Omzetgroepen bewerken en verwijderen

Zodra een omzetgroep is toegevoegd aan de backoffice, kun je deze altijd bewerken of verwijderen. Bewerk een omzetgroep om deze aan te passen aan en in te spelen op de dagelijkse veranderingen in je bedrijf. Zorg er bij het verwijderen van omzetgroepen voor dat er geen items aan de groep zijn toegewezen.

Inhoudsopgave:

Omzetgroepen bewerken

Bewerk een bestaande omzetgroep in de backoffice om er wijzigingen in aan te brengen, zoals het bijwerken van de naam of het belastingprofiel.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Menubeheer > Omzetgroepen.
  3. Selecteer Bewerken naast een omzetgroeprij.
  4. Maak de gewenste bewerkingen, zoals het wijzigen van het belastingprofiel dat aan de groep is toegewezen. Bekijk Omzetgroepen toevoegen voor meer informatie over omzetgroepinstellingen.
  5. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Omzetgroepen verwijderen

Verwijder omzetgroepen die je niet langer nodig hebt om ze uit de backoffice te verwijderen. Alleen lege omzetgroepen kunnen worden verwijderd, dus zorg ervoor dat je alle aan de groep toegewezen items loskoppelt voordat je deze verwijdert.

Om de items in een omzetgroep te bekijken, ga je naar Menubeheer > Omzetgroepen en selecteer je Items op een rij. Bekijk Items bewerken voor informatie over het wijzigen van de omzetgroep die aan elk item is toegewezen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Menubeheer > Omzetgroepen.
  3. Selecteer Verwijderen op een omzetgroeprij.

Wat nu?

Als je items aan je inventaris wilt toevoegen of bestaande items wilt wijzigen, zie Over items.

Als je eenmaal items hebt aangemaakt, kunnen ze worden gecombineerd om combo's en keuzes aan te maken (keuzemenu's).

Lees meer over aanpassingen, dit kunnen productie-instructies of sub-items zijn.

In de sectie menu's kun je gespecialiseerde menu's aanmaken die bestaan uit hoofdschermen met items in elk daarvan.