Bedrijfsinstellingen toevoegen

Met Bedrijfsinstellingen kun je de belangrijke informatie beheren die je bedrijf laat bloeien.
In Bedrijfsgegevens voeg je je naam, handel, bedrijf en fiscale gegevens toe.
In Basisinstellingen voeg je je kassabonberichten, tijdregistratie en margeberekening toe.

Bedrijfsinstellingen toevoegen:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Configuratie > Instellingen > Bedrijfsinstellingen, wat het tabblad Bedrijfsgegevens opent.

Bedrijfsgegevens

1. Vul de juiste gegevens in. Om ervoor te zorgen dat je bedrijfsgegevens correct zijn, zijn al deze velden verplicht.
    • Interne bedrijfsnaam: voer je bedrijfsnaam in, die intern wordt gebruikt en niet op kassabonnen verschijnt.
    • Handelsgegevens: voer je klantgerichte naam en adres in.
    • Bedrijfsgegevens: voer de naam van je rechtspersoon in, het adres en land, evenals de volledige naam van de contactpersoon van je bedrijf.
    • Fiscale gegevens: voer je belasting- of btw-nummer in.

Wat is het verschil tussen een handel en een bedrijf? Bij een handel gaat het alleen om het kopen en verkopen van goederen, terwijl bij een bedrijf alle andere activiteiten van een bedrijfsentiteit horen, zoals marketing, boekhouding, enz.

Simpel gezegd gaat het om het verschil tussen wat je klant ziet, zoals je bedrijfsnaam en locatie, en wat je accountant ziet op je officiële documentatie.

1. Klik op Opslaan om je bedrijfsgegevens op te slaan.
  2. Volg de stappen in Basisinstellingen om verder te gaan met het toevoegen van bedrijfsinstellingen.

Basisinstellingen

1. Open het tabblad Basisinstellingen
  2. Vul de juiste informatie in, indien van toepassing.

Opmerking: In tegenstelling tot de vereiste bedrijfsinstellingen, zijn de basisinstellingen optioneel. Of je ze wel of niet invult, hangt af van hoe je je bedrijf wilt runnen.

• Kassabericht: voer het bericht in dat je op de kassabonnen van je klanten wilt printen.
    • Tijd behouden: Schakel in om tijdregistratie van werknemers in te schakelen, waardoor je werknemers in het kassasysteem kunnen in- en uitklokken. Ga voor meer informatie naar het artikel Over POS-gebruikers
    • Berekening marge: Schakel in om belastingen in je kosten op te nemen. Door deze functie in te schakelen, worden belastingen in aanmerking genomen in je rapporten bij het berekenen van marges.
  1. Klik op Opslaan om je basisinstellingen op te slaan.

Wat nu?

Lees het artikel Over rekeningprofielen voor meer informatie over rekeningprofielen voor verschillende soorten opdrachten.

Lees het artikel Inzicht in belastingen voor meer informatie over de verschillende soorten belastingprofielen,

Lees het artikel Over rapportage-instellingen voor meer informatie over rapportage-instellingen, zoals rapportageautomatisering en rapportageverschuivingen.