Bestellingen in het Lightspeed Delivery-dashboard bekijken

Bekijk bestellingen in het Lightspeed Delivery-dashboard om een samengevoegde lijst te zien van alle bestellingen die zijn geplaatst via de bezorgkanalen die zijn gekoppeld aan je Lightspeed Delivery-account. In dit artikel wordt elke kolom op de pagina Bestellingen uitgelegd, evenals de verschillende statussen die een bestelling kan hebben.

Inhoudsopgave:

Bestellingen bekijken

Bezoek de pagina Bestellingen vanuit het Lightspeed Delivery-dashboard om een lijst te zien van alle bestellingen die via bestelkanalen van derden zijn geplaatst. Filter de lijst om specifieke bestellingen te vinden en klik op een bestelling om aanvullende gegevens te bekijken, zoals de item- en klantinformatie.

Ga voor meer informatie over het bekijken van bestellingen in Lightspeed Delivery naar het Deliverect Helpcentrum.

1. Log in op het dashboard van Lightspeed Delivery.

Ga voor hulp naar ons artikel Inloggen op het Lightspeed Delivery-dashboard.

2. Klik in het navigatiemenu op Bestellingen.

De pagina Bestellingen toont standaard alle bestellingen van vandaag. Voor meer informatie over wat er op deze pagina wordt weergegeven, bekijk de secties Inzicht in bestellingskolommen en Inzicht in bestellingsstatussen.

3. (Optioneel) Volg de stappen 3a-3b om te filteren op specifieke bestellingen:

Beschikbare filters zijn onder meer: Afhaaltijd, Locatie, Leveringskanaal, Bestellings-ID, Bestelstatus, Kassabon-ID, Bestellingstype en Aangepaste labels.

1. Klik op Filter.
    2. Gebruik het vervolgkeuzemenu's en de invoervelden om de gewenste filter(s) te configureren.
  4. (Optioneel) Om extra gegevens van een bestelling te bekijken, zoals de item- en leveringsinformatie, klik je op de pijl naast de bestelling om deze uit te vouwen.

Inzicht in bestellingskolommen

De pagina Bestellingen bevat de volgende kolommen:

Kolom Beschrijving
Afhaaltijd Datum en tijd van het afhalen van de bestelling.
Locatie Naam van de locatie waarvoor de bestelling is ontvangen.
Bestellings-ID Identificatiecode die aan de bestelling is toegewezen door het leveringskanaal waarvan zij is ontvangen.
Kanaal Logo van het leveringskanaal waarvan de bestelling is ontvangen.
Kassabon-ID

Identificatiecode die in Lightspeed aan de bestelling is toegewezen. Dit komt overeen met het Rekeningnummer dat voor de bestelling wordt vermeld op het Kassabonnenrapport in de backoffice van Lightspeed Restaurant.

Status Status van de bestelling. Voor meer informatie over elke status, bekijk Inzicht in bestellingsstatussen of ga naar het Deliverect Helpcentrum.

Inzicht in bestellingsstatussen

Bestellingen kunnen de volgende statussen hebben op het dashboard:

Status Beschrijving
Geaccepteerd De bestelling is geaccepteerd door een medewerker en heeft de status Geaccepteerd in Lightspeed.
Annuleren De bestelling werd geannuleerd door de klant.
Geannuleerd De bestelling is geannuleerd door de POS of het restaurant.
Geleverd De bestelling is afgerond in Lightspeed.
Mislukt Er is iets misgegaan bij het versturen van de bestelling naar Lightspeed.
Nieuw De bestelling is geaccepteerd door de POS en heeft de status Nieuw in Lightspeed.
Geparseerd Er is iets misgegaan bij het verzenden van de bestelling naar Lightspeed of Lightspeed heeft de bestelling geweigerd.
POS mislukt Er is iets misgegaan bij het bijwerken van de status van de bestelling.
Aan het voorbereiden De bestelling is naar de keuken of de bar gestuurd.
Geprint De bestelling is geprint door een werknemer.
Kassabon niet gevonden Er is iets misgegaan bij het synchroniseren van de kassabon met Lightspeed.
Ontvangen Lightspeed cloud servers hebben de bestelling ontvangen.
Afgewezen De bestelling is afgewezen door Lightspeed Delivery. Dit gebeurt wanneer dezelfde bestelling meerdere keren wordt verzonden.