Regels toevoegen

Vanaf juni 2023 is de legacy voorraadfunctie niet langer beschikbaar voor nieuwe klanten. Bestaande klanten die momenteel gebruik maken van de functie behouden wel toegang tot deze functie.

Als je geïnteresseerd bent in het beheren van je voorraad, raden we je aan om onze Inventory-add-on te verkennen. Neem contact op met je accountmanager of neem contact met ons op om te bespreken of je bedrijf baat zou kunnen hebben bij deze add-on.

Voeg voorraadmeldingen toe op de pagina Voorraadregels voor je voorraadniveaus. Wanneer een regel is aangemaakt, kun je bepaalde acties opgeven die moeten worden ondernomen wanneer aan de regel is voldaan.

1. Selecteer in het navigatiemenu Voorraad > Regels > Regeleditor.
  2. Klik op de knop Een nieuwe regel toevoegen.
  3. Definieer de regelinstellingen, en selecteer vervolgensOpslaan.Restaurant-BO-Add-Stock-Rule.png
  4. Selecteer de knop Een actie toevoegen voor de aangemaakte regel.
  5. Definieer de actie-instellingen en selecteer vervolgens Opslaan.
  6. Optioneel: om meerdere acties aan één regel toe te voegen, herhaal je stap 4 en 5.Restaurant-BO-Add-Stock-Rule-Action.png

Regelinstellingen

Wijzig de regelopties door de blauw gemarkeerde woorden te selecteren en de juiste optie te kiezen in het vervolgkeuzemenu.

Naam instelling Omschrijving
Elke voorraad Deze regel is van toepassing op alle voorraadlocaties. Als je wilt dat deze regel alleen geldt voor één bepaalde voorraad, klik dan op Elke voorraad, voer de naam van de voorraad in het invoerveld in en kies deze uit het vervolgkeuzemenu.
Elk product Deze regel geldt voor alle items. Als je wilt dat deze regel alleen geldt voor een bepaald item, klik dan op Elk product, voer de naam van het item in het invoerveld in en selecteer het uit het vervolgkeuzemenu.
1 Het aantal producteenheden waaronder de voorraad moet zakken voordat de regel van kracht wordt. Om dit aantal te wijzigen, klik je op 1 en voer je het nieuwe aantal in het invoerveld in.

Actie-instellingen

Wijzig de actie-instellingen door de blauw gemarkeerde woorden te selecteren en de juiste optie te kiezen in het vervolgkeuzemenu. Zodra je de eerste optie hebt geselecteerd, verschijnt een tweede optie.

Eerste optie Omschrijving Tweede optie Omschrijving
Stuur een waarschuwing per e-mail Zodra aan de regel is voldaan, wordt een e-mail gestuurd naar alle leden die in de tweede optie zijn gedefinieerd. Nieuwe maildistributielijst Alleen leden van de distributielijst ontvangen de e-mail. Alle maildistributielijsten die in de backoffice zijn aangemaakt, kunnen worden geselecteerd. Zie Inzicht in maildistributielijsten voor gedetailleerde informatie. Als je een nieuwe distributielijst wilt aanmaken, voer je de naam in het invoerveld in en selecteer je het vinkje. Het venster Nieuwe maildistributielijst verschijnt waar je namen en e-mailadressen kunt invoeren.
Opnemen in een e-mailrapport Zodra aan de regel is voldaan, wordt er een e-mailbericht verzonden naar alle leden die in de tweede optie zijn gedefinieerd. Nieuwe maildistributielijst Alleen leden van de distributielijst ontvangen het e-mailbericht. Alle maildistributielijsten die in de backoffice zijn gemaakt, zijn beschikbaar voor selectie. Zie Inzicht in maildistributielijsten voor gedetailleerde informatie. Als je een nieuwe distributielijst wilt aanmaken, voer je de naam in het invoerveld in en selecteer je het vinkje. Het venster Nieuwe maildistributielijst verschijnt waar je namen en e-mailadressen kunt invoeren.
Een HTTP-eindpunt oproepen Een HTTP-service is gekoppeld aan een regel. Het webhook-eindpunt wordt gedefinieerd in de tweede optie. Nieuw eindpunt webhook Definieert de HTTP-callback. Alle in de backoffice aangemaakte webhooks zijn beschikbaar voor selectie. Zie Webhooks begrijpen voor gedetailleerde informatie. Als je een nieuwe weblink wilt aanmaken, voer dan de naam van de weblink in het invoerveld in en selecteer het vinkje. Het venster Nieuw eindpunt webhook verschijnt waar je de naam en URL kunt invoeren.

Wat nu?

Bestaande voorraadregels bewerken of verwijderen.

Beheer aan HTTP-diensten gekoppelde regels met de geavanceerde webhooks-functie.

Beheer de maildistributielijsten die aan de regels voor voorraadniveaus zijn gekoppeld.