Shiftrapporten (Fiscaal)

In het fiscale shiftrapport staat op welk moment werknemers hun shift zijn begonnen en hebben beëindigd, hoeveel kassabonnen er zijn gegenereerd en hoeveel verkopen en betaalmethoden er zijn geweest tijdens een geselecteerde shift of tijdsperiode.

Toegang tot de shiftrapporten

Om toegang te krijgen tot de shiftrapporten:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op shiftrapport in de sectie Fiscale rapporten.
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu en het kalenderpictogram in de rechterbovenhoek om de tijdsperiode van het rapport te wijzigen.
  5. Klik op een willekeurige rij in de tabel om een voorbeeld van het shiftrapport te zien.

De tabel van het shiftrapport begrijpen

Kolom Beschrijving
Typen

Er zijn drie soorten rapporten.

• Shift: Een rapport dat wordt gemaakt wanneer de eerste POS-gebruiker de dag start. Het bevat de verkoopinformatie van de gehele shift. Klik op een shiftrapport om de rapporten Gebruiker en Lade te openen.
  • Gebruiker: Toont verkooptotalen en transactiegeschiedenis voor een bepaalde POS-gebruiker. Dit rapport wordt aangemaakt wanneer een werknemer inklokt, en gesloten wanneer hij uitklokt.
  • Kassalade: een rapport gemaakt vanaf een apparaat dat gekoppeld is aan een kassalade, zelfs als het een virtuele kassalade is die alleen voor de boekhouding wordt gebruikt.

Opmerking: Als een gebruiker een betaling verricht op een apparaat dat niet aan een kassalade is gekoppeld, wordt de informatie over de betaalmethoden opgeslagen in het rapport Gebruiker. Als het apparaat echter is gekoppeld aan een kassalade die is ingesteld om de betreffende betaalmethode te ontvangen, verschijnt de betaling in het rapport Lade.

Begonnen Datum en tijd waarop het rapport is aangemaakt.
Beëindigd Datum en tijd waarop het rapport is afgesloten.
Apparaat Actief POS-apparaat dat het rapport heeft aangemaakt.
Personeel POS-gebruiker die het rapport heeft gemaakt.
Geopend Aantal rekeningen dat open bleef staan na het afsluiten van het shiftrapport.
Totale verkoop Bruto inkomsten gebaseerd op je verkopen.
Totaal betalingen Totaal aantal innames.

Wat nu?

De onderstaande rapporten zijn aanvullende fiscale rapporten:

Het fiscaal overzicht geeft een overzicht op hoog niveau van alle verkopen, belastingen en kassabonnen die tijdens de geselecteerde tijdsperiode zijn aangemaakt.

Het fiscaal rapport geeft een gedetailleerd overzicht van alle verkopen, belastingen en kassabonnen die tijdens de geselecteerde tijdsperiode zijn aangemaakt.

Gebruik het Kassaladerapport om te berekenen hoeveel contant geld je bij je bank moet storten na aftrek van fooien en wisselgeld.