Vloerplannen en tafels beheren

Na het maken van een vloerplan, kun je deze bewerken om de naam, het gekoppelde rekeningprofiel, het couvertaantal, de afbeelding en de printerinstellingen te wijzigen. Bewerk de tafels op een vloerplan om hun positie, aantal, grootte, aantal zitplaatsen en zichtbaarheid vanaf het vloerplan te wijzigen. Als je een vloerplan of tafel niet meer nodig hebt, kun je deze verwijderen of uitschakelen om deze uit de POS te verwijderen.

Vloerplannen bewerken en verwijderen

Bewerk vloerplannen om de naam van het vloerplan, het rekeningprofiel, het couvertaantal, de afbeelding en de printprofielen te wijzigen. Verwijder een vloerplan om deze volledig uit Lightspeed te verwijderen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Instellingen > Vloerplannen.
  3. Selecteer het vloerplan dat je wilt bewerken, of klik op Verwijderen om een vloerplan verwijderen.
  4. Volg de stappen 4a-4b om wijzigingen aan te brengen tijdens het bewerken van een vloerplan.
    1. Selecteer het tabblad Instellingen om de vloerplan- en printerinstellingen te bewerken. Bekijk het artikel Vloerplannen en tafels toevoegen voor meer informatie over deze instellingen.
    2. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
  5. Navigeer op de POS naar Instellingen > Controlecentrum en tik op Opnieuw laden om de wijzigingen zichtbaar te maken.

Tafels bewerken en uitschakelen

Bewerk tafels om de tafelpositie, het aantal, de grootte en het aantal zitplaatsen te wijzigen, of om tafels op vloerplannen te verbergen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Instellingen > Vloerplannen.
  3. Selecteer het vloerplan dat je wilt bewerken.
  4. Klik op een tafel om de tafelinstellingen te bewerken of schakel deze uit vanaf het vloerplan.
  5. Om de tafel te verplaatsen, versleep je deze.
  6. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
  7. Navigeer op de POS naar Instellingen > Controlecentrum en klik op Opnieuw laden om de wijzigingen zichtbaar te maken.

Tafelinstellingen

Naam instelling Beschrijving
Tafelgrootte bewerken Bepaal de grootte van de tafel door de tafelrand te verslepen of in te korten.
Bewerkingssymbool

Klik op het potlood om het scherm "Tafel bewerken" te openen en wijzig het aantal zitplaatsen, de tafelvorm en het tafelnummer.

• Aantal couverts: Het aantal zitplaatsen per tafel. Dit is van belang voor het splitten van een rekening per zitplaats op de POS en voor de rapportage (personeelsverlooprapport in de backoffice en ø gemiddelde couverts op de POS).
  • Tafeltype: de vorm van de tafel (rond of vierkant).
  • Tafelnummer: uniek tafelnummer.
  • Geavanceerde opties: Voeg per locatie een uniek Referentienummer toe. Klanten kunnen een code scannen en direct vanaf de tafel toegang krijgen tot Order Anywhere.
Symbool uitschakelen/inschakelen Klik op het uitschakelsymbool om tafels te deactiveren en ze te verbergen op het vloerplan op de POS. Om tafels weer zichtbaar te maken, klik je op het inschakelsymbool (vinkje). Rapportage is nog steeds beschikbaar voor verborgen tafels. Om een vloerplan te verwijderen, klik je op het prullenbaksymbool onder de naam van het vloerplan.