De Verifone V400m configureren met Lightspeed Payments

De Verifone V400m-terminal is snel en eenvoudig te configureren met Lightspeed Payments. Wanneer je de terminal van Lightspeed ontvangt, is deze al geconfigureerd voor je account, dus het enige wat je hoeft te doen is de terminal aan te sluiten en te koppelen.

Het is belangrijk dat je alleen de door Lightspeed aan jou geleverde terminal gebruikt, aangezien een van een derde verkregen terminal mogelijk niet correct is geconfigureerd voor je account en een veiligheidsrisico kan vormen.

Wat je nodig hebt

V400m-betaalterminalAfbeelding van de V400m-betaalterminal
Adapter en stroomkabelAfbeelding van de stroomadapter die bij de V400m wordt geleverd

De betaalterminal Castles V400m configureren

Voordat je je V400m terminal kunt koppelen met je Lightspeed account, moet je het kassabonnenpapier plaatsen en de terminal van stroom voorzien.

De papierrol plaatsen

1. Ontgrendel het papiervak door het klepje omhoog te trekken en de deur naar beneden te duwen.
    De afbeelding geeft de werking van de klink van de V400m weer om het papiervak te ontgrendelen.
  2. Laad de papierrol met de rand van het papier aan de bovenkant van de rol.
    Afbeeldingen die weergeven hoe je de papierrol in de V400m plaatst, door de papierrol met de rand van het papier aan de bovenkant van de rol te plaatsen.
  3. Trek een stuk papier uit.
  4. Sluit de deur van het compartiment op die lengte papier.

De terminal aansluiten en inschakelen

1. Steek de stroomkabel in de zijkant van de terminal en in een stroombron. Je kunt doorgaan met de configuratie terwijl de batterij wordt opgeladen.
    Afbeelding die de stroompoort voor de V400m-betaalterminal weergeeft.
  2. Als de terminal niet automatisch wordt ingeschakeld wanneer deze wordt aangesloten, houd je de groene cirkelknop ingedrukt totdat het scherm wordt ingeschakeld.

Het scherm kan bij het inschakelen verschillende keren aan en uit gaan en de terminal kan een onderhoudsoproep doen om zijn software bij te werken. Het bijwerken kan 10-20 minuten duren.

Om de terminal uit te schakelen, houd je de rode X-knop ingedrukt tot het scherm uitgaat.

De terminal verbinden met je wifinetwerk

Om je terminal met je Lightspeed-account te verbinden, moet je ervoor zorgen dat deze via wifi met je netwerk is verbonden.

1. Druk op toets 9, gevolgd door de groene cirkeltoets op het numerieke toetsenbord van de terminal.
  2. Voer de volgende PIN in: 5773.
  3. Tik op het aanraakscherm op network (netwerk) > Wi-Fi (Wifi) > Add network (Netwerk toevoegen).
  4. Selecteer je netwerk in de lijst met beschikbare netwerken.
  5. Voer je wifi-wachtwoord in met het numerieke toetsenbord. Druk herhaaldelijk op de toets die hoort bij de letter die je wilt invoeren, totdat de gewenste letter wordt weergegeven.
  6. Druk op de groene cirkelknop.

Je zou dan linksboven in het scherm een wifisymbool moeten zien. Druk op de rode x-knop om terug te keren en het menu af te sluiten.

Een statisch IP-adres op de terminal instellen

1. Klik in het terminal op Settings (Instellingen).
  2. Selecteer Network (Netwerk).
  3. Voer de volgende PIN in: 5773.
  4. Tik op Wifi.
  5. Tik op de infoknop naast de naam van je netwerk.
  6. Tik op IP Settings (IP-instellingen).
  7. Schakel de DHCP-schakelaar uit.
  8. Voer het statische IP-adres, de gateway en het netwerkvoorvoegsel in waarop je de terminal wilt instellen. De netwerkbeheerder kan deze instellingen verstrekken.
  9. Stel de DNS in op 8.8.8.8 en 8.8.4.4
  10. Klik op het groene vinkje om het op te slaan.

Je winkelinformatie op de terminal bevestigen

De terminal wordt vooraf geconfigureerd met de gegevens van je winkel. Je moet de winkel bevestigen voordat je de terminal kunt koppelen met je Lightspeed-account.

1. Navigeer terug naar het hoofdmenu door op de pijl terug te tikken.
  2. Tik op het blauwe vinkje om de naam van je winkel te bevestigen.

Je kunt nu de terminal koppelen met je Lightspeed-account.

De terminal koppelen met Lightspeed Payments

Zodra je bent goedgekeurd voor Lightspeed Payments, verbinden we je Lightspeed Restaurant-account automatisch met je Lightspeed Payments-account.

Je Lightspeed Payments-account wordt automatisch aangemaakt in de backoffice met alle correcte gegevens en inloggegevens. Bovendien voegen we, zodra je terminals naar jou zijn verzonden, de gegevens van die terminals toe in de sectie Hardware > Betaalterminals van je backoffice, waardoor je bij de configuratie niet handmatig je gegevens toe hoeft te voegen.

Zodra de terminal met je netwerk is verbonden, kun je de configuratie voltooien door de knop Terminals verversen te selecteren.

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie > Hardware > Betaalterminals.
  2. Klik op Terminals verversen.

refresh terminals.png

Deze optie heeft een vertraging van ongeveer 15 minuten. Laat de betaalterminal alle noodzakelijke updates uitvoeren voordat je probeert deze aan je account toe te voegen.

Optioneel kun je ervoor kiezen om het IP-adres van de betaalterminal handmatig in te voeren. Om je configuratie met deze optie te voltooien, moet je naar de informatiepagina van je apparaat gaan om het IP-adres van de terminal op je netwerk te verkrijgen. Je kunt deze pagina openen door op 5 te drukken en vervolgens op de groene cirkel-knop op het numerieke toetsenbord van de terminal.

Noteer het IP-adres. Vervolgens:

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie > Hardware > Betaalterminals.
  2. Klik op Terminal bewerken.
  3. Voer het IP-adres van je terminal in.
  4. Klik op Opslaan.

Edit Screen.png

De terminal handmatig koppelen met Lightspeed Payments

Soms moet je een nieuwe terminal handmatig koppelen. Zodra de terminal is aangesloten op het netwerk, moet je deze koppelen met je account. Voor het koppelingsproces is informatie nodig die je kunt vinden op de pagina Device info (Apparaatinfo) en het IP-adres van de terminal.

1. Navigeer in de backoffice naar Configuratie > Hardware > Betaalterminals.
  2. Klik op Een nieuwe terminal toevoegen.
  3. Voer de terminalnaam in waarmee deze terminal in de account wordt weergegeven. De naam kan willekeurig zijn, maar de gekozen naam moet deze terminal van alle andere in de vestiging onderscheiden. Kies bijvoorbeeld een naam die aangeeft waar de terminal zich bevindt, zoals "Afhaalbalie".
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu om Lightspeed Payments - Adyen als terminaltype te selecteren.
  5. Voer het IP-adres van de terminal op je netwerk in.
  6. Voer de terminal-ID in. De terminal-ID bestaat uit het model en het serienummer in de volgende indeling: V400m-#########, waarbij de hashtags voor het serienummer van de terminal staan. Als het serienummer van je terminal bijvoorbeeld 123-456-789 is, dan is je terminal-ID V400m-123456789. Het model- en serienummer kun je vinden op de terminal door naar Settings (Instellingen) > Device info (Apparaatinfo) te gaan.
  7. Vink optioneel het selectievakje Kopie op de terminal voor de ondernemer en de klant printen aan om het printen van kassabonnen op de ingebouwde printer van de terminal in te schakelen. Als je dit doet, wordt het printen op een andere bonprinter uitgeschakeld.
  8. Klik op Opslaan.

De terminal wordt nu gekoppeld aan je account, maar niet aan je apparaten. Om ervoor te zorgen dat het POS-apparaat de terminal kan gebruiken, moet je de terminal aan dat apparaat toewijzen in de backoffice.

De terminal toewijzen aan je POS-apparaat

Nu de terminal aan je account is gekoppeld, kun je de terminal toewijzen aan een POS-apparaat.

1. Navigeer vanuit de backoffice naar Configuratie ApparatenApparaten.
  2. Klik op het apparaat waaraan je de terminal wilt toewijzen, of klik op Bewerken onder Acties naast het apparaat waaraan je de terminal wilt toewijzen.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu naast Betaalterminal om de naam te selecteren van de terminal die je hebt gekoppeld.
  4. Scrol helemaal naar beneden en klik op Bijwerken.
  5. Klik onder Status op de knop Opnieuw laden. Je kunt ook op het apparaat zelf tikken op Settings (Instellingen)Reload (Opnieuw laden).

Je kunt nu kaartbetalingen verwerken met je betaalterminal.

FAQ's

• Om de terminal uit te schakelen, houd je de rode X-knop ingedrukt tot het scherm uitgaat.

• De Standalone-modus is beschikbaar op de S1F2 en V400m. Om de Standalone-modus in te schakelen, ga je naar het tabblad Financiële diensten in je backoffice.

• Nee. Als je de meegeleverde simkaart verwijdert, beschadig je je V400m-betaalterminal.

• Het configureren van een statisch IP-adres is een stap die sterk aanbevolen wordt bij het configureren van je betaalterminal. Een statisch IP-adres is een uniek vast nummer dat aan je apparaat wordt toegewezen om ervoor te zorgen dat deze constant op je netwerk blijft. Een dynamisch IP-adres kan daarentegen veranderen, bijvoorbeeld tijdens een netwerkstoring. Dit kan betekenen dat je je printer opnieuw moet configureren nadat de stroom is hersteld. Als je een statisch IP-adres gebruikt, hoef je je apparaten maar één keer te configureren, wat een hoop gedoe kan schelen.

• Ja. De standaardtaal van je betaalterminals kun je wijzigen door naar Financiële diensten > instellingen > Terminal in de Lightspeed-backoffice te gaan.

Wat nu?

Standalone-betalingen

Met de standalone-modus kun je betalingen op de terminal verwerken zonder de verkoop op de POS te starten.

Meer informatie

Creditcards handmatig verwerken

Leer om betalingen handmatig te verwerken voor telefonische bestellingen of als creditcards beschadigd en onleesbaar zijn.