Shiftperioderapport

Het shiftperioderapport toont verkopen en betalingen volgens je vooraf geconfigureerde shiftperiodes. Dit rapport is vooral informatief voor restaurants met verschillende menu's en verkoopperioden (bijv. ontbijt, lunch, diner) die een rapport willen zien dat de verkoopprestaties voor deze tijden meet. In het shiftperioderapport worden de inkomsten uitgesplitst naar brutoresultaten (Verkopen) en nettoresultaten (Omzet).

Toegang tot het shiftperioderapport

Om toegang te krijgen tot het shiftperioderapport:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Shiftperioderapport in de sectie Verkooprapporten.
  4. Stel de tijdsperiode van het rapport in met behulp van het kalenderpictogram en het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek.
  5. (Optioneel) Gebruik het vervolgkeuzemenu in het rapport om de resultaten te filteren op werknemer of POS-apparaat.
  6. (Optioneel) Configureer shiftperiodes.

Configuratie van shiftperiodes

Het shiftperioderapport vereist vooraf gedefinieerde shiftperiodes. Om shirtperiodes toe te voegen of aan te passen, gebruik je de volgende stappen:

1. Klik in het Shiftperioderapport op Je shifts configureren.
    Opmerking: dezelfde pagina is ook toegankelijk via Configuraties > Instellingen > Shiftperiodes.
  2. Klik op +Nieuwe shift toevoegen als er extra shifts nodig zijn.
  3. Verschuif de gele knoppen op de urenschaal om de starttijd van een shift in te stellen.
    Let op: de schaal beslaat altijd 24 uur. Standaard begint de dag om 5:30 en eindigt hij om 5:29. Neem contact op met Support als je de daguren wilt wijzigen.
  4. Als je een shift moet verwijderen, klik je op X om deze te verwijderen.
  5. Klik op Wijzigingen toepassen om te bevestigen.

Wat nu?

De volgende rapporten zijn aanvullende verkooprapporten:

Bedrijfsrapporten geven een snel overzicht van belangrijke bedrijfsgegevens, zoals winsten, verliezen en belastingen.

Productrapporten tonen een overzicht van de verkochte producten voor de geselecteerde tijdsperiode, ingedeeld naar Totaal, Afgeprijsd, Aangeboden, Verlies, Retour, Transactie, Marge en Kosten.

Productmixrapporten geven een overzicht van de productverkoop uitgesplitst naar omzetgroepen, accountprofielen, statistische categorieën en producten.

Personeelsrapporten tonen verkoopgegevens voor elk personeelslid dat de POS tijdens de geselecteerde tijdsperiode heeft gebruikt.

Apparaatrapporten tonen verkoopgegevens voor elk POS-apparaat dat gedurende de geselecteerde tijdsperiode is gebruikt.

Uurstatistieken toont het brutoverkoopbedrag per dag van de week in de geselecteerde tijdsperiode.

Rapporten sms-berichten tonen alle aangepaste notities die gedurende de geselecteerde periode op het POS-apparaat zijn ingevoerd.

KDS-statistieken toont het aantal bereide producten, de snelste, langzaamste en gemiddelde bereidingstijd, en de totale tijd die nodig was om de items te bereiden.