Veelgestelde vragen over cadeaubonnen 2.0

Er zijn momenteel twee cadeaubonversies. Als je wilt upgraden naar cadeaubonnen 2.0, volg dan de instructies Cadeaubonnen 2.0 configureren.

Kan ik een cadeaubon opwaarderen?

Ja, je kunt een digitale bon opwaarderen door de QR-code van de cadeaubon te scannen bij de POS. Je kunt een cadeaubon niet opwaarderen in de backoffice.

Kan een klant het saldo van een cadeaubon controleren?

Nee, alleen ondernemers kunnen het saldo van cadeaubonnen controleren.

Kan ik verschillende maximumsaldi instellen voor mijn batches?

Nee, het maximumsaldo is een globale instelling. Je kunt echter wel het maximumsaldo bewerken en vervolgens een nieuwe batch aanmaken.

Kan ik mijn klant terugbetalen voor een gekochte cadeaubon?

Ja, je kunt de terugbetaling gewoon op je POS van de K-Series verwerken om het geld aan de klant terug te geven, en vervolgens de cadeaubon in je backoffice deactiveren.

Kan ik de tekst in de cadeaubonmail die Lightspeed naar klanten stuurt aanpassen?

Nee, de e-mailtekst is momenteel niet aanpasbaar.

Kan ik een cadeaubon versturen via sms?

Nee, maar je kunt wel een online cadeaubon naar je klant e-mailen.

Kan ik cadeaubonnen online verkopen?

Ja, als je Lightspeed Payments gebruikt, kun je online cadeaubonnen verkopen. Om aan de slag te gaan, configureer en activeer je de cadeaubonnenwebwinkel in de K-Series-backoffice.

Kan een klant met een cadeaubon betalen voor een bestelling die via Order Anywhere is geplaatst?

Nee, klanten kunnen momenteel geen K-Series-cadeaubonnen gebruiken om voor een bestelling te betalen die via Order Anywhere is geplaatst.

Kan ik cadeaubonnen van een ander bedrijf of POS importeren?

Ja, je kunt cadeaubonnen van derden importeren in je K-Series-backoffice. Om cadeaubonnen te importeren, log je in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens en navigeer je naar Klanten > Cadeaubonnen. Klik op Cadeaubonnen importeren, vul de batch-informatie in en klik op Importeren starten.