Het Kitchen Display System gebruiken 1.0

KDS 2.0 is de nieuwste versie van ons Kitchen Display System (per januari 2024).

Om KDS 2.0 te kunnen gebruiken, moet je je aanmelden voor ons bètaprogramma. Neem contact op met je salesaccountmanager of stuur een e-mail naar sales@lightspeedhq.com voor meer informatie over het toevoegen van Lightspeed KDS.

Nadat je het Lightspeed Kitchen Display System (KDS) hebt ingesteld, ontdek je hoe je het KDS in de kassabon- en productiemodus bedient, alle items van het scherm wist en de nieuwste backofficeconfiguratie opnieuw synchroniseert en de rapportage over het KDS-gebruik bekijkt.

Kassabonmodus gebruiken

In de kassabonmodus verschijnt elke bestelling als een aparte tegel op het KDS. Volg de stappen in deze sectie om te leren hoe je het KDS in deze modus kunt bedienen, bestellingen als voltooid kunt markeren en van het scherm kunt verwijderen.

De modus van je KDS wordt door Support ingesteld bij het aanmaken van de KDS-connectiecode. Als de schermen in deze sectie anders zijn dan op je KDS, kan je KDS in productiemodus staan.
  1. Verstuur of betaal in de Restaurant POS-app een bestelling voor directe verkoop of bediening aan tafel, zend een gang of ontvang een online bestelling.
  2. Elke bestelling verschijnt automatisch op het KDS als een aparte tegel, gesorteerd op twee kanten: in behandeling (links) en klaar voor afhalen of levering (rechts). De KDS zal ook een belgeluid laten horen om het personeel te waarschuwen.
    Elke tegel toont de:
    • Naam, hoeveelheid en productie-instructies voor orderitems
    • Aantal minuten sinds de bestelling werd geplaatst
    • Gangnummers (indien van toepassing), met niet-geselecteerde gangen in grijs.
    • Bestelnummer (alleen afhalen en levering), of vloerplan en tafelnummer (alleen bestellingen aan tafel)
    • Informatie over levering of afhalen, waaronder een papieren zak (afhalen) of vrachtwagensymbool (bezorgen), de klantnaam, het aantal minuten tot de bestelling is gepland om te worden afgehaald of geleverd, en de locatie van de klant (alleen bezorgen)

Lightspeed Restaurant

Lightspeed KDS

3. Het personeel bereidt de op het KDS vermelde bestellingen.
    De bestellingen worden weergegeven in de volgorde waarin ze werden geplaatst, van links (oudste) naar rechts (nieuwste). Ze veranderen ook geleidelijk van groen (nul minuten) naar rood (vijftig minuten of meer) tot ze voltooid zijn.
  4. (Optioneel) Scrol indien nodig door de laatste kolom van het KDS om extra bestellingen te bekijken.
  5. Wanneer je klaar bent met het voorbereiden van een bestelling, volg je stap 5a-5c om de status bij te werken.
    1. Tik op de bestelling.
    2. Voor bestellingen voor afhalen en levering selecteer je Klaar voor levering of Klaar voor afhalen om de bestelling naar de rechterkant van het scherm te verplaatsen.
    3. Voor bestellingen aan tafel selecteer je Verwijderen uit scherm om de bestelling uit het KDS te verwijderen.
      Afhankelijk van je KDS-printinstellingen kan automatisch een bonnetje worden geprint wanneer een bestelling als gereed wordt gemarkeerd of verwijderd van het scherm om het front-of-house-personeel te waarschuwen.
  6. Nadat een bestelling is geleverd of opgehaald, tik je nogmaals op de bestelling in het KDS. Selecteer Van scherm verwijderen om het uit het KDS te verwijderen.
    Als aan het KDS een printprofiel is toegewezen, wordt automatisch een bonnetje geprint om het frontofficepersoneel te laten weten dat het item klaar is.
  7. Een werknemer verwerkt de bestelling op de POS zoals gewoonlijk.

Productiemodus gebruiken

In productiemodus verschijnt elk uniek besteld item als een aparte tegel op het scherm van het KDS. Volg de stappen in dit hoofdstuk om te leren hoe je het KDS in deze modus kunt bedienen, inclusief het verwijderen van items van het scherm als ze klaar zijn.

De modus van je KDS wordt door Support ingesteld bij het aanmaken van een KDS-connectiecode. Als de schermen in deze sectie anders zijn dan op je KDS, kan het KDS in kassabonmodus staan.
  1. Verstuur of betaal in de Restaurant POS-app een bestelling voor directe verkoop of bediening aan tafel, zend een gang of ontvang een online bestelling.
  2. Elk uniek orderitem verschijnt automatisch op KDS als een aparte tegel, gesorteerd op een van de vier kolommen op basis van de eerste letter van de artikelnaam. Het KDS zal ook een belgeluid laten horen om het personeel te waarschuwen.
    Elke tegel toont de:
    • Naam en productie-instructies voor het item
    • Hoeveelheid totaal te bereiden voor alle bestellingen en benodigde individuele hoeveelheden voor elke bestelling
    • Aantal minuten sinds het item voor het eerst werd besteld en sinds de laatste bestelling

Lightspeed Restaurant

Lightspeed KDS

3. Het personeel bereidt de items die op het KDS staan.
    Items zullen geleidelijk veranderen van groen (nul minuten) naar rood (vijftig minuten of meer) op het KDS totdat ze klaar zijn.
  4. (Optioneel) Scrol indien nodig door elke kolom op het KDS om extra items te bekijken.
  5. Wanneer je klaar bent met de bereiding van een item, tik je op het item op het KDS en selecteer je een hoeveelheid om als bereid te markeren.
  6. Een werknemer verwerkt de bestelling op de POS zoals gewoonlijk.

Het KDS wissen en opnieuw laden

Wis het scherm van het KDS om alle bestellingen of items te verwijderen, zoals wanneer er aan het einde van de werkdag bestellingen overblijven. Laad het KDS opnieuw wanneer je een wijziging aanbrengt in de backoffice om het opnieuw te synchroniseren met de laatste configuratie.

1. Tik in het KDS op Acties.
  2. Selecteer Alles wissen of Opnieuw laden.
    • Alles wissen: verwijdert alle bestellingen of items van het scherm van het KDS.
    • Opnieuw laden: het KDS wordt opnieuw gesynchroniseerd met de backoffice voor de meest recente configuratie.

KDS-rapportage bekijken

Bekijk in de backoffice het rapport KDS-statistieken om per item te zien hoe snel items in de keuken worden bereid.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Selecteer in het navigatiemenu Rapporten > Rapporten.
  3. Selecteer het rapport KDS-statistieken.k-series-back-office-kds-statistics-report-sample.png

Wat nu?

Rapport KDS-statistieken

Bekijk het rapport KDS-statistieken om inzicht te krijgen in de bereidingstijden van je items.

Meer informatie

Ondersteunde hardware

Bekijk een lijst van de verschillende randapparatuur die we ondersteunen in ons artikel Ondersteunde hardware.