Rapport "Annuleringen en correcties"

In het rapport "Annuleringen en correcties" staat een overzicht van alle items die geannuleerd of terugbetaald zijn. Naast dat je kunt zien welke items geannuleerd zijn, lees je er de annuleringsreden die op het moment van annulering toegepast werd.

Alle items in dit rapport zijn naar een productiecentrum gestuurd, bijvoorbeeld de keuken of bar, en later uit de verkoop verwijderd. Items die uit een verkoop verwijderd zijn voordat ze naar een productiecentrum werden verstuurd, zijn niet in dit rapport inbegrepen.

Op de afbeelding zie je een voorbeeld van het rapport "Annuleringen en correcties".

Toegang tot het rapport Annuleringen en correcties

Bekijk het rapport "Annuleringen en correcties" rechtstreeks in de Lightspeed Restaurant-backoffice.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Annuleringen en correcties in het gedeelte Kortingen en correcties.

Standaard worden in het rapport "Annuleringen en correcties" alle annuleringen en terugbetalingen getoond die die dag verwerkt zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een tijdsperiode in te stellen met behulp van de pijlen en het kalenderpictogram in de rechterbovenhoek.

Inzicht in het rapport "Annuleringen en correcties"

In het rapport "Annuleringen en correcties" staan alle terugbetaalde en geannuleerde bestellingen. Het rapport is onderverdeeld in kassabonnen en bevat een lijst met alle items uit de bestelling die geannuleerd of terugbetaald zijn, met daarbij de waarde en reden van annulering.

• Kassabon-ID: Het identificatienummer van de kassabon die bij het geannuleerde item hoort.
  • Rekening: Het identificatienummer van de bestelling waar het geannuleerde item bij hoort.
  • Item: De naam van het geannuleerde item.
  • Aant.: Het aantal items dat geannuleerd is.
  • Bedrag: De geldwaarde van het geannuleerde item.
  • Datum: De annuleringsdatum.
  • Reden: De reden voor annulering die in het systeem is opgegeven. In de kolom wordt aangegeven of een item geannuleerd is omdat de bestelling gewijzigd is of dat de rekening in zijn geheel geannuleerd is (ofwel in de POS of in de backoffice).
  • Reden nr. 2: De annuleringsreden die door de gebruiker is ingevoerd. In dit veld wordt weergegeven welke annuleringsreden de gebruiker heeft geselecteerd toen die het item uit de bestelling verwijderde.

Het rapport "Annuleringen en correcties" exporteren

Je kunt je rapporten met Lightspeed Restaurant exporteren of printen als spreadsheet of pdf voor je administratie.

Om een bewerkbare spreadsheet van je rapport te downloaden,

1. Klik op Exporteren naar CSV.
  2. Selecteer ofwel Mac, PC of Handmatige configuratie, afhankelijk van je besturingssysteem en voorkeuren.
  3. Klik op Exporteren.
  4. (Optioneel) Klik op Volledig rapport om een afdrukbare pdf van je rapport te downloaden.

Wat nu?

Maandelijkse kortingen

In het rapport "Maandelijkse kortingen" worden de kortingen per dag vermeld.

Meer informatie

Korting per item

In het rapport "Korting per item" wordt een overzicht gegeven van alle kortingen die in een bepaalde periode op bestellingen toegepast zijn.