Kortingen toepassen

Kortingen verlagen de prijs van een hele bestelling of van afzonderlijke items in de bestelling op de POS.

Je moet kortingen eerst aanmaken in de backoffice voordat je ze op de POS kunt gebruiken. Kortingen kunnen op verschillende manieren worden toegepast, bijvoorbeeld door een bestelling te bewerken, een knop op het menuscherm aan te maken of een QR-code te scannen.

Korting toepassen door middel van item- of bestelacties

Om korting te geven op een volledige bestelling, bewerk je de bestelling en pas je een korting toe die de huidige POS-gebruiker mag gebruiken.

Korting op een bestelling toepassen

Om de bewerkmodus te openen, voeg je een orderitem aan de transactie toe. Er verschijnt dan een knop voor snelle acties boven het toetsenblok met de naam Acties.

1. Vanuit het tabblad Bestelling maak je een nieuwe bestelling van ten minste één item aan.
  2. Tik op Acties.
    Op de afbeelding zie je een openstaande bestelling in Lightspeed POS. De knop "Acties" is gemarkeerd.
  3. Selecteer de korting die je op de bestelling wil toepassen.
    Op de afbeelding zie je een pop-upvenster met een lijst van alle beschikbare kortingen.
  4. Voltooi de bestelling zoals gewoonlijk.
    Op de afbeelding zie je een openstaande bestelling in Lightspeed POS.

Korting op een item toepassen

Je kunt ook kortingen toepassen op itemniveau in plaats van op de hele bestelling. Zo geef je korting op een item in een bestelling:

1. Vanuit het tabblad Bestelling maak je een nieuwe bestelling van ten minste één item aan.
  2. Klik op de knop Bewerken naast het item waar je korting op wil geven.
    Op de afbeelding zie je een openstaande bestelling in Lightspeed POS. De lijst van items die aan de bestelling zijn toegevoegd is gemarkeerd.
  3. Vanuit het menu Itemacties selecteer je de korting die je op het item wil toepassen.
    Op de afbeelding zie je een pop-upvenster met een lijst van alle beschikbare kortingen.
  4. Voltooi de bestelling zoals gewoonlijk.

Korting toepassen op een bestelling via het menu

Het is mogelijk om knoppen voor je menu aan te maken die je kunt indrukken om direct korting toe te passen. Deze knoppen moeten aangemaakt worden in de backoffice voordat je ze op de POS kunt gebruiken.

1. Vanuit het tabblad Bestelling maak je een nieuwe bestelling.
  2. Selecteer de korting die je wilt toepassen vanuit het Menu.
    Op de afbeelding zie je een openstaande bestelling in Lightspeed POS. Het menu is gemarkeerd.
  3. Voltooi de bestelling zoals gewoonlijk.

Korting toepassen door een QR-code te scannen

Zodra een korting is aangemaakt, kun je een scanbare QR-code voor de korting inschakelen, zodat je met een snelle scan een korting aan een bestelling kunt toevoegen.

1. Vanuit het tabblad Bestelling maak je een nieuwe bestelling.
  2. Tik op het scanpictogram in de rechterbovenhoek.
    Op de afbeelding zie je een openstaande bestelling in Lightspeed POS. De menu- en zoekpictogrammen zijn gemarkeerd.
  3. Scan de QR-code met de camera van je apparaat.
  4. Voltooi de bestelling zoals gewoonlijk.

Wat nu?

Inzicht in kortingen

Leer hoe je kortingen aanmaakt, bewerkt en beheert in Lightspeed Restaurant.

Meer informatie

Over Kortingen en correcties-rapporten

Leer meer over hoe kortingen gerapporteerd worden in Lightspeed Restaurant.