De Bixolon SRP-275III instellen

De Bixolon SRP-275III-printer is een impact-dot-matrix-printer. In tegenstelling tot thermische printers, worden de prints van de SRP-275III niet verkleurd door warmte, zodat deze printers bijzonder geschikt zijn voor het printen in warme ruimtes zoals keukens. Wij raden aan deze printer voor orderbonnen achter in de zaak te gebruiken, omdat impactprinters meer geluid maken dan thermische printers.

De Bixolon SRP-275III ondersteunt een rood en zwart inktlint en ondersteunt daarom specifieke POS-configuratie-instellingen, zoals de optie om sub-items in rood te printen.

Inhoudsopgave

Hardwarevereisten

Voordat je je printer kunt installeren, heb je de volgende hardware nodig die bij de levering is inbegrepen:

Bixolon SRP-275III-kassabonprinter SRP-275III.jpeg
Stroomkabel en AC-adapter Bixolon-power-cable-ac-adaptor.jpg

LAN-kabel

Belangrijk: Deze wordt niet meegeleverd en moet elders worden aangeschaft. Zorg ervoor dat de kabel lang genoeg is om vanaf de printer je internetrouter te bereiken.

Inktlintcassette

Papierrol (57 x 40 mm)

• Testrol inbegrepen
  • Volledige rollen worden apart verkocht

De Bixolon SRP-275III instellen

1. Sluit de printer aan op een netwerk en de stroomvoorziening

Om je printer aan te sluiten, heb je de stroomkabel en een ethernetkabel nodig. Opmerking: De printer moet worden aangesloten op dezelfde router die internettoegang biedt voor je POS-apparaat, zodat de printer en de POS op hetzelfde netwerk zitten.

1. Steek de stroomkabel in de AC-adapter.
  2. Draai de printer ondersteboven en sluit de AC-adapter aan op het ronde stopcontact aan de onderkant van de printer.
  3. Eenmaal aangesloten kan de AC-adapter in de onderkant van de printer worden gestoken, zodat de stroomkabel uit het achterpaneel komt. Draai de printer met de goede kant naar boven.
  4. Steek de stroomkabel in een elektrische stroomvoorziening, zoals een stopcontact.
  5. Sluit de ethernetkabel aan op de achterkant van de printer (linkerpoort) en sluit het andere uiteinde aan op een ethernetpoort van je router.

2. Plaats het inktlint

1. Draai de knop van de inktlintcassette met de klok mee om ervoor te zorgen dat het lint strak staat. Dit voorkomt dat het lint verdraait wanneer de cassette in de printer wordt geplaatst.
  2. Open de voorklep van de printer.
  3. Plaats de inktlintcassette (knop naar boven) zodat het lint zich achter de printkop bevindt, in de richting van de papierinvoer. Druk erop en hij klikt zodra hij vastzit.
  4. Eenmaal op zijn plaats draai je nogmaals aan de knop van de cassette om ervoor te zorgen dat het lint zo strak mogelijk zit.
  5. Sluit de voorklep.

3. Plaats een papierrol

1. Open de achterklep van de printer door de hendel aan de rechterkant van je af te duwen en de klep op te tillen.
  2. Plaats de papierrol zodat het uiteinde vanaf de onderkant wordt ingevoerd. Zorg er daarbij voor dat de papierrol strak blijft zitten en niet losdraait.
  3. Trek het papier aan langs het snijmechanisme aan de voorzijde van de printer.
  4. Druk de klep naar beneden om deze dicht te klikken.
  5. Test de printer door hem aan te zetten en op de invoerknop te drukken om er zeker van te zijn dat het papier naar behoren wordt ingevoerd. Zodra het printen begint, laat je de invoerknop los en scheur je het overtollige papier af.

4. Zoek het IP-adres van de printer

Om je printer en de POS aan te sluiten, hebt je het IP-adres van de printer in je netwerk nodig. Om het IP-adres te vinden, print je de zelftestpagina:

1. Zet de printer uit.
  2. Houd de invoerknop ingedrukt.
  3. Zet de printer aan terwijl je de invoerknop ingedrukt houdt.
  4. Wacht tot het apparaat begint met printen en laat dan de invoerknop los.
  5. Zodra de eerste pagina is geprint, druk je nogmaals op de invoerknop om het printen te voltooien.

Onderaan de zelftestpagina staat Ethernet Setting (ethernetinstelling). Blijf op deze pagina en noteer het IP-adres, dat later gebruikt zal worden.

Als bij Current IP Parameters (Huidige IP-parameters) staat dat het IP-adres 0.0.0.0 is, kon de printer geen netwerkverbinding tot stand brengen. Controleer of de ethernetkabel je printer en router goed met elkaar verbindt, of probeer een andere ethernetpoort op je router en herhaal de bovenstaande stappen.

5. Voeg de printer toe in de Lightspeed Restaurant-backoffice

Voordat je je printer toevoegt in de backoffice, moet je ervoor zorgen dat je iPad op hetzelfde netwerk is aangesloten als je printer. Zodra je iPad en printer op hetzelfde netwerk zijn aangesloten:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Configuratie > Printen > Printers.
  3. Selecteer Printer toevoegen.
  4. Geef de printer een naam (wij raden aan deze te noemen naar zijn functie of locatie, bijvoorbeeld Bixolon-printer of Keukenprinter).
  5. Voer het IP-adres van de printer in het betreffende veld in.
    Opmerking: Om Lightspeed Restaurant verbinding te laten maken met je printer, moet het toegewezen IP-adres van de printer (verkregen in hoofdstuk 4) altijd overeenkomen met het IP-adres dat is ingevoerd in Restaurant Manager.
  6. Selecteer in het keuzemenu Stuurprogramma Epson TM-U220 (of compatibel).
  7. Klik tot slot op Opslaan.

6. Een testkassabon printen

Nadat je de bovenstaande stappen hebt voltooid, log je in op de Lightspeed Restaurant-app, laad je je configuratie opnieuw en print je een testkassabon af om er zeker van te zijn dat je printer is aangesloten.

1. Tik in de Restaurant POS-app op het tabblad Statusvoorbeeld (vier puntjes op het navigatiemenu).
  2. Tik op het herlaadpictogram om het apparaat te synchroniseren met de laatste backoffice-configuratie.
  3. Selecteer in het hoofdscherm je gebruikersprofiel.
  4. Tik op Instellingen in het navigatiemenu.
  5. Selecteer Printerbeheer.
  6. Tik op de nieuw geconfigureerde Bixolon SRP-275III om een testprint uit te voeren.

Gefeliciteerd! Je Bixolon SRP-275III kan nu orderbonnen en kassabonnen van je Restaurant POS-apparaten printen.

Wat nu?

Ga naar Kassabonsjablonen toevoegen en bewerken om te leren hoe je de lay-out van je kassabonnen en productie-orderbonnen kunt aanpassen.