Korting per item

In het rapport "Korting per item" staat een overzicht van de kortingen die gedurende een door de gebruiker geselecteerde periode zijn verleend. De kolomkoppen tonen de namen van de kortingen, terwijl elke rij de omzetgroepen weergeeft van de items die werden afgeprijsd. Gebruik dit rapport om na te gaan hoeveel kortingen er zijn gegeven, de geldwaarde van die kortingen en welke items het vaakst zijn afgeprijsd.

Toegang tot het rapport "Korting per item"

Om toegang te krijgen tot het rapport "Korting per item":

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Korting per item in de sectie Kortingen en correcties.
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu en het kalenderpictogram in de rechterbovenhoek om de tijdsperiode van het rapport te wijzigen.
  5. (Optioneel) Gebruik het vervolgkeuzemenu in het rapport om het rapport te filteren op een bepaalde gebruiker of POS-apparaat.
  6. (Optioneel) Klik op de naam van een omzetgroep om de items te zien waar korting op werd gegeven.
  7. (Optioneel) Download een CSV-bestand van een rapport door te klikken op CSV exporteren, selecteer je besturingssysteem,(Mac of pc) en klik dan op Exporteren.
  8. Klik op Volledig rapport om een PDF-versie van "Korting per item" te downloaden. Deze PDF bevat een volledige lijst van items die zijn afgeprijsd, hun waarde en de rekeningnummers die horen bij elke verkoop waarop een korting is toegepast.

De tabel "Korting per item" begrijpen

In de tabel "Korting per item" staat er in elke kolom een korting die je hebt aangemaakt. Die kolommen zijn verder onderverdeeld in Bedrag en Aantal, wat in de onderstaande tabel worden weergegeven. Om te leren hoe je meer kortingen kunt aanmaken, bezoek je ons artikel Kortingen toevoegen.

Tabel "Korting per item"

Kolom Omschrijving
Bedrag Gecombineerde geldwaarde van de verleende kortingen.
Hoeveelheid Aantal afgegeven kortingen.
Totaal Totale geldwaarde van alle verleende kortingen - alle bedragen samen.

Wat nu?

Annuleringen en correcties

Lees meer over een rapport met details over annuleringen van en correcties op bestellingen.

Annuleringen en correcties

Maandelijkse kortingen

Meer informatie over een rapport met details over maandelijkse kortingen per dag.

Maandelijkse kortingen