Cadeaubonnen 2.0 printen

Deze instructies gelden alleen voor de nieuwe cadeaubonnen van Lightspeed. Als je de oude cadeaubonnenversie gebruikt en wilt overstappen, volg dan de instructies in ons artikel Cadeaubonnen 2.0 configureren.

Hoewel we de cadeaubonnen van de K-Series in de eerste plaats hebben ontworpen om online uit te geven, kun je ze ook printen om fysieke cadeaubonnen aan je klanten te verkopen. Maak en exporteer eerst een cadeaubon-batch vanuit de K-Series-backoffice. Gebruik vervolgens de geëxporteerde csv om je cadeaubonnen zelf of via een extern bedrijf te printen.

Een cadeaubon-batch aanmaken

1. Log in op de backoffice van K-Series.
  2. Ga naar Klanten > Cadeaubonnen in het hoofdnavigatiemenu.
  3. Klik bovenaan de pagina op Alle bonnen. Klik vervolgens op de blauwe knop Cadeaubon-batch aanmaken.
  4. In het pop-upvenster Cadeaubon-batch aanmaken voer je een naam in voor je cadeaubon-batch en selecteer je het aantal cadeaubonnen dat je in de batch wilt opnemen. Je kunt maximaal 1.000 cadeaubonnen per batch aanmaken.
  5. Als je wilt dat cadeaubonnen per scanner worden betaald, vink je het vakje Scannen om verzilveren mogelijk te maken aan. Dit kan niet worden gewijzigd zodra de batch is aangemaakt.
  6. Klik op Batch aanmaken

Vervolgens exporteer je de cadeaubon-batch. Dit geëxporteerde csv-bestand kun je naar je cadeaubonprinter sturen, zodat je fysieke cadeaubonnen worden gekoppeld aan de cadeaubon-batch in je backoffice.

create-gift-card-batch-details 1.png

Een cadeaubon-batch exporteren

1. Ga naar Klanten > Cadeaubonnen in je hoofdmenu.
  2. Selecteer het tabbladBatches.
  3. Zoek in de lijst naar de batch die je wilt exporteren (je kunt hiervoor ook de zoekbalk gebruiken).
  4. Exporteer de batch naar CSV door op het downloadpictogramdownload-icon.png in dezelfde rij te klikken. Er verschijnt een CSV-bestand in de map Downloads op je computer.

Het CSV-bestand bevat meerdere kolommen, maar voor het printen is alleen kolom "C", "URL", belangrijk. Je kunt ook spreadsheetsoftware zoals Excel of Google Sheets gebruiken om kolom A en B te verwijderen. De enige relevante informatie die moet worden geprint staat in kolom C en verschijnt als een QR-code op elke fysieke cadeaubon. Let op: als de printers iets anders dan deze waarde als QR-code printen, werken de bonnen niet naar behoren.

Je kunt deze geëxporteerde CSV naar je cadeaubonprinter sturen of de cadeaubonnen zelf printen.

Wat nu?

Cadeaubonnen 2.0 online verkopen

Meer informatie over hoe je online cadeaubonnen verkoopt.

Meer informatie

Cadeaubonnen 2.0 gebruiken op de POS

Ontdek hoe je cadeaubonnen op je verkooppunt gebruikt.