Lightspeed Payments configureren

Aan de slag-handleiding

In dit artikel lees je hoe je een aanvraag indient, fooi- en handtekeninginstellingen configureert en een betaalterminal verbindt om betalingen met creditcards en betaalpassen te verwerken met Lightspeed Payments. Navigeer naar andere artikelen in de handleiding met behulp van de carrousel hieronder.

Lightspeed Payments is de eenvoudigste manier om de verwerking van betalingen online en in de winkel naadloos te integreren met Lightspeed Restaurant. Zo kun je op één plek alles regelen voor je bedrijf en je transacties beheren.

Een aanvraag voor Lightspeed Payments indienen

Voordat je kaartbetalingen kunt verwerken met Lightspeed Payments moet je een aanvraag indienen.

Een aanvraag indienen

Nadat je met ons verkoopteam hebt gesproken, ontvang je via e-mail een link naar de aanvraag. Als je al gebruikmaakt van Lightspeed Restaurant kun je Lightspeed Payments ook aanvragen in de backoffice van Lightspeed. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, neemt iemand contact met je op via e-mail om de volgende stappen uit te leggen.

Aanvraagvereisten

De informatie die we verplicht zijn te verzamelen tijdens het aanvraagproces zal per regio verschillen. Dit komt door de wettelijke vereisten die zijn opgesteld door lokale financiële regelgevende instanties. Over het algemeen moet je aanvraag het volgende bevatten:

• De persoonlijke informatie van de ondertekenaar van het document om hun identiteit te verifiëren.
  • De wettelijke bedrijfsnaam zoals deze is geregistreerd bij de relevante lokale overheidsinstanties.
  • Het belastingnummer of het equivalent hiervan dat overeenkomt met de wettelijke bedrijfsnaam die is geregistreerd bij de relevante financiële regelgevende instantie.
  • Het bedrijfsadres om de locatie van het bedrijf te verifiëren.
  • De huidige gegevens van de bankrekening die is gekoppeld aan de naam van de eenmanszaak, LLC of vennootschap.
  • Er kunnen aanvullende documenten nodig zijn voor de verificatie.

Zodra je aanvraag is goedgekeurd, wordt er contact met je opgenomen via e-mail om de volgende stappen uit te leggen.

PCI-conform worden

Naast dat Lightspeed na de goedkeuring contact met je opneemt, kun je ook een e-mail verwachten van onze partner SecureTrust. In de e-mail van SecureTrust krijg je de optie om via ons (via SecureTrust) PCI-conform te worden. Dit is helemaal gratis voor alle gebruikers van Lightspeed Payments.

Betalingsinstellingen configureren

Een voordeel van het gebruik van Lightspeed Payments is dat wij de meeste gatewayconfiguraties in orde maken. Maar je hebt ook nog steeds de optie om Lightspeed Payments te personaliseren naar jouw behoeften.

Zodra je aanvraag voor Lightspeed Payments is goedgekeurd en dit is toegevoegd aan je account, kun je je Lightspeed Payments-instellingen configureren in Lightspeed Restaurant. Deze instellingen bevatten opties voor:

• Fooien
  • Vastleggen van handtekeningen
  • Rapportage-instellingen
  • Toeslagen (alleen in VS en Australië)

De configuratiepagina voor Payments in de backoffice van Lightspeed Restaurant. Er worden een aantal instellingen weergegeven, waaronder de aanpasbare optie voor fooien

Je betaalterminal instellen

De laatste stap om aan de slag te gaan met Lightspeed Payments is het instellen van je betaalterminal. De precieze stappen zijn afhankelijk van de terminal die je gebruikt, maar voor de meeste terminals gelden dezelfde basisstappen.

Gebruik alleen de ondersteunde betaalterminal die Lightspeed naar je heeft opgestuurd. Terminals die zijn gekocht bij externe partijen zijn wellicht niet correct geconfigureerd voor je account en kunnen een beveiligingsrisico opleveren.

1. Fysieke configuratie: Tijdens deze stap pak je de terminal uit en schakel je deze in. Als de terminal een batterij bevat, is dit het moment om deze op te laden.
  2. Je terminal verbinden met je netwerk: Je kunt de meeste terminals verbinden met je netwerk via wifi. Tijdens deze stap verbind je je betaalterminal met hetzelfde netwerk dat wordt gebruikt door je POS-apparaat.
  3. Een vast IP-adres toewijzen: neem contact op met je IT-provider om een vast IP-adres te configureren via DHCP-reservering, een belangrijke stap voor netwerkstabiliteit voor je betaalterminal. Als DHCP-reservering geen optie is, wijs dan handmatig een statisch IP-adres toe aan je betaalterminal. Het wordt aanbevolen om het adres buiten het DHCP-bereik in te stellen om het risico van mogelijke IP-conflicten te verminderen, vooral tijdens netwerkonderbrekingen of -uitval.
  4. De terminal koppelen: Zodra de terminal is verbonden met je netwerk, kun je deze koppelen aan je Lightspeed Restaurant-account.
  5. Een testverkoop verwerken: Zodra je terminal is gekoppeld, kun je een testverkoop verwerken om te controleren of het verbinden is gelukt en of je instellingen correct zijn geconfigureerd.