Lightspeed Delivery-bestellingen accepteren

Leer hoe je bestellingen kunt accepteren die via bezorgkanalen van derden zijn geplaatst en die zijn gekoppeld aan je Lightspeed Delivery-account. In dit artikel lees je over het gehele bestelproces, dat begint wanneer de klant een bestelling plaatst en eindigt nadat de bestelling is voorbereid en geleverd.

Belangrijk: de Lightspeed Restaurant POS-app moet geopend en actief zijn op ten minste één iOS-apparaat om bestellingen via Lightspeed Delivery te kunnen ontvangen.

1. Een klant plaatst een bestelling via een bezorgkanaal dat gekoppeld is aan je Lightspeed Delivery-account.
  2. Een medewerker accepteert de bestelling op de app of website van het bezorgkanaal.

Opmerking: Sommige kanalen hebben een "auto-acceptatie"-instelling. Schakel deze instelling in om stap 2 automatisch te voltooien.

3. De POS-app van Lightspeed Restaurant ontvangt de bestelling en drukt automatisch een bon af met de bestelgegevens en een code die door het bezorgkanaal wordt gegenereerd.
    • Orderbonnen worden ook afgedrukt voor items die aan een productiecentrum zijn toegewezen.
    • De bestelling wordt automatisch afgesloten op de betaalmethode die aan het bezorgkanaal is gekoppeld. Om de bestelling in de POS-app te bekijken, ga je naar het kassabonnenscherm.
  4. Het restaurant maakt de bestelling van de klant klaar.
  5. Het restaurant werkt de bestelstatus bij via de app of website van het bezorgkanaal en maakt de bestelling klaar om bezorgd te worden.

Wat nu?

Bekijk de rapportage over bestellingen die zijn geplaatst via de bezorgkanalen die zijn aangesloten op je Lightspeed Delivery-account.