Order Anywhere-profielen bewerken

Nadat je Order Anywhere-bestelprofielen hebt aangemaakt, kun je ze bewerken om de instellingen aan te passen, bestellen te onderbreken of het menu zo nodig te verversen of verwijderen.

Bestelprofielen bewerken

Bewerk een bestelprofiel om het een nieuwe naam te geven, de bestelvoorkeuren aan te passen of de betaalinstellingen te wijzigen.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Mijn profielen.
  3. Selecteer de naam van het profiel dat je wilt bewerken.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan in het profiel.Startpagina Mijn profielen in Order Anywhere waarop de naam van een profiel uitgelicht is.
  5. Klik op Opslaan.

Bestelprofielen onderbreken

Onderbreek specifieke bestelprofielen zodat klanten tijdelijk geen bestellingen kunnen plaatsen. Onderbreking van een profiel verandert alleen of een klant het profiel kan zien en gebruiken. Je kunt profielen wanneer je wilt onderbreken en hervatten zonder dat dit gevolgen heeft voor je backoffice-gegevens. Je kunt seizoensgebonden profielen bijvoorbeeld onderbreken wanneer het seizoen afloopt en het jaar erna hervatten.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Mijn profielen.
  3. Selecteer de naam van het profiel dat je wilt onderbreken.
  4. Klik op Bestellingen onderbreken. Nadat dit is ingeschakeld, verandert "Bestellingen onderbreken" in Bestellingen hervatten.Voorbeeld van bestelprofiel in Order Anywhere waarin Bestellingen onderbreken is uitgelicht.
  5. Klik op Opslaan.

Het menu dat is gekoppeld aan bestelprofielen verversen

Als je het menu hebt gewijzigd dat is gekoppeld aan een bestelprofiel, moet je het verversen zodat je klanten de updates gelijk te zien krijgen.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Mijn profielen.
  3. Selecteer de naam van het profiel waarvan je het menu wilt verversen.
  4. Klik op Menu verversen.Voorbeeld van bestelprofiel in Order Anywhere waarin Menu verversen is uitgelicht

Bestelprofielen verwijderen

De optie om een bestelprofiel te verwijderen, is handig voor wanneer je restaurant een specifieke bestelmethode of dienst niet meer aanbiedt of wanneer je gewoon verouderde of irrelevante bestelprofielen wilt verwijderen.

Het verwijderen van een profiel kan niet ongedaan worden gemaakt. Alle aan het verwijderde profiel gekoppelde gegevens gaan permanent verloren.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Mijn profielen.
  3. Selecteer de naam van het profiel dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op Profiel verwijderen.Voorbeeld van bestelprofiel in Order Anywhere waarin Profiel verwijderen uitgelicht is
  5. Controleer de pop-upwaarschuwing.
  6. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Wat nu?

Itembeschikbaarheid configureren en gebruiken

Configureer en gebruik Itembeschikbaarheid onder meer om deze functie in te schakelen, de webextensie toe te voegen, items te sluimeren zodat ze tijdelijk niet beschikbaar zijn en het sluimeren ongedaan te maken wanneer ze weer verkocht kunnen worden.

Meer informatie

Bestellingen van Order Anywhere verwerken

Tref voorbereidingen zodat je restaurant bestellingen van Order Anywhere kan verwerken, onder meer door online en in het restaurant betaalde bestellingen te synchroniseren, couverts voor bestellingen aan tafel aan te passen, betalingen te verwerken en online bestellen optioneel uit te zetten.