Het Kitchen Display System 2.0 configureren

KDS 2.0 bevindt zich momenteel in de bètafase. Deze functie is in ontwikkeling en krijgt regelmatig updates.

Over Kitchen Display System 2.0

Het KDS werkt door een speciale POS aan te wijzen als hub. Deze hub ontvangt alle bestellingen van een willekeurig aantal POS en maakt beveiligde websites om die bestellingen voor elk servicestation weer te geven, indien nodig. Je kunt instellen dat alle bestellingen naar één scherm gaan of je kunt meerdere KDS-schermen configureren, elk met een eigen naam, zoals "Grill", "Koude service" of "Bar". Items kunnen worden gemarkeerd voor een specifieke KDS, zodat je de bestelling van een cheeseburger naar de "Grill" kunt sturen, terwijl de bestelling van een cocktail naar de "Bar" gaat.

Zodra bestellingen op een KDS-scherm worden weergegeven, kan de gebruiker bestellingen markeren als ze worden gestart en als ze klaar zijn. Bestellingen kunnen in de wacht gezet worden, geannuleerd worden of de prioriteit kan gewijzigd worden.

Het KDS is ontworpen om een live en interactief beeld te creëren van wat er nodig is en wat er gebeurt in je restaurant.

Voorbereiden op KDS 2.0

Om te beginnen moet je KDS 2.0 inschakelen op je account. Neem contact op met je salesaccountmanager voor meer informatie. Vervolgens wijs je een specifieke POS toe als centrale hub voor KDS-bestellingen en configureer je de backoffice-instellingen. Zorg dat je de laatste versies van het besturingssysteem en de POS hebt geïnstalleerd. Tot slot wijs je een tablet of een ander scherm met een browser toe als KDS-scherm.

Voor de werking van het systeem moet de POS die is toegewezen als hub voor het KDS altijd ingeschakeld zijn. Zorg dat de hub altijd is opgeladen of aangesloten.

KDS 2.0 ondersteunt de twee meest recente versies van iOS, Android en Windows.

Je specifieke POS-hub configureren

• Ga naar Instellingen > Kitchen Display System
  • Tik op Zoek naar updates om te controleren of je de nieuwste versie gebruikt. Werk bij naar de nieuwste versie als er een update beschikbaar is.

(Als "Kitchen Display System" niet zichtbaar is, betekent dit dat het niet is ingeschakeld voor je account. Neem contact op met je salesaccountmanager om het aan je account toe te voegen.)

Een statisch IP-adres toewijzen aan je POS-hub

Het is belangrijk dat de POS-hub de gegevensverbinding met de KDS-schermen niet verliest. Om te voorkomen dat netwerkwijzigingen de verbinding met de hub beïnvloeden, moet je een statisch IP-adres instellen voor het iOS-apparaat dat is toegewezen als je hub.

1. Open Instellingen.
  2. Tik op Wifi.
  3. Tik op de naam van je wifinetwerk om het menu voor die verbinding te openen.
    Selecteer je wifinetwerk
  4. Onder IPV4-adres staat het huidige IP-adres, schrijf deze op.

Gebruik de waarden die op je apparaat vermeld worden, niet die van dit voorbeeldscreenshot.

Schrijf het huidige IP-adres op
  5. Ga vanuit IPV4-adres naar Configureer IP > Handmatig.
  6. Voer het IP-adres in dat je hebt opgeschreven.
  7. Stel het "Subnetmasker" in op 255.255.0.0
  8. Stel de router in op hetzelfde IP-adres, maar wijzig het laatste getal naar 1.
    Statisch IP-adres instellen
  9. Tik op Opslaan in de rechterbovenhoek.

Kitchen Display-instellingen begrijpen

• IP-adres: het IP-adres van je POS en het adres dat je nodig hebt voor je KDS-schermen.
  • Huidige versie: de huidige versie van het KDS dat op de POS draait. Tik op Zoek naar updates om te zien of er een recentere versie beschikbaar is.
  • Connectiecode: de viercijferige beveiligingscode die elk KDS-scherm nodig heeft om de verbinding te verifiëren.
  • Verbonden apparaten: de lijst met apparaten die verbonden waren of momenteel verbonden zijn met deze hub.

Backoffice-instellingen configureren

Items worden niet weergegeven op een KDS als ze niet zijn toegewezen aan een virtueel productiecentrum.

Elk scherm in het KDS wordt beschouwd als een Virtueel productiecentrum en moet worden toegevoegd in de backoffice. In een restaurant met meerdere schermen of virtuele productiecentra kunnen items naar een specifieke locatie worden geleid door elk item te bewerken en er een productiecentrum aan toe te wijzen.

Om het productiecentrum in de backoffice toe te voegen, moet je het bestemmings-IP-adres van de POS-hub opvragen. Om het bestemmings-IP-adres te vinden, voer je het IP-adres in onder Instellingen > Kitchen Display System > Verbinding op de POS-hub.

Virtuele productiecentra toevoegen

Voeg in de backoffice een virtueel productiecentrum toe.

1. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie > Printen > Productiecentra.
  2. Klik op Productiecentrum toevoegen.
  3. Select een Naam.
  4. Vink het vakje Virtueel productiecentrum aan.
  5. Voeg het IP-adres bestemming toe.
  6. Laat het Virtueel protocol ongewijzigd, ingesteld op Lightspeed.

Items configureren voor productiecentra

Bewerk in de backoffice je items zodat deze bij bestelling naar de juiste productiecentra worden gestuurd.

1. Ga naar Menubeheer > Items. Klik op een item dat je wilt bewerken.
  2. Ga naar Bestelinstructies > Productiecentra. (Let op: KDS-schermen worden hier weergegeven als productiecentra.) Klik onder Primair productiecentrum selecteren op een productiecentrum om dat item aan de KDS toe te wijzen.
  3. Herhaal de configuratie voor elk item dat naar een productiecentrum moet worden gestuurd.

Het KDS-scherm configureren

Om verbindingsonderbrekingen te voorkomen, kun je het beste een bedrade verbinding gebruiken in plaats van te vertrouwen op wifi.

Elk KDS-scherm moet worden geconfigureerd voordat het bestellingen kan ontvangen en weergeven.

1. Ga naar het IP-adres zoals vermeld op je POS in de browser. Noteer de Connectiecode (ook wel de Verificatiecode genoemd).

2. Verbind het KDS-scherm met de hub door het IP-adres in de adresbalk van de browser in te voeren. (Als het IP-adres in het KDS bijvoorbeeld "10.0.1.24" is, voer je dat in de browser in alsof het een website is om naar de KDS te gaan.)

3. Selecteer een taal voor het KDS-scherm.

4. Voer de Verificatiecode in die je eerder hebt genoteerd om het scherm te authenticeren. Klik op Verbinden om de code te bevestigen.
  5. Voer een unieke naam in voor dit KDS-scherm van maximaal 25 tekens. Deze naam kan van alles zijn, want deze is niet gerelateerd aan de naam van het Productiecentrum en wordt alleen gebruikt om het scherm op de POS-hub te identificeren.
  6. Selecteer een van de productiecentra die in de backoffice zijn geconfigureerd voor dit KDS-scherm. Aan elk productiecentrum kunnen meerdere schermen worden toegewezen.

Als je klaar bent met het configureren van je KDS, kun je beginnen met het ontvangen en weergeven van bestellingen op je scherm.

KDS 2.0 gebruiken en aanpassen

Meer informatie

KDS 2.0 gebruiken

Over KDS 2.0

Meer informatie

Over KDS 2.0