De OpenTable-integratie configureren

Om de OpenTable-integratie te gebruiken heb je een OpenTable-account nodig. Als je nog geen account hebt aangemaakt, ga dan naar OpenTable om er een aan te maken.

Voor een goede werking van de OpenTable-integratie moeten de tafelnummers in OpenTable exact overeenkomen met de tafelnummers in Lightspeed Restaurant.

De OpenTable-integratie inschakelen

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Integratie > Reserveringen.
  3. Klik in de sectie OpenTable op Meer informatie.Enable_OpenTable_integration.png
  4. Klik op Integratie inschakelen om een nieuw browsertabblad te openen. Het nieuwe browsertabblad laadt het OpenTable Guest Center, waar je de integratie kunt inschakelen.
  5. Log in op het OpenTable Guest Center met je OpenTable-inloggegevens.
  6. Selecteer het restaurant dat je met de OpenTable-integratie wilt verbinden.
  7. Klik op de OpenTable-website op Integrations (Integraties).
  8. Selecteer Lightspeed K in de lijst met integraties.

Als er een groen vinkje verschijnt op de Lightspeed K-tegel, dan is het geselecteerde OpenTable-restaurant al geïntegreerd met een ander Lightspeed-account. De integratie moet handmatig vanuit het al verbonden restaurant of door OpenTable worden uitgeschakeld.

9. Volg de instructies op het scherm om je Lightspeed Restaurant-account aan je OpenTable-account te koppelen.

De instellingen voor de OpenTable-integratie configureren

Zodra je de integratie hebt ingeschakeld, ga je verder met het instellen van de OpenTable-integratie door de instellingen ervan te configureren.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Integratie > Reserveringen.
  3. Klik op OpenTable.
  4. Vul de juiste informatie in voor het automatisch aanmaken van rekeningen en gangen-instellingen.Weergave van het automatisch aanmaken van rekeningen en de cursusinstellingen op de OpenTable-instellingenpagina.

instellingen voor het automatisch aanmaken van tussenrekeningen:

• Automatisch tussenrekeningen openen in de POS: Schakel in om automatisch tussenrekeningen te openen in de POS-app bij het plaatsen van een partij in OpenTable. Als je liever handmatig tussenrekeningen opent bij het plaatsen van een partij in OpenTable, schakel dit dan uit. Welke optie je ook kiest, de tussenrekeninggegevens worden van de POS-app naar het Guest Center gesynchroniseerd als de tafelnummers in zowel Lightspeed Restaurant als OpenTable precies hetzelfde zijn.
    • Inloopgroepen van OpenTable opnemen: Schakel in om automatisch tussenrekeningen in de POS-app te openen bij het plaatsen van inloopgroepen. Als je liever handmatig tussenrekeningen opent voor inloopgroepen, of alleen automatisch tussenrekeningen opent voor reserveringen die in OpenTable zijn aangemaakt, schakel je dit uit.
    • Een OpenTable-rekeningprofiel gebruiken: Schakel in om rekeningen aan te maken met het OpenTable-rekeningprofiel. Als je er de voorkeur aan geeft om rekeningen aan te maken met je bestaande rekeningprofiel, schakel je deze instelling uit.

Course settings (Ganginstellingen):

Om OpenTable automatisch updates van de tafelstatus te laten ontvangen naarmate de maaltijd vordert, wijs je statistiekgroepen van Lightspeed Restaurant toe aan OpenTable-statussen.

Statistiekgroepen toevoegen in Lightspeed Restaurant en ze toewijzen aan OpenTable-statussen doe je als volgt:

1. Ga in het navigatiemenu naar Menubeheer > Omzetgroepen.
    2. Klik onder Acties op Bewerken op de bestaande omzetgroep waaraan je een statistiekgroep wilt toevoegen.
    3. Vul de velden Categorie en Waarde in, waarbij Waarde overeenkomt met de statistiekgroep die je aan de OpenTable-statistieken wilt toewijzen. De omzetgroep "Alcoholische dranken" kan bijvoorbeeld de statistiekgroep "Dranken" hebben.
    4. Klik op Opslaan.
    5. Ga in het navigatiemenu naar Integratie > Reserveringen.
    6. Klik op OpenTable.
    7. Klik onder Course settings (Ganginstellingen) op Toevoegen om een statistiekgroep aan elke gang toe te voegen.
    8. Selecteer de statistiekgroepen die je aan elke gang wilt toevoegen.alt
  5. Klik op Opslaan.

De OpenTable-integratie uitschakelen

Als je besluit de OpenTable-integratie niet meer te gebruiken, dan kun je deze eenvoudig uitschakelen vanuit de backoffice. De integratie zal ook worden uitgeschakeld in OpenTable. Je instellingen blijven bewaard, dus je kunt de OpenTable-integratie op elk moment in de toekomst weer inschakelen.

Wat nu?

Ga naar Gebruik van de OpenTable-integratie voor meer informatie over hoe je de OpenTable-integratie optimaal benut.