Rapporten met alle rekeningen

Ga naar Rapporten met alle rekeningen voor een lijst met alle aangemaakte bestellingen, inclusief open, geannuleerde, ongeldige, vaste en trainingbestellingen. Dit rapport biedt een overzicht van de bestellingen die naar de keuken zijn gestuurd, ongeacht of die bestellingen zijn voltooid of er een proforma-rekening is geprint.

Toegang tot Rapporten met alle rekeningen

Voor toegang tot en het genereren van Rapporten met alle rekeningen:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Rapporten met alle rekeningen in de sectie Bestelrapporten.

Image displays the home page for reports in the Lightspeed Restaurant Back Office. The section titled 'Order reports' has been highlighted.

Het Rapport met alle rekeningen toont standaard alle transacties die die dag zijn verwerkt. Je kunt ook een tijdsperiode instellen voor het rapport met de pijltjestoetsen en het kalenderpictogram in de rechterbovenhoek.

Transacties opzoeken, filteren en exporteren

Zoek naar specifieke transacties of filter resultaten met de volgende opties in het Rapport met alle rekeningen:

Transacties zoeken

1. Gebruik het veld Zoeken om te zoeken naar specifieke transacties. De kolommen van het rapport waarin je kunt zoeken zijn Rekeningnaam, Bedrag, Verkocht door, Betaald aan, Apparaat, Rekening en Referentie.
  2. (Optioneel) Gebruik het vervolgkeuzemenu Toon_invoeren om te kiezen hoeveel transacties er op één pagina moeten verschijnen.
  3. (Optioneel) Sorteer transacties per kolom door eenmaal op de kolomkop te klikken voor oplopende volgorde of tweemaal voor aflopende volgorde.

The search option will allow you to search by account name, amount, sold by, paid to, device, account, or reference.

Transacties filteren

Opmerking: Deze optie verschijnt alleen als je labels hebt aangemaakt in de backoffice. Zie voor meer informatie over labels ons artikel POS-configuraties beheren en begrijpen.
  1. Gebruik het vervolgkeuzemenu filteren om transacties te zoeken met bepaalde configuratielabels.
  2. Optioneel: gebruik het vervolgkeuzemenu Toon_invoeren om te kiezen hoeveel transacties er op één pagina moeten verschijnen.
  3. Optioneel: sorteer transacties per kolom door eenmaal op de kolomkop te klikken voor oplopende volgorde of tweemaal voor aflopende volgorde.

Transacties exporteren

Met Lightspeed Restaurant kun je je rapporten exporteren als .csv-bestand om eenvoudig je administratie bij te houden.

Een rapport downloaden werkt zo:

1. Klik op Transacties exporteren naar CSV.
  2. Selecteer je apparaat (Mac of pc).
  3. Klik op Exporteren.

Exporting your reports allows you to keep a digital copy of your report stored on your computer or to print a physical copy.

Een transactie toevoegen

Voeg handmatig een niet-vermelde transactie toe of corrigeer een foutieve transactie door deze opnieuw aan te maken.

Wees selectief bij het toevoegen van transacties, het annuleren van kassabonnen of het wijzigen van betalingstypes. Het wijzigen van kassabonnen na het einde van de werkdag kan door de POS geprinte rapporten ongeldig maken, aangezien die rapporten niet langer overeenkomen met de backend-gegevens.
Het aanmaken van een nieuwe transactie vanuit het rapport Open rekeningen maakt een voltooide transactie aan, geen open rekening.
Opmerking: Deze actie is niet beschikbaar voor Lightspeed Restaurant-accounts die in Duitsland zijn gevestigd.
  1. Klik in Rapporten met alle rekeningen op Nieuwe transactie aanmaken.
  2. Vul de volgende velden in: Beschrijving, Bedrag, Betaalmethode, Eigenaar van de transactie en Omzetgroep.
  3. (Optioneel) Voeg een Fooi, Betaalmethode voor de fooi en Beschikbare labels toe.
  4. Klik op Transactie aanmaken.
  5. Aangezien je verkoopgegevens uit het verleden wijzigt, moet je een reden voor de wijziging opgeven.
  6. Klik op Bevestigen om te voltooien.
  7. Klik op Gegevens opnieuw laden om de lijst met kassabonnen te verversen. In de backoffice aangemaakte kassabonnen hebben een geel lettertype en bij het apparaat wordt BackOffice vermeld.

Kassabongegevens bekijken en beheren

In de rapporten met alle rekeningen staat elke rij in de tabel voor één bon. Klik op een kassabon om meer details te zien. Van hieruit kun je verschillende acties uitvoeren en meer informatie over de gekozen transactie bekijken.

• Kassabon printen: Hiermee kun je een enkel exemplaar van de kassabon printen. Als er geen printer is aangesloten, wordt een pdf-versie van de kassabon gedownload.
  • Kassabon per e-mail: Hiermee e-mail je de kassabon naar de gekoppelde klant. Deze optie verschijnt alleen als er een klant aan de verkoop is gekoppeld.
  • Betalingstype wijzigen: Opent een nieuw scherm waar de betaalmethode kan worden gewijzigd.
    Opmerking: de actie is niet beschikbaar in Duitsland en verschijnt niet op kassabonnen die niet tot een definitieve verkoop hebben geleid.
    1. Gebruik het vervolgkeuzemenu om de nieuwe betaalmethode te selecteren.
    2. (Optioneel) Voeg een fooi toe.
    3. Klik op Opslaan.
    4. Geef een reden voor wijziging op.
    5. Klik op Bevestigen om te voltooien.
  • Opslaan als tekst: Downloadt een tekstbestand met informatie uit de weergave Controlespoor en de weergave Prints.
  • Controlespoor (weergave): Geeft een activiteitenlog weer waarin alle acties van de geselecteerde proforma-rekening zijn gevolgd.
    Klik op een activiteit in de lijst voor meer informatie.
  • Prints (weergave): Toont alle geprinte versies van de gekozen kassabon, inclusief de productiebonnen die naar de keuken of de bar zijn gestuurd.

Clicking on a receipt from the All Accounts report allows you to view more details about the transaction.

Wat nu?

Kassabonnenrapport

Lees meer over rapporten met alle kassabonnen die tijdens de geselecteerde tijdsperiode aangemaakt en betaald zijn.

Meer informatie

Open rekeningen

Bekijk meer informatie over rapportage over alle openstaande bestellingen voor een geselecteerde tijdsperiode.