Castles S1F2-betaalterminal voor het configureren van Lightspeed Payments

De Castles S1F2-terminal is snel en eenvoudig met Lightspeed Payments te configureren. Wanneer je de terminal van Lightspeed ontvangt, is deze al geconfigureerd voor je account, dus je hoeft de terminal alleen nog maar aan te sluiten en te koppelen.

Het is belangrijk dat je alleen de door Lightspeed aan jou geleverde terminal gebruikt, aangezien een van een derde verkregen terminal mogelijk niet correct is geconfigureerd voor je account en een veiligheidsrisico kan vormen.

Wat je nodig hebt

USB-kabel en stekkers1f2-Charging-Cable.png
Papierrol (57 x 40 mm) payments-paper-roll.png

Hoewel de fabrikant een simkaart levert en deze in de terminal wordt meegeleverd, is standaard alleen wifi ingeschakeld. Neem contact op met je accountmanager of één van onze aangewezen verkoopmedewerkers als je wilt weten of je de standalone-modus via wifi of 4G aan je account kunt toevoegen.

De betaalterminal Castles S1F2 configureren

De terminal aansluiten

Voordat je de S1F2-terminal kunt koppelen met je Lightspeed-account, moet je ervoor zorgen dat deze is opgeladen en geconfigureerd.

1. Plaats de papierrol door de stappen 1a-1c te volgen:
    1. Druk op de zijkanten van het deksel van de papierrol om het deksel te openen.
    2. Plaats de papierrol in de terminal en zorg ervoor dat er een stukje papier boven het logo op de behuizing voor contactloos betalen uitsteekt.
    3. Sluit het deksel.
  2. Sluit de USB-oplaadkabel aan op de terminal en een stroombron. Je kunt doorgaan met de configuratie terwijl de batterij wordt opgeladen, maar zorg ervoor dat je de terminal minstens 4 uur oplaadt als je hem voor het eerst oplaadt.
  3. Houd de aan/uit-knop ingedrukt tot het scherm oplicht.
  4. Selecteer in het welkomstscherm de voorkeurstaal.
  5. Tik op de pijl naar rechts op het scherm.

De terminal zal je vragen je wifiverbinding in te stellen.

Om de terminal uit te schakelen houd je de aan/uit-knop ingedrukt totdat er een dialoogvenster verschijnt waarop je kunt bevestigen of je de terminal wilt uitschakelen.

De terminal verbinden met je netwerk

Om je terminal met je Lightspeed-account te verbinden, moet je ervoor zorgen dat deze via wifi met je netwerk is verbonden.

1. Selecteer op het scherm Setup Wi-Fi (Wifi-configuratie) het +-teken.
  2. Schakel WLAN in.
  3. Selecteer jouw wifinetwerk in de lijst, of selecteer het +-teken en voeg de naam (SSID) van het wifinetwerk toe.
  4. Voer je wifiwachtwoord in en tik op Connect (verbinden).
  5. Tik op OK.

Als je verbonden bent, zou je een wifisymbool moeten zien aan de bovenkant van het scherm.

De terminal wordt vooraf geconfigureerd met jouw winkelinformatie. Je moet de winkel bevestigen voordat je de terminal kunt koppelen met je Lightspeed-account.

1. Navigeer terug naar het hoofdmenu door op de pijl terug te tikken.
  2. De naam van je winkel wordt weergegeven en je wordt gevraagd om de winkel te bevestigen. Tik op het blauwe vinkje om te bevestigen.

Je kunt nu de terminal koppelen met je Lightspeed-account.

Afhankelijk van je netwerkconfiguratie is het mogelijk om de terminal op een statisch IP-adres in te stellen in plaats van de standaardinstelling. Deze optie zorgt ervoor dat het IP-adres van je terminal niet verandert nadat er een wijziging in het netwerk is aangebracht of in het geval van een stroomstoring. Ga naar Inzicht in de basisprincipes van netwerken voor meer informatie over het verschil tussen DHCP- en statische IP-adressen.

• Een statisch IP-adres op de S1F2-terminal instellen

Om de terminal op een statisch IP-adres in te stellen, heb je informatie over je netwerkconfiguratie nodig. De netwerkbeheerder kan deze informatie verstrekken.

1. Klik in het terminal op Settings (Instellingen).
    2. Selecteer Network (Netwerk).
    3. Voer de volgende pincode in: 5773.
    4. Tik op Wi-Fi (Wifi)>Settings (Instellingen).
    5. Tik op Edit (Bewerken).
    6. Tik op de pijl omhoog naast de titel Geavanceerde opties om de DHCP-menuoptie beschikbaar te maken.
    7. Scrol omlaag naar het DHCP-menu.
    8. Tik op DHCP en wissel naar Static (Statisch).
    9. Voer het statische IP-adres, de gateway en het netwerkvoorvoegsel in waarop je de terminal wilt instellen. De netwerkbeheerder kan deze instellingen verstrekken.
    10. Stel de DNS in op 8.8.8.8 en 8.8.4.4
    11. Klik op het groene vinkje om het op te slaan.

De terminal koppelen met Lightspeed Payments

Zodra je bent goedgekeurd configureren we in Lightspeed K-Series automatisch de verbinding tussen je Lightspeed Restaurant-account en je Lightspeed Payments-account.

Je Lightspeed Payments-account wordt automatisch aangemaakt in de backoffice met alle correcte details en inloggegevens. Bovendien voegen we, zodra je terminals naar jou zijn verzonden, hun gegevens toe in de sectie Hardware > Betaalterminals van je backoffice, waardoor je het proces van het handmatig toevoegen van die details bespaart. Zodra de terminal op je netwerk is aangesloten, kun je de configuratie voltooien door de knop Terminals verversen te selecteren.

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie Hardware Betaalterminals.
  2. Klik op Terminals verversen.

Deze optie heeft een vertraging van ongeveer 15 minuten. Laat de betaalterminal alle noodzakelijke updates uitvoeren voordat je probeert deze aan je account toe te voegen.

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om het IP-adres van de betaalterminal handmatig in te voeren. Om de configuratie op deze manier te voltooien, ga je naar de pagina Info van het apparaat om het IP-adres van de terminal te vinden. Je vindt het IP-adres op de terminal door te tikken op Settings (Instellingen)Device info (Apparaatinfo). Het wordt vermeld onder Wi-Fi address (Wifiadres).

Noteer het IP-adres. Vervolgens:

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie Hardware Betaalterminals.
  2. Klik op Terminal bewerken.
  3. Voer het IP-adres van je terminal in.
  4. Klik op Opslaan.

De terminal handmatig koppelen met Lightspeed Payments

Soms moet je een nieuwe terminal handmatig koppelen. Zodra de terminal is aangesloten op het netwerk, moet je deze koppelen met je account. Voor het koppelingsproces is informatie nodig die je kunt vinden op de pagina Device info (Apparaatinfo) en het IP-adres van de terminal.

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie > Hardware > Betaalterminals.
  2. Klik op Een nieuwe terminal toevoegen.
  3. Voer de terminalnaam in waarmee deze terminal in de account wordt weergegeven. De naam kan willekeurig zijn, maar de gekozen naam moet deze terminal van alle andere in de vestiging onderscheiden. Kies bijvoorbeeld een naam die aangeeft waar de terminal zich bevindt, zoals ''Afhaalbalie''.
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu om Lightspeed Payments - Adyen als terminaltype te selecteren.
  5. Voer het IP-adres van de terminal in. Dit vind je op de terminal onder Settings (Instellingen)Device info (Apparaatinfo). Het wordt vermeld onder Wi-Fi address (Wifiadres).
  6. Voer de terminal-ID in. De terminal-ID bestaat uit het modelnummer en het serienummer, gescheiden door een koppelteken, bijvoorbeeld S1F2-000151234567890. Het model- en serienummer kunnen beide worden gevonden door te navigeren naar Settings (Instellingen)Device info (Apparaatinfo).
  7. Vink optioneel het selectievakje Kopie op de terminal voor de ondernemer en de klant printen aan om het printen van kassabonnen op de ingebouwde printer van de terminal in te schakelen. Als je dit doet, wordt het printen op een andere bonprinter uitgeschakeld.
  8. Klik op Opslaan.

De terminal wordt nu gekoppeld aan je account, maar niet aan je apparaten. Om ervoor te zorgen dat het POS-apparaat de terminal kan gebruiken, moet je de terminal aan dat apparaat toewijzen in de backoffice.

De terminal toewijzen aan je POS-apparaat

Nu de terminal aan je account is gekoppeld, kun je de terminal toewijzen aan een POS-apparaat.

1. Navigeer vanuit de Backoffice naar Configuratie ApparatenApparaten.
  2. Klik op het apparaat waaraan je de terminal wilt toewijzen, of klik op Bewerken onder Acties naast het apparaat waaraan je de terminal wilt toewijzen.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu naast Betaalterminal om de naam te selecteren van de terminal die je hebt gekoppeld.
  4. Scrol helemaal naar beneden en klik op Bijwerken.
  5. Klik onder configuratiestatus op de knop Opnieuw laden. Je kunt ook op het apparaat zelf op InstellingenOpnieuw ladenRefresh.png tikken.

Je kunt nu kaartbetalingen verwerken met je betaalterminal.

Wat nu?

Standalone-betalingen

Met de standalone-modus kun je betalingen op de terminal verwerken zonder de verkoop op de POS te starten.

Meer informatie

Creditcards handmatig verwerken

Leer om betalingen handmatig te verwerken voor telefonische bestellingen of als creditcards beschadigd en onleesbaar zijn.