scherm verschijnt.
  3. Wacht tot het saldo van de cadeaubon op het scherm verschijnt.
  4. Tik op Opwaarderen.
  5. Voer het bedrag in dat aan de bon moet worden toegevoegd.
  6. Tik op Volgende stap om verder te gaan.
  7. Selecteer de betaalmethode die wordt gebruikt om te opwaarderen.
  8. Tik op Verplaatsen om het opwaarderen van de bon te voltooien.

Bekijk onze video Lightspeed Loyalty (K-Series) voor meer informatie.