Bestelrapporten en klantbeoordelingen raadplegen

Raadpleeg bestelrapporten en klantbeoordelingen vanuit de Order Anywhere-backoffice. Bestelrapporten helpen je om je transactiegeschiedenis te volgen en begrijpen door inzichten te verschaffen in de bestelpatronen en -voorkeuren van je klanten. Met klantbeoordelingen kun je waardevolle feedback verzamelen, aandachtspunten aanpakken en de algehele prestaties van je bedrijf verbeteren.

Bestelrapporten raadplegen

Bestelrapporten verschaffen een momentopname van bestellingen uit het verleden en toekomstige bestellingen. Op de bovenste tegel zie je het aantal bestellingen voor de huidige dag, dagen in de toekomst, dagen in het verleden en het totale aantal bestellingen. In deze sectie leggen we uit hoe je deze rapporten effectief kunt lezen en begrijpen en het maximale uit de informatie over je bestellingen kunt halen.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Klik in het navigatiemenu op Bestellingen.
  3. Lees je bestelrapporten.
  4. (Optioneel) Om een specifiek bestelrapport te lezen, klik je op het pictogram met drie punten aan de rechterkant om de bestelling uit te klappen en de details te bekijken.

Filteropties

Pagina Rapporten in Order Anywhere met uitgelichte filteropties.

• Alle: Toont alle bestellingen, inclusief eerdere en toekomstige bestellingen.
  • Vandaag: Toont alle bestellingen van vandaag. Geldt voor alle bestellingen die vandaag worden afgehaald.
  • Morgen: Toont alle bestellingen voor morgen. Geldt voor alle bestellingen die morgen worden afgehaald.
  • Toekomstig: Toont alle toekomstige bestellingen. Geldt voor alle bestellingen die vanaf overmorgen worden afgehaald.
  • Filters: selecteer een filtercategorie en kies een specifiek filter onder de geselecteerde categorie.
    • Bestelstatus: toont bestellingen afhankelijk van hun status (Wordt verwerkt, Bevestigd, Mislukt, Betaling mislukt of Geannuleerd).
    • Datum: kies een specifieke afhaaldatum.
    • Profiel: kies een bepaald Order Anywhere-profiel dat je eerder hebt geconfigureerd in de Order Anywhere-backoffice.
    • Bestelmethode: toont bestellingen op bestelmethode (online of in het restaurant).
    • Betaalmethode: kies uit methoden voor betaling online of in het restaurant.

Beschikbare gegevens

Pagina Rapporten in Order Anywhere met uitgelichte rapportinformatie.

• Ophaalcode: toont de unieke bestel-ID.
  • Bestelstatus: toont de actuele status van de bestelling:
    • Wordt verwerkt: een klant heeft de bestelling geplaatst, maar de POS heeft de bestelling nog niet ontvangen.
    • Bevestigd: de bestelling is verzonden naar en ontvangen door de POS.
    • Mislukt: Door een fout kon de bestelling niet worden ontvangen in de POS. Dit kan gebeuren als de Restaurant POS-app niet geopend is.
    • Betaling mislukt: De online betaling met creditcard of pinpas van de klant werd geweigerd.
    • Geannuleerd: De bestelling werd geannuleerd bij de POS.
  • Bestelmethode: Geeft het Order Anywhere-bestelprofiel aan dat is gekoppeld aan de bestelling. Dit is met name nuttig voor restaurants die Order Anywhere gebruiken voor online bestellingen en bestellingen in het restaurant.
  • Aangemaakt: de datum en het tijdstip waarop de klant de bestelling heeft ingediend.
  • Afhaaltijd: toont de datum en het tijdstip waarop de klant heeft gekozen de bestelling af te halen of, in het geval van spoedbestellingen, het tijdstip dat de bestelling is aangemaakt plus de bereidingstijd.
  • Bedrag: de waarde van de bestelling.
  • Bestellingsgegevens bekijken: Klik op de drie stippen om de bestellingsgegevens te openen. Hier kun je de bestelde items, klantinformatie en betaalinformatie zien.

Bestellingsgegevens

Pagina Rapporten in Order Anywhere met uitgelichte bestellingsgegevens.

• Ophaalcode: Toont de ophaalcode die is toegekend aan de klant. Deze wordt ook vermeld in de bestelbevestigingsmail die naar de klant wordt verstuurd.
  • Profiel: geeft aan welk configuratieprofiel aan de bestelling is gekoppeld.
  • Bestelmethode: Geeft het Order Anywhere-bestelprofiel aan dat is gekoppeld aan de bestelling. Dit is met name nuttig voor restaurants die Order Anywhere gebruiken voor online bestellingen en bestellingen in het restaurant.
  • Bedrag: de waarde van de bestelling.
  • Aangemaakt: de datum en het tijdstip waarop de klant de bestelling heeft ingediend.
  • Afhaaltijd: toont de datum en het tijdstip waarop de klant heeft gekozen de bestelling af te halen of, in het geval van spoedbestellingen, het tijdstip dat de bestelling is aangemaakt plus de bereidingstijd.
  • Bestellings-ID: de unieke Order Anywhere-ID van de bestelling.
  • Opmerking: toont het gepersonaliseerde bericht dat de klant heeft toegevoegd.

Klantbeoordelingen bekijken

Alleen klantbeoordelingen die na 24 augustus 2022 zijn ingediend, verschijnen in je Order Anywhere-account.

Lees klantbeoordelingen voor je Order Anywhere-account om te zien wat klanten over je restaurant zeggen. Na de verwachte afhaaltijd ontvangen je klanten een e-mail met een link om feedback te geven over hun ervaring aan de hand van een beoordelingssysteem op basis van sterren. Er is ook ruimte om optioneel een opmerking toe te voegen (max. 1000 tekens). Zodra een klant een beoordeling indient, heb je daar rechtstreeks toegang toe via je Order Anywhere-account.

Toegang tot klantbeoordelingen

Op de pagina Beoordelingen kun je beoordelingen van individuele klanten bekijken, evenals een staafdiagram met je totale en gemiddelde beoordelingen, uitgesplitst naar aantal sterren.Pagina Beoordelingen in Order Anywhere met een aantal voorbeelden van beoordelingen.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Klik in het navigatiemenu op Beoordelingen. Order Anywhere ordent beoordelingen standaard op datum en tijdstip, in aflopende volgorde (van nieuw naar oud). Je kunt beoordelingen niet bewerken of verwijderen en er ook niet op reageren.
  3. (Optioneel) Gebruik de zoekbalk om beoordelingen te zoeken op trefwoord, bijvoorbeeld de naam van een item.
  4. (Optioneel) Klik op Filters om je beoordelingen te sorteren op Beoordeling, Taal of Type feedback (met of zonder opmerking).

De bestellingsgegevens bij een klantbeoordeling opzoeken.

Je kunt de bestellingsgegevens bij een klantbeoordeling, zoals de naam van de klant, het e-mailadres en de bestelde items, opzoeken en deze informatie ook gebruiken om contact op te nemen met je klanten, mocht dat nodig zijn.

1. Log in op de Order Anywhere-backoffice.
  2. Klik in het navigatiemenu op Beoordelingen.
  3. Zoek de beoordeling op die je wilt lezen.
  4. Klik op de beoordelings-ID om de bestellingsgegevens te openen.
  5. (Optioneel) Klik op de pijlen in de rechterbovenhoek om naar een andere bestelling te gaan.

Wat nu?

Order Anywhere-profielen aanmaken en aanpassen

Maak bestelprofielen aan en pas ze aan. Afhankelijk van het profiel dat je aanmaakt, kunnen klanten bestellen om af te halen, voor aan tafel of gewoon online door je menu bladeren.

Meer informatie

Order Anywhere-profielen bewerken

Beheer Order Anywhere-profielen door de bijbehorende menu's te bewerken, onderbreken, verversen of zo nodig te verwijderen.