Betalingsrapport

Het rapport Betalingen toont een volledige lijst van alle gesloten bestellingen naast hun respectieve betaalmethode. Elke betaling bevat een Type, Datum, ID, Rekening, Verkocht door, Apparaat, Bedrag, Betaalmethode en Bestemming.

Toegang tot het rapport Betalingen

Het rapport Betalingen open en genereer je als volgt:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Betalingen in de sectie Rekeningrapporten.
    Het rapport Betalingen kan worden gevonden in de sectie Rekeningrapporten.

In het betalingsrapport worden standaard alle transacties weergegeven die die dag zijn verwerkt. Je kunt ook een tijdsperiode instellen voor het rapport met de pijltjestoetsen en het kalenderpictogram in de rechterbovenhoek.

Transacties opzoeken, filteren en exporteren

Zoek naar specifieke transacties of filter resultaten met de volgende opties in het betalingsrapport:

Transacties zoeken

1. Gebruik het veld Zoeken om te zoeken naar specifieke transacties. De kolommen van het rapport waarin je kunt zoeken zijn rekeningnaam, bedrag, verkocht door, betaald aan, apparaat, rekening en referentie.
  2. Optioneel: gebruik het vervolgkeuzemenu Toon_invoeren om te kiezen hoeveel transacties er op één pagina moeten verschijnen.
  3. Optioneel: sorteer transacties per kolom door eenmaal op de kolomkop te klikken voor oplopende volgorde of tweemaal voor aflopende volgorde.

De zoekoptie stelt je in staat om te zoeken op rekeningnaam, bedrag, verkoper, ontvanger, apparaat, rekening of referentie.

Transacties filteren

Opmerking: Deze optie verschijnt alleen als je labels hebt aangemaakt in de backoffice. Zie voor meer informatie over labels ons artikel POS-configuraties beheren en begrijpen.
  1. Gebruik het vervolgkeuzemenu filteren om transacties te zoeken met bepaalde configuratielabels.
  2. Optioneel: gebruik het vervolgkeuzemenu Toon_invoeren om te kiezen hoeveel transacties er op één pagina moeten verschijnen.
  3. Optioneel: sorteer transacties per kolom door eenmaal op de kolomkop te klikken voor oplopende volgorde of tweemaal voor aflopende volgorde.

Transacties exporteren

Met Lightspeed Restaurant kun je je rapporten exporteren als .csv-bestand om eenvoudig je administratie bij te houden.

Een rapport downloaden werkt zo:

1. Klik op Transacties exporteren naar CSV.
  2. Selecteer je apparaat (Mac of pc).
  3. Klik op Exporteren.

Exporteer je rapporten om een digitale kopie van je rapport op je computer op te slaan of een fysieke kopie te printen.

Inzicht in betalingstypen

In het rapport Betalingen worden betalingen vermeld met een Type die de rekening beschrijft. Raadpleeg de tabel voor een beschrijving van deze typen.

Betaaltypen

Betalingstypen Beschrijving
Contant Een geldstorting of -opname uit de kassalade.
Betaling Een betaalde en voltooide transactie.
Verplaatsen Betreft een overboeking via een overboekingsactie.
Overgedragen Een rekening die aan het eind van een werkdag nog openstond en naar de volgende dag is verplaatst.
Bijwerken Een rekening die is aangemaakt om een betaling terug te boeken of opnieuw aan te maken.
Annulering Een betaling is geannuleerd of verwijderd.

In het standaardoverzicht van het betaalrapport worden de transacties van die dag getoond.

Wat nu?

Rapporten met alle rekeningen

Lees meer over rapporten met gestarte rekeningen (bestellingen) gedurende de geselecteerde tijdsperiode, inclusief openstaande bestellingen.

Meer informatie

Kassabonnenrapport

Lees meer over rapporten met alle kassabonnen die tijdens de geselecteerde tijdsperiode aangemaakt en betaald zijn.