De Verifone P400+ configureren met Lightspeed Payments

Lightspeed Payments is snel en eenvoudig te configureren op de Verifone P400+-terminal. Wanneer je de terminal van Lightspeed ontvangt, is deze al geconfigureerd voor je account, dus het enige wat je hoeft te doen is de terminal aan te sluiten en te koppelen.

Het is belangrijk dat je alleen de door Lightspeed aan jou geleverde terminal gebruikt, aangezien een van een derde verkregen terminal mogelijk niet correct is geconfigureerd voor je account en een veiligheidsrisico kan vormen.

Wat je nodig hebt

Adapter en stroomkabelP400-charging-cable.png
Ethernetkabel (niet inbegrepen)ethernet-cable.jpeg

De betaalterminal P400+ configureren

Om de terminal te configureren:

1. Open de achterkant van de terminal door het lipje naar boven te schuiven en eraf te trekken.
  2. Steek de adapterkabel in de achterkant van de terminal.
  3. Plaats het lipje terug.
  4. Sluit de stroomkabel aan op de elektrische poort van de adapterkabel.
  5. Optioneel: steek de ethernetkabel in de poort van de adapterkabel met het opschrift ETH.
  6. Steek het andere uiteinde van de stroomkabel in een stopcontact.

De terminal start meteen op, er is geen stroomschakelaar. Als de terminal in het stopcontact zit, staat hij aan.

De terminal verbinden met je wifinetwerk

Als je geen ethernetaansluiting gebruikt voor je P400+-betaalterminal, moet je de terminal met je wifinetwerk verbinden.

1. Selecteer Configure network (Netwerk configureren) op het scherm van de terminal.
  2. Selecteer Wifi.
  3. Schakel Wifi in.
  4. Selecteer de + om een netwerk toe te voegen.
  5. Kies het netwerk dat je wilt gebruiken uit de lijst en voer het wifiwachtwoord in. Je kunt ook Add manually (Handmatig toevoegen) selecteren en de naam (SSID) van het wifinetwerk en het wifiwachtwoord invoeren.
  6. Selecteer het vinkje om je keuze te bevestigen.

Je terminal is verbonden met je netwerk als je een wifisymbool aan de bovenkant van het scherm ziet.

Een statisch IP-adres op de terminal instellen

Om de terminal op een statisch IP-adres in te stellen, heb je informatie over je netwerkconfiguratie nodig. De netwerkbeheerder kan deze informatie verstrekken.

1. Klik in het terminal op Settings (Instellingen).
  2. Selecteer Network (Netwerk).
  3. Voer de volgende PIN in: 5773.
  4. Tik op Wi-Fi (Wifi)>Settings (Instellingen).
  5. Tik op Edit (Bewerken).
  6. Tik op de pijl omhoog naast de titel Advanced Options (Geavanceerde opties) om de DHCP-menuoptie beschikbaar te maken.
  7. Scrol omlaag naar het DHCP-menu.
  8. Tik op DHCP en wissel naar Static (Statisch).
  9. Voer het statische IP-adres, de gateway en het netwerkvoorvoegsel in waarop je de terminal wilt instellen. De netwerkbeheerder kan deze instellingen verstrekken.
  10. Stel de DNS in op 8.8.8.8 en 8.8.4.4
  11. Klik op het groene vinkje om het op te slaan.

De terminal koppelen met Lightspeed Payments

Zodra je bent goedgekeurd voor Lightspeed Payments, verbinden we je Lightspeed Restaurant-account automatisch met je Lightspeed Payments-account.

Je Lightspeed Payments-account wordt automatisch aangemaakt in de backoffice met alle correcte gegevens en inloggegevens. Bovendien voegen we, zodra je terminals naar jou zijn verzonden, de gegevens van die terminals toe in de sectie Hardware > Betaalterminals van je backoffice, waardoor je bij de configuratie niet handmatig je gegevens toe hoeft te voegen.

Zodra de terminal is verbonden met je netwerk, kun je de configuratie voltooien door de knop Terminals verversen te selecteren.

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie Hardware Betaalterminals.
  2. Klik op Terminals verversen.

Deze optie heeft een vertraging van ongeveer 15 minuten. Laat de betaalterminal alle noodzakelijke updates uitvoeren voordat je probeert deze aan je account toe te voegen.

Je kunt er eventueel voor kiezen om het IP-adres van de betaalterminal handmatig in te voeren. Om de configuratie op deze manier te voltooien, ga je naar de pagina info op het apparaat om het IP-adres van de terminal te vinden. Je kunt deze pagina openen door op 5 te drukken en vervolgens op de groene cirkeltoets op het toetsenbord van de terminal.

Noteer het IP-adres. Vervolgens:

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie Hardware Betaalterminals.
  2. Klik op Terminal bewerken.
  3. Voer het IP-adres van je terminal in.
  4. Klik op Opslaan.

De terminal handmatig koppelen met Lightspeed Payments

Het kan zo nu en dan nodig zijn om handmatig een nieuwe terminal te koppelen. Zodra de terminal met je netwerk is verbonden, kun je deze met je account koppelen. Voor het koppelen heb je de gegevens op de pagina device info (apparaatinfo) en het IP-adres van de terminal nodig. Je opent deze pagina door op het toetsenblok van de terminal op de 5 en vervolgens op de toets met de groene cirkel te drukken.

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie > Hardware > Betaalterminals.
  2. Klik op Een nieuwe terminal toevoegen.
  3. Voer de terminalnaam in waarmee deze terminal in het account wordt weergegeven. De naam kan willekeurig zijn, maar de gekozen naam moet deze terminal onderscheiden van alle andere in de vestiging. Kies bijvoorbeeld een naam die aangeeft waar de terminal zich bevindt, zoals "Afhaalbalie".
  4. Voer de terminalnaam in waarmee deze terminal in de account wordt weergegeven. De naam kan willekeurig zijn, maar de gekozen naam moet deze terminal van alle andere in de vestiging onderscheiden. Kies bijvoorbeeld een naam die aangeeft waar de terminal zich bevindt, zoals ''Afhaalbalie''.
  5. Gebruik het vervolgkeuzemenu om Lightspeed Payments - Adyen als terminaltype te selecteren.
  6. Voer het IP-adres van de terminal in. Dit vind je op de terminal onder Settings (Instellingen)Device info (Apparaatinfo). Het wordt vermeld onder Wi-Fi address (Wifiadres).
  7. Voer de terminal-ID in. De terminal-ID bestaat uit het modelnummer en het serienummer, gescheiden door een koppelteken, bijvoorbeeld P400Plus -000151234567890. Het model- en serienummer kunnen beide worden gevonden door te navigeren naar Settings (Instellingen)Device info (Apparaatinfo).
  8. Vink het selectievakje Kopie op de terminal voor de ondernemer en de klant printen niet aan. Deze terminal heeft geen ingebouwde printer en als je dit wel aanvinkt wordt het printen naar de bonprinter uitgeschakeld.
  9. Klik op Opslaan.

De terminal wordt nu gekoppeld aan je account, maar niet aan je apparaten. Om ervoor te zorgen dat het POS-apparaat de terminal kan gebruiken, moet je de terminal aan dat apparaat toewijzen in de backoffice.

De terminal toewijzen aan je POS-apparaat

Nu de terminal aan je account is gekoppeld, kun je de terminal toewijzen aan een POS-apparaat.

Zo doe je dat:

1. Navigeer vanuit de backoffice naar Configuratie ApparatenApparaten.
  2. Klik op het apparaat waaraan je de terminal wilt toewijzen, of klik op Bewerken onder Acties naast het apparaat waaraan je de terminal wilt toewijzen.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu naast Betaalterminal om de naam te selecteren van de terminal die je hebt gekoppeld.
  4. Scrol helemaal naar beneden en klik op Bijwerken.
  5. Klik onder Configuratiestatus op de knop Opnieuw laden. Je kunt ook op het apparaat zelf tikken op InstellingenOpnieuw laden.

Je kunt nu kaartbetalingen verwerken met je betaalterminal.

FAQ's

• De P400+ heeft geen aan-uitknop of een eigen batterij. Hij is aan wanneer de terminal op het stroomnet is aangesloten

• Nee. Betaalterminals in de standalone-modus hebben een geïntegreerde bonprinter nodig. De standalone-modus is alleen beschikbaar op de S1F2 en V400m.

• We raden je sterk aan om bij het configureren van je betaalterminal een statisch IP-adres in te stellen. Een statisch IP-adres is een uniek, vast nummer dat aan je apparaat wordt toegekend en ongewijzigd blijft op je netwerk. Een dynamisch IP-adres daarentegen kan veranderen, bijvoorbeeld tijdens een netwerkstoring. Dit kan betekenen dat je je printer opnieuw moet configureren nadat de storing is verholpen. Met een statisch IP-adres hoef je je apparaat maar één keer te configureren en kun je dat soort gedoe vermijden.

• Ja, je kunt de standaardtaal van je betaalterminals wijzigen door te navigeren naar Financiële diensten > Instellingen > Terminal in de Lightspeed-backoffice.

Wat nu?

Standalone-betalingen

Met de standalone-modus kun je betalingen op de terminal verwerken zonder de verkoop op de POS te starten.

Meer informatie

Creditcards handmatig verwerken

Leer om betalingen handmatig te verwerken voor telefonische bestellingen of als creditcards beschadigd en onleesbaar zijn.