Order Anywhere-bestellingen terugbetalen

Er zijn verschillende manieren om bestellingen via Order Anywhere terug te betalen. Het proces is afhankelijk van het moment dat de bestelling is geplaatst en het terug te betalen bedrag. Bij een terugbetaling wordt de bestelling geannuleerd en wordt het bedrag aan de klant terugbetaald. Het proces varieert voor bestellingen van dezelfde dag, de vorige dag en oudere bestellingen. Je kunt bestellingen ook gedeeltelijk terugbetalen volgens de gebruikte betaalmethode.

Alleen bestellingen die zijn ontvangen in de Restaurant POS-app en al zijn betaald, kunnen worden terugbetaald.

Terugbetalingen van bestellingen van dezelfde dag

Om een bestelling terug te betalen op dezelfde dag dat deze is gedaan, annuleer je de bestelling in de Restaurant POS-app.

Wanneer een kassabon wordt geannuleerd, wordt een transactie gecreëerd met een negatief bedrag dat het oorspronkelijke bestellingstotaal in de rapportage neutraliseert. Het annuleren van een kassabon kan niet ongedaan worden gemaakt.

1. Open de Restaurant POS-app.
  2. Tik in de navigatiebalk op Kassabonnen.
  3. Tik op de kassabon die je wilt annuleren.
  4. Tik op het optiespictogram onderaan de kassabon.pos-void-receipt-options-button.png
  5. Selecteer Kassabon annuleren.pos-void-receipt-button.png
  6. Controleer de melding.
  7. Tik op Ja om de kassabon te annuleren.
  8. Selecteer een reden om de bestelling te annuleren, bijvoorbeeld Smaak of Gebruikersfout.
  9. Voltooi de verwerking van de terugbetaling afhankelijk van de gebruikte betaalmethode:
  • Online betaald: het bedrag wordt automatisch teruggestort op de kaart die gebruikt is voor de bestelling.
  • In het restaurant betaald via een geïntegreerde betaalterminal: het bedrag wordt automatisch teruggestort op de kaart die gebruikt is voor de bestelling.
  • Contant betaald in het restaurant: Geef het totale contante bedrag terug aan de klant.
    Tik in de Lightspeed Restaurant POS-app in het navigatiemenu op Kassabonnen.

Bestellingen van de vorige dag en historische bestellingen terugbetalen

Om een bestelling terug te betalen die de vorige dag is ontvangen op de POS, annuleer je de bestelling in de backoffice. Als je een bestelling wilt terugbetalen die ouder is dan de dag ervoor, moet je contact opnemen met support voor een handmatige terugbetaling.

Wanneer een kassabon wordt geannuleerd, wordt een transactie gecreëerd met een negatief bedrag dat het oorspronkelijke bestellingstotaal in de rapportage neutraliseert. Het annuleren van een kassabon kan niet ongedaan worden gemaakt.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Rapporten > Rapporten.
  3. Klik in de sectie Bestelrapporten op Kassabonnenrapport.
  4. Selecteer de kassabon voor de bestelling die je wilt terugbetalen.back-office-receipts-report-select-receipt.png
  5. Klik op Kassabon annuleren.back-office-receipts-report-cancel-receipt.png
  6. Selecteer een reden voor de annulering. Bijvoorbeeld Smaak of Gebruikersfout.
  7. Controleer de melding.
  8. Klik op Ja om de kassabon te annuleren.
  9. Voltooi de verwerking van de terugbetaling afhankelijk van de gebruikte betaalmethode:
  • Online betaald: het bedrag wordt automatisch teruggestort op de kaart die gebruikt is voor de bestelling.
  • In het restaurant betaald via een geïntegreerde betaalterminal: het bedrag wordt automatisch teruggestort op de kaart die gebruikt is voor de bestelling.
  • Contant betaald in het restaurant: geef het totale contante bedrag terug aan de klant.

Gedeeltelijke terugbetaling van bestellingen

Gedeeltelijke terugbetalingen verschijnen niet in de Lightspeed-rapportage en zorgen daarom voor onnauwkeurigheden in die rapporten. Om het terugbetalingsbedrag in de verkooptotalen van je backoffice te compenseren, kun je via het Kassabonnenrapport een transactie met een negatieve waarde toevoegen die de terugbetaling vertegenwoordigt.

Het proces voor het gedeeltelijk terugbetalen van bestellingen varieert afhankelijk van de gebruikte betaalmethode.

Bestellingen die via Lightspeed Payments zijn betaald

Om een bestelling die is betaald via Lightspeed Payments gedeeltelijk terug te betalen, moet je contact opnemen met support.

In het restaurant betaalde bestellingen

Om bestellingen die in het restaurant zijn betaald gedeeltelijk terug te betalen, stort je het bedrag handmatig terug op de betaalmethode die de klant heeft gebruikt voor de betaling.

Via Stripe betaalde bestellingen

1. Log in op het Stripe Dashboard.
  2. Klik op Betalingen.
  3. Zoek de betaling die je wilt terugbetalen.
  4. Klik op het pictogram met drie punten naast de betaling en selecteer vervolgens Betaling terugbetalen.
  5. Voer het terugbetalingsbedrag in en selecteer een reden voor de terugbetaling.
  6. Klik op Terugbetalen om de transactie te bevestigen.

Wat nu?

Betalingen voor Order Anywhere inschakelen

Als je online betalingen en betalingen in het restaurant inschakelt en Scannen en betalen configureert, kunnen klanten via Order Anywhere eenvoudig betalen voor hun bestellingen.

Meer informatie

Bestellingen van Order Anywhere verwerken

Tref voorbereidingen zodat je restaurant bestellingen van Order Anywhere kan verwerken, onder meer door online en in het restaurant betaalde bestellingen te synchroniseren, couverts voor bestellingen aan tafel aan te passen, betalingen te verwerken en online bestellen optioneel uit te zetten.