Kassalades configureren

Nadat je een kassalade hebt aangemaakt in de backoffice, moet je de instellingen ervan configureren en toewijzen aan een fysieke lade, een POS-apparaat en/of POS-gebruikers.

1. Ga in het hoofdnavigatiemenu naar Configuratie > Apparaten > Kassalades.
  2. Op de pagina Kassalade klik je op Bewerken naast de kassalade die je wilt configureren.
  3. Pas de gewenste instellingen toe op de kassalade. Bekijk voor meer informatie over elke instelling de tabel met kassalade-instellingen.
  4. Klik op Bijwerken om de wijzigingen op te slaan.

Instellingen kassalade

Sectie Instelling Definitie
Naam kassalade Naam kassalade Geef de kassalade indien nodig een nieuwe naam.
Fysieke kassalade Te gebruiken printer om de kassalade aan te sturen

Als een fysieke lade met een kabel verbonden is met een bonprinter, selecteer je de printer in het vervolgkeuzemenu om deze aan de kassalade te koppelen. Na het selecteren van een printer verschijnen aanvullende instellingen:

• Kassalade voor dit apparaat - Kies de primaire of secundaire lade die op de printer is aangesloten.
  • De kassalade openen wanneer je een contante betaling voltooit - De lade wordt automatisch geopend wanneer een contante betaling wordt geaccepteerd.
  • De kassalade openen wanneer je een niet-contante betaling voltooit - De lade wordt automatisch geopend wanneer een niet-contante betaling wordt geaccepteerd.
  • Het gebruikersrecht 'Kassalade openen' is vereist om de kassalade tijdens een transactie te openen - De lade wordt alleen geopend als de gebruiker die is ingelogd op de POS behoort tot een gebruikersgroep met de toestemming Gebruiker kan de kassalade openen met de knop Lade openen.
Kassalades Telopties

Regelt het gedrag rond het tellen van de kassalade van de POS:

• Tellen is uitgeschakeld - De kassalade kan niet worden geteld bij de POS en wordt altijd geopend met het standaardbedrag dat is ingevoerd in het Initieel contant geldbedrag aan het begin van de shift.
  • Tellen is ingeschakeld - Gebruikers kunnen tellen en een nieuw kassaladebedrag invoeren, of ze kunnen het standaard kassaladebedrag accepteren zonder te tellen.
  • Tellen is verplicht - Gebruikers moeten het werkelijke geldbedrag in de kassalade tellen en invoeren.
Initieel contant geldbedrag aan het begin van de shift De standaardhoeveelheid geld die de kassalade aan het begin van een shift bevat. Dit bedrag kan worden overschreven als de gebruiker een ander bedrag telt en invoert bij het openen van een shift.
Wijs niet-contante betalingen toe aan deze kassalade in plaats van aan het wisselgeld van de medewerker Voegt niet-contante betalingen toe aan het kassaladerapport en opent automatisch de kassalade wanneer een niet-contante betaling wordt geaccepteerd.
Verbindingen Apparaten die deze kassalade mogen gebruiken Definieer met welke POS-apparaten deze kassalade is verbonden.
Gebruikersgroepen die deze kassalade mogen gebruiken Bepaal welke bestellingen van gebruikersgroepen bijdragen aan het bedrag van de kassalade.
Gebruikersgroepen die deze kassalade kunnen beheren Definieer welke gebruikersgroepen de kassalade kunnen openen.

Wat nu?

Nu je de kassalade-instellingen hebt geconfigureerd in de backoffice, kun je de functie kassalade of gebruikersportemonnee op de POS gebruiken. Met deze functie kun je de contanten tellen voor en na een shift. Ga naar Een kassalade tellen voor meer informatie over het gebruik van een kassalade met de Restaurant POS-app.