De Verifone e285 Plus configureren met Lightspeed Payments

De Verifone e285 Plus-terminal is snel en eenvoudig in te stellen met Lightspeed Payments. Wanneer je de terminal van Lightspeed ontvangt, is deze al geconfigureerd voor je account, dus je hoeft de terminal alleen maar aan te sluiten en te koppelen.

Het is belangrijk dat je alleen de door Lightspeed geleverde terminal gebruikt, aangezien een van een derde verkregen terminal mogelijk niet correct is geconfigureerd voor je account en een veiligheidsrisico kan vormen.

De terminal aansluiten

In je doos vind je:

• de e285p-betaalterminal
  • een USB-naar-USB-C-oplaadkabel
  • een simkaart

Opmerking: Hoewel de fabrikant een simkaart levert, is standaard alleen wifi ingeschakeld. Neem contact op met je accountmanager of een van onze aangewezen verkoopmedewerkers als je wilt weten of je de standalone-modus via wifi of 4G aan je account kunt toevoegen.

Voordat je je e285p-terminal kunt koppelen met je Lightspeed-account, moet je de meegeleverde simkaart plaatsen, de batterij opladen en de terminal aanzetten.

Zo doe je dat:

1. Verwijder de bevestigingsschroef aan de achterkant van de terminal.
  2. Schuif het achterdeksel naar beneden en trek het weg van de terminal om de batterij en de simkaartsleuf te onthullen.
  3. Plaats de simkaart met de gouden contacten naar beneden.
  4. Plaats het achterdeksel terug.
  5. Breng de bevestigingsschroef weer aan en draai hem vast.
  6. Sluit de USB-oplaadkabel aan op de terminal en een stroombron. Je kunt doorgaan met de configuratie terwijl de batterij wordt opgeladen, maar zorg ervoor dat je de terminal minstens 4 uur oplaadt als je hem voor het eerst oplaadt.
  7. Als de terminal niet automatisch wordt ingeschakeld wanneer deze wordt aangesloten, houd je de groene cirkelknop ingedrukt totdat het scherm wordt ingeschakeld.

Het scherm kan bij het inschakelen verschillende keren aan en uit gaan en de terminal kan een onderhoudsoproep doen om zijn software bij te werken. Het bijwerken kan 10-20 minuten duren.

Om de terminal uit te schakelen, houd je de rode X-knop ingedrukt tot het scherm uitgaat.

De terminal op het netwerk aansluiten

Om je terminal met je Lightspeed-account te verbinden, moet je ervoor zorgen dat deze via wifi met je netwerk is verbonden.

Zo doe je dat:

1. Druk op toets 9, gevolgd door de groene cirkeltoets op het numerieke toetsenbord van de terminal.
  2. Voer de volgende PIN in: 5773.
  3. Tik op het aanraakscherm op network (netwerk) > Wi-Fi (Wifi) > Add network (Netwerk toevoegen).
  4. Selecteer je netwerk in de lijst met beschikbare netwerken.
  5. Voer je wifi-wachtwoord in met het numerieke toetsenbord. Druk herhaaldelijk op de toets die hoort bij de letter die je wilt invoeren, totdat de gewenste letter wordt weergegeven.
  6. Druk op de groene cirkelknop.

Je zou dan linksboven in het scherm een wifi-symbool moeten zien. Druk op de rode x-knop om terug te keren en het menu af te sluiten.

De terminal koppelen met Lightspeed Payments

Zodra je bent goedgekeurd, configureren we in Lightspeed K-Series automatisch de verbinding tussen je Lightspeed Restaurant-account en je Lightspeed Payments-account.

Je Lightspeed Payments-account wordt automatisch aangemaakt in de backoffice met alle juiste gegevens en inloggegevens. Bovendien voegen wij, zodra je terminals naar je zijn verzonden, de bijbehorende gegevens toe in het gedeelte Hardware >  Betaalterminals van je backoffice, waardoor je die gegevens niet zelf handmatig hoeft toe te voegen. Zodra de terminal op het netwerk is aangesloten, kun je de installatie voltooien door de knop Terminals verversen te selecteren.

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie Hardware Betaalterminals.
  2. Klik op Terminals verversen.

Deze optie heeft een vertraging van ongeveer 15 minuten. Laat de betaalterminal alle noodzakelijke updates uitvoeren voordat je probeert deze aan je account toe te voegen.

Je kunt er ook voor kiezen om het IP-adres van de betaalterminal handmatig in te voeren. Om je configuratie met deze optie te voltooien, moet je naar de pagina info van je apparaat gaan om het IP-adres van de terminal op je netwerk te verkrijgen. Je kunt deze pagina openen door te drukken op 5 en vervolgens op de groene cirkeltoets op het numerieke toetsenbord van de terminal.

Noteer het IP-adres. Vervolgens:

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie Hardware Betaalterminals.
  2. Klik op Terminal bewerken.
  3. Voer het IP-adres van je terminal in.
  4. Klik op Opslaan.

De terminal handmatig koppelen met Lightspeed Payments

Soms moet je een nieuwe terminal handmatig koppelen. Zodra de terminal is verbonden met je netwerk, moet je deze koppelen met je account. Voor het koppelingsproces is informatie nodig die je kunt vinden op de pagina device info (apparaatinfo) van de terminal. Je kunt deze pagina openen door op 5 en vervolgens op de groene cirkeltoets op het numerieke toetsenbord van de terminal te drukken.

Noteer het volgende:

• Het model(e285p)
  • Het serienummer
  • Het IP-adres

Zodra je deze informatie hebt, kun je beginnen met het koppelingsproces. Om dit te doen:

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie > Hardware > Betaalterminals.
  2. Klik op Een nieuwe terminal toevoegen.
  3. Voer de terminalnaam in waarmee deze terminal in het account wordt weergegeven. De naam kan willekeurig zijn, maar de gekozen naam moet deze terminal onderscheiden van alle andere in de vestiging. Kies bijvoorbeeld een naam die aangeeft waar de terminal zich bevindt, zoals "Afhaalbalie".
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu om Lightspeed Payments - Adyen als terminaltype te selecteren.
  5. Voer het IP-adres van de terminal op je netwerk in.
  6. Voer de terminal-ID in. De terminal-ID bestaat uit het model en het serienummer in de volgende notatie: e285p-#########, waarbij de cijfersymbolen het serienummer van de terminal weergeven. Bijvoorbeeld, als het serienummer van je terminal 123-456-789 is, dan is je terminal-ID e285p-123456789.
  7. Vink het vakje Kopie op de terminal voor de ondernemer en de klant printen niet aan. Deze terminal heeft geen ingebouwde printer en daardoor wordt het printen naar je bonprinter uitgeschakeld.
  8. Klik op Opslaan.

De terminal wordt nu gekoppeld aan je account, maar niet noodzakelijkerwijs aan je apparaten. Als je POS-apparaat de terminal moet kunnen gebruiken, moet je de terminal aan dat apparaat toewijzen in je backoffice.

De terminal toewijzen aan je POS-apparaat

Nu de terminal aan je account is gekoppeld, ben je klaar om je terminal toe te wijzen aan een POS-apparaat.

Zo doe je dat:

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie ApparatenApparaten.
  2. Klik op het apparaat waaraan je de terminal wilt toewijzen, of klik op Bewerken onder Acties naast het apparaat waaraan je de terminal wilt toewijzen.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu naast Betaalterminal om de naam te selecteren van de terminal die je hebt gekoppeld.
  4. Scrol helemaal naar beneden en klik op Bijwerken.
  5. Klik onder Status op de knop Opnieuw laden. Je kunt ook op het apparaat zelf tikken op Settings (Instellingen)Reload (Opnieuw laden).

Je kunt nu kaartbetalingen verwerken met je betaalterminal.