Een afhaalbestelling plaatsen

Met Afhaalprofielen kunnen klanten afhaal- of meeneembestellingen plaatsen overal waar ze toegang hebben tot internet. Afhankelijk van de instellingen die voor het profiel zijn ingeschakeld, kunnen klanten online betalen, in het restaurant betalen, bestellen voor afhalen op een later tijdstip, opmerkingen of fooien toevoegen aan hun bestelling, of bestek aanvragen.

1. Een klant bezoekt de Order Anywhere-pagina voor een Afhaalprofiel door de QR-code te scannen of de URL voor de pagina te bezoeken.
  2. De klant tikt op een item, selecteert de gewenste aanpassingen (indien nodig) en klikt op Toevoegen aan winkelwagen om het aan de bestelling toe te voegen.
    Pas de prijzen van items voor Order Anywhere-bestellingen aan door items met meerdere prijzen aan te maken. Eenmaal ingesteld kunnen deze prijzen worden aangepast voor afhaalbestellingen. Meer informatie vind je in het gedeelte Order Anywhere van ons artikel over items toevoegen.
  3. (Optioneel) De klant herhaalt stap 2 indien nodig om meer items aan de bestelling toe te voegen.
  4. (Optioneel) De klant klikt op Afhalen in restaurant om afhalen op de stoep te selecteren als afhaalmethode voor de bestelling. Deze optie verschijnt alleen als de instelling Afhalen op de stoep is ingeschakeld voor het profiel.
  5. (Optioneel) Om een toekomstig(e) datum en tijdvak te selecteren voor wanneer de bestelling moet worden afgehaald, klikt de klant op Zo snel mogelijk afhalen of Zo snel mogelijk.

Opmerking: beschikbare tijdvakken zijn gebaseerd op de instellingen Limiet voor vooruitbestellen, Werktijden, en Gemiddelde tijd voor maaltijdbereiding instelleng geconfigureerd in de Order Anywhere backoffice.

6. De klant gaat verder met afrekenen door stap 6a of 6b te volgen, afhankelijk van het type apparaat:
    1. Bij gebruik van een tablet of computer tikt de klant op het winkelwagenpictogram en selecteert deze Ga naar kassa om diens bestelling te bekijken.

Voor snel afrekenen met Apple Pay of Google Pay selecteert de klant Betalen met Pay of Betalen met G Pay na het aantikken van het winkelwagenpictogram. Met snel afrekenen kunnen klanten direct naar de betaling gaan, waarbij een groot deel van de bestelstroom wordt overgeslagen.
      Opmerking: Apple Pay en Google Pay zijn alleen beschikbaar wanneer Lightspeed Payments wordt gebruikt voor online betalingen.

2. Bij gebruik van een mobiel apparaat tikt de klant op Winkelwagen bekijken en selecteert Kassa om de bestelling te bekijken.

Voor snel afrekenen met Apple Pay of Google Pay selecteert de klant Betalen met Pay of Betalen met G Pay in plaats van Winkelwagen bekijken. Met snel afrekenen kunnen klanten direct naar de betaling gaan, waarbij een groot deel van de bestelstroom wordt overgeslagen.
      Opmerking: Apple Pay en Google Pay zijn alleen beschikbaar wanneer Lightspeed Payments wordt gebruikt voor online betalingen.

7. De klant vult diens e-mailadres, voornaam, achternaam en telefoonnummer in. Een bestelbevestiging, statusupdates en een kassabon worden naar het opgegeven e-mailadres gestuurd.
  8. (Optioneel) De klant voert opmerkingen in voor de bestelling in het veld Opmerkingen. Dit veld verschijnt alleen als de instelling Opmerking van de klant is ingeschakeld voor het bestellingsprofiel.
  9. (Optioneel) De klant vinkt het vakje aan naast Wegwerpbestek inbegrepen om het restaurant te vragen bestek bij de bestelling te voegen. Deze optie verschijnt alleen als de instelling Opt-in voor bestek is ingeschakeld voor het bestellingsprofiel.
  10. (Optioneel) De klant selecteert een fooioptie of voert een aangepast fooibedrag in het gedeelte Fooi in. Dit gedeelte verschijnt alleen als de instelling Fooi is ingeschakeld voor het bestellingsprofiel.
  11. De klant selecteert een betaalmethode door stappen 11a-11c te volgen:
    1. Als zowel Online betalingen als Betalingen in het restaurant is ingeschakeld, selecteert de klant Nu om online te betalen of Bij afhalen om in het restaurant te betalen met een van de betaalmethoden die op het scherm worden getoond.
    2. Bij betaling met een creditcard voert de klant diens kaartnummer, vervaldatum en CVC- of CVV-code in.
    3. Bij betaling met Apple Pay, Google Pay, Bancontact, Payconiq of iDEAL selecteert de klant de betreffende betaaloptie. Na stap 12 volgt de klant de aanwijzingen om de betaling te bevestigen.

Opmerking: Apple Pay, Google Pay, Bancontact, Payconiq en iDEAL zijn alleen beschikbaar bij gebruik van Lightspeed Payments voor online betalingen. Bancontact, Payconiq en iDEAL zijn alleen beschikbaar in België en Nederland.

12. De klant tikt op Bestelling plaatsen om de bestelling in te dienen.

Er verschijnt een bevestigingspagina waarop staat dat de bestelling in behandeling is en door het restaurant moet worden bevestigd. De klant ontvangt ook een bevestigingsmail.

13. De klant ontvangt een e-mail ter bevestiging van diens bestelling.
    • Als de klant de bestelling zo snel mogelijk afhaalt, staat in de e-mail dat de bestelling is bevestigd en wordt bereid.
    • Als de klant de bestelling op een latere datum of een later tijdstip afhaalt, wordt in de e-mail vermeld dat de bestelling is ontvangen. De klant krijgt dichter bij de afhaaltijd nog een e-mail waarin staat dat zijn bestelling wordt bereid.
  14. Het restaurant verwerkt de bestelling wanneer deze naar de Restaurant POS-app wordt verzonden. Zie Bestellingen van Order Anywhere beheren om te leren hoe dit werkt.