Annuleringen en correcties

Het rapport Annuleringen en correcties biedt een overzicht van items die geannuleerd zijn nadat ze naar een productiecentrum, zoals de keuken of de bar, zijn gestuurd. Gebruik dit rapport om een lijst te zien van items die uit de verkoop zijn gehaald en de aangegeven annuleringsreden.

Om te leren hoe je meer annuleringsredenen kunt toevoegen, ga je naar ons artikel Annuleringsredenen toevoegen.

Items die uit de verkoop zijn gehaald of verwijderd voordat ze naar een productiecentrum zijn gestuurd, zijn niet in dit rapport opgenomen.

Toegang tot het rapport Annuleringen en correcties

Voor toegang tot het rapport Annuleringen en correcties:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Annuleringen en correcties in het gedeelte Kortingen en correcties.
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu en het kalenderpictogram in de rechterbovenhoek om de tijdsperiode van het rapport te wijzigen.
  5. (Optioneel) Download een CSV-bestand van een rapport door te klikken op CSV exporteren, selecteer je besturingssysteem,(Mac of pc) en klik dan op Exporteren.
  6. (Optioneel) Klik op Volledig rapport om een pdf-versie van het rapport Annuleringen en correcties te downloaden. Deze pdf bevat een volledige lijst van geannuleerde items, de waarde ervan en de rekeningnummers die horen bij elke verkoop waarbij de annulering plaatsvond.
  7. (Optioneel) Als er labels zijn gekoppeld aan specifieke apparaatprofielen in je Configuraties, filter je de resultaten op label met behulp van het vervolgkeuzemenu Filter. Opmerking: deze optie verschijnt niet als er geen labels zijn ingesteld.

Inzicht in de tabel Annuleringen en correcties

Kolom Beschrijving
Kassabon-ID Kassabonidentificatienummer van het geannuleerde item.
Rekening Rekeningnaam gekoppeld aan het geannuleerde item.
Item Naam van het geannuleerde item.
Hvh Aantal geannuleerde items.
Bedrag Monetaire waarde van het geannuleerde item.
Datum Kalenderdatum van de annulering.
Reden Toont de reden van het systeem voor de annulering. Deze kolom geeft aan of een item werd geannuleerd omdat de bestelling werd gewijzigd of de rekening volledig werd geannuleerd (op de POS of in backoffice).
Reden #2 Toont de door de gebruiker opgegeven reden voor de annulering. Dit is de reden voor de annulering die werd geselecteerd door de gebruiker die het item verwijderde. Zie ons artikel Over annuleringsredenen voor meer informatie.

Wat nu?

Kortingenoverzicht

Meer informatie over een rapport dat een overzicht geeft van de toegepaste kortingen op bestellingen.

Kortingenoverzicht

Maandelijkse kortingen

Meer informatie over een rapport met details over maandelijkse kortingen per dag.

Maandelijkse kortingen