Tap to Pay voor iPhone met Lightspeed Payments

Bèta-disclaimer: Tap to Pay voor iPhone met Lightspeed Payments wordt in een bètaversie getest en is alleen beschikbaar in de VS, het VK en Nederland. Neem contact op met je accountmanager om te weten of je in aanmerking komt.

Met Tap to Pay voor iPhone accepteer je in Lightspeed Payments betalingen direct op je iPhone, zonder extra hardware. Deze functie maakt gebruik van bestaande contactloze betalingstechnologie, zodat je met een tik op een iPhone veilig Apple Pay, contactloze credit- en debitcards en andere digitale portemonnees kunt accepteren.

Vereisten voor Tap to Pay

• iPhone XR of hoger
  • iOS 16.4 of hoger
  • Een Lightspeed Payments-account
  • Version 24.2 of hoger van Lightspeed Restaurant voor iOS

Tap to Pay activeren

Wil je meer informatie over Tap to Pay voor je account? Neem contact op met je accountmanager of met een van onze vertegenwoordigers.

Om Tap to Pay-betalingen te kunnen accepteren, moet de functie zijn ingeschakeld in je Lightspeed-backoffice.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie Instellingen > Betaalmethoden.
  3. Selecteer Een betaalmethode toevoegen.
  4. Selecteer Lightspeed Payments - Tap to Pay als Betaalmethode.
  5. Klik op Opslaan.

Opties voor fooien configureren

Met Tap to Pay voor iPhone configureer je dynamische opties voor fooien die beter bij de behoeften van je bedrijf passen. Je kunt aangepaste bedragen of voorafbepaalde fooiopties instellen. Deze instellingen vind je in de backoffice van Lightspeed Restaurant.

Toegang tot de POS-fooiopties:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie  > Configuraties.
  3. Klik op de naam van de Configuratie die je wilt bewerken.
  4. Klik op Betalingen.
  • Aangepaste fooibedragen activeren op de POS

Als je op de POS klantgerichte fooiopties activeert, kunnen klanten direct op het scherm van de POS een fooi invoeren. Via deze fooioptie kunnen klanten de fooimelding ook 'overslaan'.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
    2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie  > Configuraties.
    3. Klik op de naam van de Configuratie die je wilt bewerken.
    4. Klik op Betalingen.
    5. Selecteer Klantgerichte fooiopties voor de POS toestaan.
    6. Klik op Opslaan.
  • Vooraf ingestelde fooisuggesties activeren

Selecteer Vooraf ingestelde fooisuggesties biedenom fooisuggesties op basis van een percentage of bedrag in te stellen. Je kunt suggesties instellen voor specifieke bedragen, een percentage van het aankoopbedrag, of een combinatie van vaste fooibedragen en percentages op basis van het totale aankoopbedrag.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
    2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie  > Configuraties.
    3. Klik op de naam van de Configuratie die je wilt bewerken.
    4. Klik op Betalingen.
    5. Selecteer Klantgerichte fooiopties voor de POS toestaan.
    6. Selecteer Vooraf ingestelde fooisuggesties bieden.
    7. Voer de gewenste instellingen in.
    8. Klik op Opslaan.

Opmerking: bij alle fooiopties heeft de klant de optie om de fooivraag 'over te slaan' of het fooibedrag aan te passen.

• Percentage: deze optie biedt de klant een percentage van de totale bestelling als fooisuggestie.
    • Bedrag: deze optie biedt de klant een vast bedrag als fooisuggestie.
    • Percentage of bedrag gebaseerd op betalingsdrempel: met deze optie kun je een vast bedrag voorstellen voor bestellingen tot en met een bepaald bedrag, en percentages voor bestellingen hoger dan dat bedrag.

Een verkoop verwerken met Tap to Pay

Tap to Pay-transacties verwerken met je iPhone:

1. Voeg in het Bestelscherm alle items en kortingen toe aan de verkoop.
  2. Tik op Betalen.
  3. Tik op de betaalmethode Lightspeed Payments Tap to Pay.
    Opmerking: bij de eerste Tap to Pay-transactie die je via Lightspeed Payments verwerkt, wordt je gevraagd om Tap to Pay voor iPhone aan je Apple ID te koppelen.
  4. Als fooien zijn geactiveerd, wordt de klant via een melding op het scherm gevraagd om een fooi te selecteren.
  5. Tik op Betalen zodat de klant wordt gevraagd om met een kaart of contactloze betaalmethode te tikken om de betaling te voltooien.
  6. Zodra de betaling is verwerkt, wordt op het scherm van de iPhone Approved (Goedgekeurd) getoond.

Rapportage met Tap to Pay

Alle transacties die via Tap to Pay zijn verwerkt, zijn beschikbaar in het Betalingstransactierapport. Meer informatie vind je in ons artikel Inzicht in het betalingstransactierapport.