Nieuwe voorraadinvoer toevoegen

Vanaf juni 2023 is de legacy voorraadfunctie niet langer beschikbaar voor nieuwe klanten. Bestaande klanten die momenteel gebruik maken van de functie behouden wel toegang tot deze functie.

Als je geïnteresseerd bent in het beheren van je voorraad, raden we je aan om onze Inventory-add-on te verkennen. Neem contact op met je accountmanager of neem contact met ons op om te bespreken of je bedrijf baat zou kunnen hebben bij deze add-on.

Met de functie Invoer nieuwe voorraad kun je nieuwe hoeveelheden items toevoegen aan je voorraadlocaties, bijvoorbeeld wanneer goederen door een leverancier aan je restaurant worden geleverd. Het uitvoeren van een voorraadinvoer voegt nieuwe eenheden van een item toe aan een voorraadlocatie.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Voorraad > Invoer nieuwe voorraad.
  3. Vul de instellingen voor de voorraadinvoer in en selecteer vervolgens de knop Opslaan.

Instellingen voor invoer nieuwe voorraad

Naam instelling Omschrijving
Voorraad De voorraadlocatie waaraan het item wordt toegevoegd. Alle voorraden die zijn aangemaakt in Configuratie > Instellingen > Voorraad zijn beschikbaar voor selectie. Ga naar Inzicht in voorraadlocaties voor meer informatie.
Product Het item dat aan de voorraad wordt toegevoegd. Alle items die zijn aangemaakt in Menubeheer > Items zijn beschikbaar voor selectie. Ga naar Over items voor meer informatie.
Hoeveelheid Het aantal items dat aan de voorraad wordt toegevoegd.
Reden De reden waarom het item aan de voorraad wordt toegevoegd. Er kunnen drie redenen worden geselecteerd:
  • Inventaris: Het item is een nieuw item in je inventaris.
  • Levering goederen: een bestaand item in je voorraad wordt aangevuld.
  • Geannuleerde verkoop: De aankoop van het item vindt niet plaats. Bijvoorbeeld wanneer een item wordt besteld, betaald en geannuleerd of wanneer een item naar de keuken/bar wordt gestuurd en vervolgens uit de bestelling wordt verwijderd.
Omschrijving Optionele details over de voorraadinvoer.

Wat nu?

Uitvoer nieuwe voorraad toevoegen om een aantal items uit de voorraad te verwijderen.

Voer een voorraadoverdracht uit en verplaats items van de ene voorraadlocatie naar de andere.