Combo's importeren en exporteren

Je kunt combo's importeren en exporteren door een CSV-bestand (Comma-Separated Values) aan te maken. Je doet dit in een spreadsheeteditor die kan worden gelezen door de backoffice. Ook kun je combo's importeren met een tool voor het genereren van spreadsheets, waarmee je met een enkele actie meerdere combo's aan je backoffice kunt toevoegen.

Als je al bestaande combo's hebt, raden we aan dat je een kopie van je bestaande items exporteert voordat je iets probeert te importeren. Deze export fungeert dan als je back-up bij fouten.

Een CSV-bestand genereren en importeren

1. Klik op Menubeheer > Items in het navigatiemenu.
  2. Afhankelijk van de functie die je wilt gebruiken klik je op Importeren of Exporteren.

Tool om een CSV-bestand te genereren

Volg de stappen in het artikel Importeren en exporteren van items, omdat combo's ook beschouwd worden als items. In het artikel lees je hoe je items exporteert en het importsjabloon voor items en menu's gebruikt om via een spreadsheet combo's aan te maken.

Het importsjabloon voor items en menu's gebruiken

Gebruik in het sjabloon de tabbladen Step 2b-Create Item groups (Stap 2b: Itemgroepen aanmaken) en Step 2c-Create Combos (Stap 2c: Combo's aanmaken) om combo's aan te maken. Let op: De items die je voor de combo gebruikt moeten al in de backoffice bestaan. Je kunt ook het sjabloon gebruiken om tegelijkertijd items, combo's en menu's aan te maken.

Wat nu?

Importeren en exporteren van items

Meer informatie over menu's

Importeren en exporteren van items

Items

Meer informatie over items

Over items