Over omzetgroepen

Omzetgroepen zijn categorieën waarmee gedeelde instellingen van items worden gesorteerd en toegepast. Met omzetgroepen wordt hetzelfde belastingprofiel, boekhoud-ID, statistiekgroep en productiecentrum op elk item in de groep toegepast, tenzij er andere instellingen zijn aangegeven op het itemniveau.

Je kunt bijvoorbeeld een omzetgroep genaamd Alcoholische dranken configureren om items die alcohol bevatten in één groep met dezelfde instellingen te ordenen.

Items aan een omzetgroep toevoegen

Nadat je een omzetgroep hebt toegevoegd aan de backoffice, moet je hier items aan toewijzen door de groep te selecteren bij het aanmaken van nieuwe items of door bestaande items te bewerken.

Nieuw item omzetgroep

Items in een omzetgroep bekijken

Om alle items in een omzetgroep te bekijken, ga je in de backoffice naar Menubeheer > Omzetgroepen en selecteer je Items in een rij van een omzetgroep.

Wat nu?

Omzetgroepen beheren

Voeg al je omzetgroepen op één plek toe en bewerk ze op de Omzetgroepen-pagina.

Meer informatie

Over items

Kom meer te weten over de items die in de omzetgroepen worden ingedeeld.