Menu's delen met bedrijfslocaties

Deel snel menu's met je andere bedrijfslocaties in plaats van het importeren of handmatig opnieuw aanmaken van een menu voor elke locatie. Na het delen kunnen menu's alleen worden bewerkt en bijgewerkt vanaf de bedrijfslocatie waar ze oorspronkelijk zijn aangemaakt.

Het menu met drie puntjes (•••) is een snel toegankelijk menu voor het uitvoeren van acties zoals het opnieuw laden van apparaten, het bewerken van menu's, het importeren en exporteren van menu's, het delen van menu's met andere bedrijfslocaties, het dupliceren van menu's en het verwijderen van menu's.

Menu met drie puntjes van backoffice

Items delen

Voordat je menu's deelt, moet je de menu-items op de oorspronkelijke locatie instellen op Gedeeld. Als items in de backoffice al gedeeld zijn, ga dan verder naar Een menu delen met een bedrijfslocatie.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Navigeer naar Menubeheer > Items.
  3. Bewerk de itemtabel om de kolom Deelstatus toe te voegen.
  4. Klik op Lokaal in de kolom Deelstatus.

Deelstatus van de itemtabel

5. Stel in het venster dat wordt geopend het item in op een van de volgende:
    • Lokaal: Item is alleen beschikbaar op deze bedrijfslocatie.
    • Gedeeld: Itemnaam wordt gedeeld met andere bedrijfslocaties. Itemgegevens (bijv. prijs) kunnen per locatie gewijzigd worden.
    • Globaal: Itemnaam en -gegevens (bijv. prijs) worden gedeeld met andere bedrijfslocaties.
  6. Klik op Veranderen.

Als de status van een item eenmaal is gewijzigd, kan het niet meer worden teruggezet naar wat het eerst was. Bovendien kunnen alleen Lokale items worden gewijzigd in Gedeelde en kunnen alleen Gedeelde items worden gewijzigd in Globale. Om een Lokaal item te wijzigen in Globaal, verander je het eerst in Gedeeld en daarna in Globaal.

7. Klik op Wijziging bevestigen.

Menu's delen

Voordat je een menu kunt delen met een bedrijfslocatie, moeten menu-items op de oorspronkelijke locatie ingesteld zijn op Gedeeld. Controleer of de backoffice-instellingen van de bestemmingslocatie niet conflicteren met het menu dat wordt gedeeld. Dit houdt ook in dat je moet controleren of de namen van de menu-items niet al bestaan en of er al webextensies zijn aangemaakt op de bestemmingslocatie.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Navigeer naar Menubeheer> Menu's.
  3. Klik op het menu met drie puntjes (•••).
  4. Selecteer Delen met een locatie in het vervolgkeuzemenu.Menu-instanties gebruikt om locatie te delen
  5. Selecteer een locatie in het vervolgkeuzemenu.
  6. Klik op Delen.

Scherm Locatie is gedeeld

7. Wacht tot de backoffice de veranderingen verwerkt:
    1. Het delen van het menu is gelukt: de status Gedeeld schakelt van Lokaal naar Gedeeld.
    2. Het delen van het menu is mislukt: controleer de weergegeven lijst met stappen die je moet nemen voordat je een menu deelt en voer de Wat nu? uit.

Scherm Locatie gedeeld met te ondernemen stappen om te voltooien

8. (Optioneel) Als je gedeeld menu bijwerkt, kies je uit de volgende opties om de menu-updates met andere locaties te delen:
    1. Klik op ••• en selecteer Menu bijwerken om de menu-update te delen met andere locaties.
    2. Klik op ••• en selecteer Bijwerken en apparaten opnieuw laden om de menu-update te delen met andere locaties en deze tegelijkertijd naar alle verbonden apparaten te pushen.

Scherm Menu's delen van backoffice

Wat nu?

Menu's bewerken, dupliceren en verwijderen

Als je eenmaal een nieuw menu hebt gemaakt, kun je het altijd wijzigen, dupliceren of verwijderen uit je backoffice.

Meer informatie

Bedrijfslocaties beheren

Meer informatie over bedrijfslocaties en het gebruik ervan.