Castles S1F2-betaalterminal voor het configureren van Lightspeed Payments

De Castles S1F2-terminal is snel en eenvoudig met Lightspeed Payments te configureren. Wanneer je de terminal van Lightspeed ontvangt, is deze al geconfigureerd voor je account, dus je hoeft de terminal alleen nog maar aan te sluiten en te koppelen.

Het is belangrijk dat je alleen de door Lightspeed aan jou geleverde terminal gebruikt, aangezien een van een derde verkregen terminal mogelijk niet correct is geconfigureerd voor je account en een veiligheidsrisico kan vormen.

Wat je nodig hebt

USB-kabel en stekkers1f2-Charging-Cable.png
Papierrol (57 x 40 mm) payments-paper-roll.png

De betaalterminal Castles S1F2 configureren

Voordat je de S1F2-terminal kunt koppelen met je Lightspeed-account, moet je ervoor zorgen dat deze is opgeladen en geconfigureerd.

De papierrol plaatsen

1. Druk op de zijkanten van het deksel van de papierrol om het compartiment voor kassabonpapier te openen.
  2. Plaats de papierrol in de terminal en zorg ervoor dat er een stukje papier boven het logo op de behuizing voor contactloos betalen uitsteekt.
  3. Sluit het deksel.

De terminal aansluiten en aanzetten

De S1F2-betaalterminal wordt geleverd met een USB-C-oplaadkabel en een regiospecifieke stekker. Deze kabel voldoet aan de normen van de USB-branche en UL-normen.
Gebruik altijd de door Lightspeed geleverde oplaadkabel en de regiospecifieke stekker.

1. Sluit de USB-oplaadkabel aan op de terminal en een stroombron. Je kunt doorgaan met de configuratie terwijl de batterij wordt opgeladen. Volg de volgende richtlijnen om schade aan de USB-C-oplaadkabel te voorkomen:
    • Houd bij het aansluiten en verwijderen van de oplaadkabel het uiteinde waarmee deze op de terminal is aangesloten of de stekker vast. Trek niet aan de draad.
    • Houd de oplaadkabel bij het aansluiten en verwijderen recht.
    • Gebruik geen bovenmatige kracht om de oplaadkabel aan te sluiten of te verwijderen.
    • Buig of vouw de oplaadkabel niet. De kabel moet vrijelijk kunnen bewegen.
    • Controleer de oplaadkabel en oplaadpoort op de terminal altijd op vreemde voorwerpen en water voordat je de kabel aansluit.
    • Als de terminal wordt gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, veel stof of voedselresten, overweeg dan om een oplaadstation te gebruiken om schade aan de oplaadpoort te voorkomen.
  2. Houd de aan/uit-knop ingedrukt tot het scherm oplicht.
  3. Selecteer op het welkomstscherm de taal van je voorkeur.
    Opmerking: deze instelling kan later worden gewijzigd door naar Financiële diensten > Instellingen> Terminal te gaan in de Lightspeed-backoffice.
  4. Tik op de knop met de pijl naar rechts op het scherm.

Zodra je de terminal hebt aangezet en de taal van je voorkeur hebt geselecteerd, moet je de wifi-verbinding configureren.

De terminal verbinden met je wifi-netwerk

Om je terminal met je Lightspeed-account te verbinden, moet je ervoor zorgen dat deze via wifi met je netwerk is verbonden.

1. Selecteer op het scherm Setup Wi-Fi (Wifi-configuratie) het +-teken.
  2. Schakel WLAN in.
  3. Selecteer jouw wifinetwerk in de lijst, of selecteer het +-teken en voeg de naam (SSID) van het wifinetwerk toe.
  4. Voer je wifiwachtwoord in en tik op Connect (verbinden).
  5. Tik op OK.

Je terminal is verbonden met je netwerk als je een wifisymbool aan de bovenkant van het scherm ziet.

Een statisch IP-adres op je terminal instellen

Om de terminal op een statisch IP-adres in te stellen, heb je informatie over je netwerkconfiguratie nodig. De netwerkbeheerder kan deze informatie verstrekken.

1. Klik in de terminal op Settings (Instellingen).
  2. Selecteer Network (Netwerk).
  3. Voer de volgende PIN in: 5773.
  4. Tik op Wi-Fi (Wifi) > Settings (Instellingen).
  5. Tik op Edit (Bewerken).
  6. Tik op de pijl omhoog naast Advanced Options (Geavanceerde opties) om de DHCP-menuoptie beschikbaar te maken.
  7. Scrol omlaag naar het DHCP-menu.
  8. Tik op DHCP en wissel naar Static (Statisch).
  9. Voer het statische IP-adres, de gateway en het netwerkvoorvoegsel in waarop je de terminal wilt instellen. De netwerkbeheerder kan deze instellingen verstrekken.
  10. Stel de DNS in op 8.8.8.8 en 8.8.4.4
  11. Klik op het groene vinkje om het op te slaan.

Je winkelinformatie bevestigen op de terminal

De terminal wordt vooraf geconfigureerd met jouw winkelinformatie. Je moet de winkel bevestigen voordat je de terminal kunt koppelen met je Lightspeed-account.

1. Navigeer terug naar het hoofdmenu door op de pijl terug te tikken.
  2. Tik op het blauwe vinkje om de naam van je winkel te bevestigen.

Je kunt nu de terminal koppelen met je Lightspeed-account.

De terminal koppelen met Lightspeed Payments

Zodra je bent goedgekeurd voor Lightspeed Payments, verbinden we je Lightspeed Restaurant-account automatisch met je Lightspeed Payments-account.

Je Lightspeed Payments-account wordt automatisch aangemaakt in de backoffice met alle correcte details en inloggegevens. Bovendien voegen we, zodra je terminals naar jou zijn verzonden, hun gegevens toe in de sectie Hardware > Betaalterminals van je backoffice, waardoor je die gegevens niet handmatig hoeft toe te voegen.

Zodra de terminal is verbonden met je netwerk, kun je de configuratie voltooien door de knop Terminals verversen te selecteren.

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie > Hardware > Betaalterminals.
  2. Klik op Terminals verversen.

Deze optie heeft een vertraging van ongeveer 15 minuten. Laat de betaalterminal alle noodzakelijke updates uitvoeren voordat je probeert deze aan je account toe te voegen.

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om het IP-adres van de betaalterminal handmatig in te voeren. Om de configuratie op deze manier te voltooien, ga je naar de pagina Info van het apparaat om het IP-adres van de terminal op je netwerk te vinden. Je vindt het IP-adres op de terminal door te tikken op Settings (Instellingen) >Device info (Apparaatinfo). Het wordt vermeld onder Wi-Fi address (Wifi-adres).

Noteer het IP-adres. Vervolgens:

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie > Hardware > Betaalterminals.
  2. Klik op Bewerken.
  3. Voer het IP-adres van je terminal in.
  4. Klik op Opslaan.

De terminal handmatig koppelen met Lightspeed Payments

Soms moet je een nieuwe terminal handmatig koppelen. Zodra de terminal is verbonden met het netwerk, moet je deze koppelen met je account. Voor het koppelingsproces is informatie nodig die je kunt vinden op de pagina Device info (Apparaatinfo) en het IP-adres van de terminal.

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie > Hardware > Betaalterminals.
  2. Klik op Een nieuwe terminal toevoegen.
  3. Voer de terminalnaam in waarmee deze terminal in de account wordt weergegeven. De gekozen naam moet deze terminal van alle andere in de vestiging onderscheiden. Kies bijvoorbeeld een naam die aangeeft waar de terminal zich bevindt, zoals "Afhaalbalie".
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu om Lightspeed Payments - Adyen als terminaltype te selecteren.
  5. Voer het IP-adres van de terminal op je netwerk in. Dit vind je op de terminal onder Settings (Instellingen) >Device info (Apparaatinfo). Het wordt vermeld onder Wi-Fi address (Wifi-adres).
  6. Voer de terminal-ID in. De terminal-ID bestaat uit het modelnummer en het serienummer, gescheiden door een koppelteken, bijvoorbeeld S1F2-000151234567890. Het model- en serienummer kunnen beide worden gevonden door te navigeren naar Settings (Instellingen) >Device info (Apparaatinfo).
  7. Vink optioneel het selectievakje Kopie voor de ondernemer en de klant printen aan op de terminal om het printen van kassabonnen op de ingebouwde printer van de terminal in te schakelen. Als je dit doet, wordt het printen op een andere bonprinter uitgeschakeld.
  8. Klik op Opslaan.

De terminal wordt nu gekoppeld aan je account, maar niet aan je apparaten. Om ervoor te zorgen dat het POS-apparaat de terminal kan gebruiken, moet je de terminal aan dat apparaat toewijzen in de backoffice.

De terminal toewijzen aan je POS-apparaat

Nu de terminal aan je account is gekoppeld, kun je de terminal toewijzen aan een POS-apparaat.

1. Navigeer vanuit de backoffice naar Configuratie >Apparaten>Apparaten.
  2. Klik op het apparaat waaraan je de terminal wilt toewijzen, of klik op Bewerken onder Acties naast het apparaat waaraan je de terminal wilt toewijzen.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu naast Betaalterminal om de naam te selecteren van de terminal die je hebt gekoppeld.
  4. Scrol helemaal naar beneden en klik op Bijwerken.
  5. Klik onder Status op de knop Opnieuw laden. Je kunt ook op het apparaat zelf tikken op Instellingen >Opnieuw laden.

Je kunt nu kaartbetalingen verwerken met je betaalterminal.

FAQ's

• Om de terminal uit te schakelen, houd je de aan/uit-knop ingedrukt totdat er een dialoogvenster verschijnt waarop je kunt bevestigen dat je de terminal wilt uitschakelen.

• De standalone-modus is beschikbaar op de S1F2 en de V400m. Om de standalone-modus in te schakelen, navigeer je naar het tabblad Financiële diensten in de backoffice.

• Nee, als je de meegeleverde simkaart verwijdert, raakt de S1F2-betaalterminal beschadigd.

• We raden je sterk aan bij het configureren van je betaalterminal een statisch IP-adres in te stellen. Een statisch IP-adres is een uniek, vast nummer dat aan je apparaat wordt toegekend en ongewijzigd blijft op je netwerk. Een dynamisch IP-adres daarentegen kan veranderen, bijvoorbeeld tijdens een netwerkstoring. Dit kan betekenen dat je je printer opnieuw moet configureren nadat de storing is verholpen. Met een statisch IP-adres hoef je je apparaat maar één keer te configureren en kun je dat soort gedoe vermijden.

• Ja, je kunt de standaardtaal van je betaalterminals wijzigen door te navigeren naar Financiële diensten > Instellingen > Terminal in de Lightspeed-backoffice.

Wat nu?

Standalone-betalingen

Met de standalone-modus kun je betalingen op de terminal verwerken zonder de verkoop op de POS te starten.

Meer informatie

Creditcards handmatig verwerken

Leer om betalingen handmatig te verwerken voor telefonische bestellingen of als creditcards beschadigd en onleesbaar zijn.