Over POS-rapporten

POS-rapporten kunnen worden bekeken of geprint vanuit de Lightspeed Restaurant-app en geven een overzicht van de prestaties van je bedrijf en werknemers. Deze rapporten tonen verkopen en betalingen, het aantal kassabonnen, annuleringen en nog veel meer. POS-rapporten zijn toegankelijk voor de huidige dag, een specifieke dag, per verkoopperiode of per werknemer. Het meest voorkomende gebruik van POS-rapporten is voor het instellen van je dag of shift.

Bezoek de volgende links voor meer informatie over elk beschikbaar rapport.

Periodiek rapport

Het Periodiek rapport bestrijkt de tijdsperiode vanaf het begin van de werkdag tot het moment dat je het rapport print of bekijkt. Dit rapport toont de totalen van elke betaalmethode die bij de verkoop is verzameld, de belasting die op de verkoop betrekking heeft en een verdeling per omzetgroep. Als je de werkdaguren wilt aanpassen, kun je contact opnemen met ons supportteam.

Shiftrapport

In het Shiftrapport worden de verkoop- en bedrijfscijfers verdeeld volgens verkoopperiode, maar zonder de belasting- en omzetgroepsectie die bekend is uit het Periodiek and Fiscaal rapport.

Je vindt elk Shiftrapport voor een voltooide verkoopperiode in je Lightspeed backoffice.

Gebruikersrapport

Het Gebruikersrapport toont de verkopen en aanverwante cijfers voor een specifieke gebruiker, waaronder het aantal verwerkte kassabonnen, het totaal aan ontvangen betalingen en verwerkte en aangegeven fooien. Gebruikers bekijken dit rapport meestal om hun shift te helpen afronden. Meerdere gebruikersshifts (één voor elke actieve gebruiker) kunnen deel uitmaken van shiftperiodes.

Je vindt elk Gebruikersrapport voor een voltooide gebruikersshift in je Lightspeed backoffice.

Kassaladerapport

Het kassaladerapport is gekoppeld aan een verkoopperiode. In het rapport staan het bedrag dat aan het begin van de verkoopperiode in de kassalade is ingevoerd, betalingen die tijdens de shift zijn ontvangen, het verwachte bedrag aan contant geld in de lade en het daadwerkelijke bedrag aan contant geld dat wordt ingevoerd wanneer de verkoopperiode wordt gesloten.

Je vindt elk Kassaladerapport voor een voltooide verkoopperiode in je Lightspeed backoffice.

Fiscaal rapport

Het Fiscaal rapport bevat dezelfde informatie als het Periodiek rapport, maar omvat de hele werkdag en wordt pas aangemaakt na het afsluiten van de werkdag. De periode van een werkdag begint om 5.30 uur en loopt standaard tot 5.29 uur de volgende dag. Om de periode van een werkdag aan te passen, kun je contact opnemen met ons supportteam.

Je vindt elk Fiscaal rapport voor een voltooide werkdag in je Lightspeed backoffice.

Wat nu?

Bezoek de artikelen Toegang tot en printen van rapporten om te leren hoe je rapporten op je POS kunt openen en printen.
Bezoek het artikel POS-rapportstructuur voor meer informatie over de gegevens die in elke rapportsectie worden verstrekt.