Backoffice-gebruikers toevoegen

Voeg een backofficegebruiker toe voor elke werknemer waarvan je wilt dat die toegang heeft tot de backoffice. Als je ze hier toevoegt als gebruiker, zullen ze ook toegang hebben tot Advanced Insights; dit is alleen van toepassing als je deze add-on hebt gekocht en als de gebruikers de juiste machtigingen hebben.

Ga voor een video naar ons artikel Over backoffice-gebruikers.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Gebruikers > Backoffice-gebruikers.
  3. Klik op Een nieuwe gebruiker toevoegen om een nieuwe backoffice-gebruiker aan te maken.
  4. Vul het e-mailadres en de naam van de gebruiker in en selecteer de gebruikerstoestemmingen voor de werknemer. Zie de tabel Instellingen voor backoffice-gebruikers voor meer informatie over elk veld.
  5. Klik op Gebruiker toevoegen om het toevoegen van de gebruiker te voltooien.

Nadat je de nieuwe gebruiker hebt aangemaakt, wordt het wachtwoord verzonden naar het e-mailadres dat aan deze gebruiker is gekoppeld.

De knop "Een nieuwe gebruiker toevoegen" in de backoffice.

Instellingen voor backoffice-gebruikers

• E-mailadres: E-mailadres van de backoffice-gebruiker die de e-mail met de inloggegevens voor de backoffice moet ontvangen.
  • Voornaam: Voornaam van de backoffice-gebruiker.
  • Achternaam: Achternaam van de backoffice-gebruiker.

Gebruikerstoestemmingen

• [BO-WRITE] Gebruiker heeft schrijftoegang tot de backoffice:
    De gebruiker heeft toegang tot de backofficepagina's Integraties, Voorraad en Klanten en heeft toegang tot Advanced Insights.
  • [BO-REPORT] Gebruiker heeft toegang tot de backoffice-rapporten:
    de gebruiker heeft toegang tot alle bedrijfsrapporten, personeelsrapporten, apparaatrapporten, productrapporten, shiftrapporten en Advanced Insights.
  • [BO-CONFIG] Gebruiker kan de configuratie bewerken: Configuraties zijn POS-profielen die aan een bepaald menu en specifieke instellingen zijn gekoppeld.
    De gebruiker heeft toestemming om deze instellingen in Configuratie > Configuraties te bewerken.
  • [BO-USERS] Gebruiker kan POS- en backoffice- gebruikers en hun toegangsrechten beheren:
    de gebruiker heeft toestemming om de toegangsrechten van de gebruikers in Configuratie > Gebruikers te bewerken.
  • [BO-PMS] Gebruiker heeft toegang tot de snelle weergavepagina van de kassabon:
    Als deze rol is ingeschakeld, is het extra tabblad 'Zoeken in PMS' beschikbaar. Op dit tabblad zie je kassabonnen die aan de integratie van het property management system (PMS) zijn gekoppeld.
  • Gebruiker kan belastingen beheren (alleen in de VS en Canada):
    Als deze optie wordt aangevinkt, krijgt de gebruiker toegang tot de secties Belastingen en Belastingprofielen van de backoffice. Zie Belastinginstellingen beheren voor meer informatie.

Wat nu?

Backoffice-gebruikers bewerken of verwijderen

Meer informatie over het wijzigen of deactiveren van een bestaande gebruiker in de backoffice.

Meer informatie

Backoffice-gebruikers exporteren

Meer informatie over het exporteren van backofficegebruikers om werknemersdocumentatie buiten de backoffice op te slaan en te printen.