Cadeaubonnen 2.0 configureren

Deze instructies gelden alleen voor de nieuwe Lightspeed-cadeaubonversie. Als je de oude cadeaubonversie gebruikt en wilt overstappen, volg dan de instructies in dit artikel.

Voordat je K-Series-cadeaubonnen verkoopt, raden we je aan om in je backoffice een maximaal cadeaubonsaldo in te stellen. Het maximumsaldo is de maximale waarde die op een cadeaubon kan worden geladen. Als een medewerker een cadeaubon probeert te verkopen met een waarde die hoger is dan het maximumsaldo, zal je POS een foutmelding geven en de verkoop blokkeren. Standaard is er geen maximumsaldo voor cadeaubonnen.

Instellen van een maximumsaldo

Het maximumsaldo heeft invloed op alle toekomstige cadeaubonnen. Het heeft geen invloed op eerder aangemaakte cadeaubonnen of batches. Je kunt cadeaubonnen verkopen zonder een maximaal cadeaubonsaldo in te stellen, maar wij raden dit niet aan. Een maximumsaldo stel je als volgt in:

1. Log in op de K-Series-backoffice.
  2. Navigeer naar Klanten > Cadeaubonnen > Instellingen in het hoofdnavigatiemenu.
  3. In het gedeelte Algemeen voer je in het veld Maximumsaldo het maximumbedrag voor je cadeaukaarten in.
  4. Klik op Opslaan.

Wat nu?

Cadeaubonnen 2.0 gebruiken in de POS
Cadeaubonnen 2.0 printen
Cadeaubonnen 2.0 online verkopen
Cadeaubonnen 2.0 beheren in backoffice
Veelgestelde vragen over cadeaubonnen 2.0