Voorraadoverdrachten

Je moet mogelijk voorraad delen tussen je restaurants als je bedrijf meerdere locaties heeft. Om je voorraadmutaties bij te houden, kun je voorraadoverdrachten maken via de Lightspeed Inventory-add-on, waarmee je het voorraadniveau en de overdrachtsaantallen van elke locatie kunt bijhouden.

Voorraadoverdrachten openen en beheren

1. Log in op de Lightspeed Inventory-add-on met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Inkopen > Voorraadoverdracht.

Hier kun je een lijst bekijken van eerdere overdrachten en hun statussen. De status hangt af van of je de afzender of de ontvanger van de overdracht was.

Een nieuwe voorraadoverdracht aanmaken

1. Klik in de pagina Voorraadoverdracht op Nieuwe overdracht.

Deze optie is alleen beschikbaar als je minstens 2 bedrijfslocaties hebt.

2. Selecteer de voorraadbestemming uit de lijst met bedrijfslocaties door op Overdracht aanmaken te klikken.
  3. Voeg items aan de overdracht toe door naast het gewenste item op Aan overdracht toevoegen te klikken.
    • (Optioneel) Gebruik het veld Zoeken in alle items om specifieke items op te zoeken.
    • (Optioneel) Filter items op Omzetgroep om alleen specifieke categorieën van items in de lijst te zien.
  4. Als je eenmaal een item aan een overdracht hebt toegevoegd, pas je de hoeveelheid aan met behulp van de plus-   en minknoppen . Je kunt ook de hoeveelheid aanpassen door op het item te klikken.
  5. (Optioneel) Voeg een Opmerking bij levering toe om aanvullende informatie of leveringsinstructies in te vullen.
  6. Klik op Overdracht controleren en controleer de gegevens. Fout ontdekt? Klik dan op   Terug om de voorraadoverdracht te bewerken.
  7. Klik op Overdragen om je voorraadoverdracht te voltooien. Het systeem zal automatisch de voorraadniveaus aanpassen.
  8. (Optioneel) Er verschijnt een venster waarin je een e-mail naar de ontvanger van de voorraad kunt sturen. Vul de relevante informatie in en klik op E-mail verzenden om een kopie van de overdrachtsinformatie naar de ontvanger te sturen, of sla deze stap over door op X in de rechterbovenhoek te klikken.

Zodra de voorraadoverdracht is ingediend, beschouwt het systeem deze als voltooid. Om eventuele verschillen te corrigeren, maak je een nieuwe voorraadoverdracht, voer je een voorraadtelling uit of maak je een melding van verspilling.

Wat nu?

Minimumniveaus

Stel minimumniveaus in om eenvoudig te zien van welke items je te weinig op voorraad hebt en deze opnieuw te bestellen tijdens je volgende inkooporder.

Meer informatie

Voorraadtellingen aanmaken

Leer hoe je op efficiënte wijze voorraadtellingen uitvoert, zodat je voorraadniveaus altijd kloppen.