Lightspeed Accounting 2.0 gebruiken

Leer na het configureren over de functies en functionaliteiten die je mogelijk moet gebruiken om Lightspeed Accounting te beheren. Enkele functies zijn: de synchronisatiegeschiedenis bekijken om te zien wanneer verkoopgegevens zijn gesynchroniseerd, verkoopgegevens opnieuw boeken en opnieuw synchroniseren, boekingsmethoden en rekeningtoewijzingen wijzigen en van boekhoudsoftware wisselen om een nieuw programma te koppelen.

Inhoudsopgave:

Synchronisatiegeschiedenis bekijken

Bekijk de synchronisatiegeschiedenis voor Lightspeed Accounting om elke poging tot synchronisatie van Lightspeed naar je boekhoudsoftware te zien. Filter op datum of boekingsstatus om de resultaten in de tabel te beperken en klik op een synchronisatieresultaat om er meer informatie over te zien.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Integratie > Boekhouding.
  3. Klik op Sync history (Synchronisatiegeschiedenis) om een tabel te bekijken met alle pogingen tot synchronisatie van verkoopgegevens met je boekhoudsoftware.
  4. (Optioneel) Volg de stappen 4a-4c om de synchronisatieresultaten te filteren op status of datum:
    1. Selecteer in het eerste vervolgkeuzemenu All (Alles), Success (Succesvol) of Failure (Mislukt).
      • All (Alles) - Geeft zowel succesvolle als mislukte boekingen weer.
      • Success (Succesvol) - Toont alleen boekingen die met succes zijn gesynchroniseerd met je boekhoudsoftware.
      • Failure (Mislukt) - Toont alleen boekingen waarvan de synchronisatie met je boekhoudsoftware is mislukt.
    2. Selecteer in het tweede vervolgkeuzemenu een datum of datumbereik om de synchronisatieresultaten te bekijken.
    3. Klik op Refresh (Verversen) om de boeking in de tabel bij te werken.
  5. (Optioneel) Om de details van een individueel synchronisatieresultaat te bekijken, klik je op de datum ervan.

Verkoopgegevens opnieuw boeken en synchroniseren

Boek historische verkoopgegevens opnieuw als je rekeningtoewijzingen of instellingen in Lightspeed Accounting bijwerkt en wilt dat die wijzigingen in je boekhoudsoftware verschijnen. Synchroniseer verkoopgegevens opnieuw als de synchronisatie met je boekhoudsoftware door een fout is mislukt.

Verkoopgegevens opnieuw boeken

Als je rekeningtoewijzingen of instellingen in Lightspeed Accounting wijzigt en je wilt dat die wijzigingen worden weerspiegeld in je boekhoudsoftware voor historische verkoopgegevens, boek je die gegevens opnieuw.

Belangrijk: Voordat je eerder gesynchroniseerde gegevens opnieuw boekt, moet je de gegevens die opnieuw worden geboekt uit je boekhoudsoftware verwijderen. Anders ontstaan er onnauwkeurigheden in je boekhoudsoftware doordat gegevens twee keer worden geboekt (de oorspronkelijke synchronisatie en de herboeking).

1. Wis de gegevens in je boekhoudsoftware voor de datum die je opnieuw boekt.
  2. Volg stappen 1-4 onder Synchronisatiegeschiedenis bekijken.
  3. Klik op de datum van het succesvolle synchronisatieresultaat dat je opnieuw wilt boeken.
  4. Klik op Repost (Opnieuw boeken) om de gegevens opnieuw te boeken.
  5. Lees de waarschuwing en klik op Repost (Opnieuw boeken) om te bevestigen.
  6. Verifieer in je boekhoudsoftware of de gegevens opnieuw zijn geboekt. Het kan tot 30 minuten duren voordat de gegevens verschijnen.

Verkoopgegevens opnieuw synchroniseren

Als verkoopgegevens niet zijn gesynchroniseerd vanwege een fout, los je de fout op en synchroniseer je die gegevens opnieuw, zodat ze in je boekhoudsoftware verschijnen.

1. Lees de notificatie-e-mail die is verzonden toen de synchronisatie mislukte en corrigeer de fouten waardoor gegevens niet konden worden gesynchroniseerd.
    De e-mail wordt verzonden naar het adres dat is ingevoerd in het veld Notification email (Notificatie-e-mail) op de hoofdpagina van Lightspeed Accounting.
  2. Volg stappen 1-4 onder Synchronisatiegeschiedenis bekijken.
  3. Klik op de datum van het mislukte synchronisatieresultaat dat je opnieuw wilt synchroniseren.
  4. Klik op Resync (Opnieuw synchroniseren) om te proberen de gegevens opnieuw te synchroniseren.
  5. Verifieer in je boekhoudsoftware of de gegevens zijn gesynchroniseerd. Het kan tot 30 minuten duren voordat de gesynchroniseerde gegevens verschijnen.

Boekingsmethoden of rekeningtoewijzingen wijzigen

Wijzig de boekingsmethode of rekeningtoewijzingen wijzingen die in Lightspeed Accounting worden gebruikt om de manier waarop toekomstige verkoopgegevens naar je boekhoudsoftware worden gesynchroniseerd bij te werken. Schakel bijvoorbeeld over van het boeken van verkopen per item naar het boeken ervan per boekhoudgroep, of wijzig de standaardrekening in je boekhoudsoftware waarop de verkopen worden gesynchroniseerd.

Zie Lightspeed Accounting configureren voor een beschrijving van de boekingsmethoden, rekeningtoewijzingen en aanvullende instellingen in dit gedeelte.

Belangrijk: Wijzigingen in de boekingsmethode en de rekeningtoewijzingen zijn alleen van toepassing op toekomstige gesynchroniseerde gegevens, niet op gegevens die al zijn gesynchroniseerd. Historische gegevens kunnen desgewenst handmatig opnieuw worden geboekt met de nieuwe instellingen. Als je de boekingsmethode wijzigt, moet je alle toegewezen rekeningen en instellingen opnieuw configureren.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Integratie > Boekhouding.
  3. (Optioneel) Selecteer een nieuwe boekingsmethode.
  4. Selecteer new account mappings (nieuwe rekeningtoewijzingen).
    Als je in de vorige stap de boekingsmethode hebt gewijzigd, moet je alle nieuwe rekeningtoewijzingen selecteren. Werk anders alleen de gewenste toewijzingen bij.
  5. Als je de boekingsmethode in stap 3 hebt gewijzigd, configureer je de instellingen in de sectie Additional settings (Extra instellingen).
  6. Klik op Save changes (Wijzigingen opslaan) om ze op te slaan.
  7. (Optioneel) Boek eerdere verkoopgegevens opnieuw om deze opnieuw te synchroniseren met je boekhoudsoftware met de bijgewerkte instellingen. Ga naar Verkoopgegevens opnieuw boeken voor de instructies.

Naar andere boekhoudsoftware overstappen

Als je nieuwe boekhoudsoftware gaat gebruiken die wordt ondersteund door Lightspeed Accounting, ontkoppel dan je oude boekhoudsoftware en maak verbinding met het nieuwe programma. Alle toekomstige verkoopgegevens worden gesynchroniseerd met de nieuwe software, maar historische gegevens worden niet beïnvloed.

Belangrijk: Alle rekeningtoewijzingen, instellingen en synchronisatiegeschiedenis gaan verloren wanneer de boekhoudsoftware wordt losgekoppeld. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Integratie > Boekhouding.
  3. Klik op Disconnect (Verbinding verbreken).
  4. Bekijk de waarschuwing dat alle geconfigureerde rekeningtoewijzingen, instellingen en synchronisatiegeschiedenis verloren gaan.
  5. Klik op Disconnect (Verbinding verbreken) om te bevestigen.
  6. Sluit je nieuwe boekhoudsoftware aan door de stappen te volgen in Lightspeed Accounting configureren.