Transacties en producten van klanten bekijken

Bezoek de pagina met klantgegevens in de backoffice om informatie te bekijken over de bestellingen van individuele klanten, inclusief hun kassabonnen, bestelde producten en andere gerelateerde informatie.

Inhoudsopgave:

Toegang krijgen tot de klantgegevenspagina

Ga naar de klantgegevenspagina om de transacties van een specifieke klant, de bestelde producten en andere informatie over de bestellingen waaraan ze in de POS zijn toegevoegd te bekijken.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed Restaurant-inloggegevens.
  2. Ga in het navigatiemenu naar Klanten > Klanten.
  3. Klik op de naam van een klant om deze te bekijken, of klik op Acties en selecteer Klant bewerken.
  4. Bekijk op de klantgegevenspagina de onderdelen Statistieken, Transacties, Producten en Loyaliteitskaarten voor informatie over de bestellingen van de geselecteerde klant. Bekijk Inzicht in klantgegevens voor meer informatie over deze gegevens.

Inzicht in klantgegevens

Op de klantgegevenspagina vind je de volgende informatie over de klant. Niet alle velden kunnen gegevens bevatten, afhankelijk van welke informatie is opgeslagen in hun profiel of hun aankoopgeschiedenis.

Onderdeel

Definitie

Statistieken

• Aantal kassabonnen: totaal aantal kassabonnen voor bestellingen waaraan de klant in de POS werd toegevoegd.
  • Bedrag per kassabon: gemiddelde waarde van de kassabonnen van de klant, exclusief fooien.
  • Fooien: totale waarde van alle door de klant gegeven fooien.
  • Fooien per kassabon: gemiddelde waarde van de door de klant gegeven fooien.
  • Totaalbedrag: totale waarde van alle kassabonnen van de klant, exclusief fooien.

Transacties

Klik op Tonen om het Kassabonnenrapport gefilterd op de geselecteerde klant te openen. Dit rapport toont alle kassabonnen van de klant met opties om ze te bewerken, te printen, te e-mailen of te annuleren.

Producten

Klik op Tonen om het Productrapport gefilterd op de geselecteerde klant te openen. Dit rapport toont informatie over hoeveelheid, waarde en kosten van elk item dat door de klant is besteld.

Loyaliteitskaarten

Klik op Tonen om alle loyaliteitskaarten te zien die aan het e-mailadres van de klant zijn gekoppeld of om nieuwe kaarten te koppelen.

Alle andere onderdelen

Voor hulp met de onderdelen van de klantgegevenspagina die hierboven niet zijn vermeld (Contactgegevens, Postadres, enz.), bekijk Klanten bewerken of verwijderen.

Wat nu?

Om een klantprofiel op de backoffice aan te maken, bekijk Klanten toevoegen.

Leer hoe je klantgegevens kunt importeren of exporteren in de backoffice door naar Klantgegevens importeren of exporteren te gaan.

Om een klantprofiel te wijzigen, bekijk Klanten bewerken of verwijderen

Schakel klantfacturatie in om facturen voor bestellingen van klanten te genereren. Bekijk Klantfacturatie configureren.

Als klantfacturatie is ingeschakeld, kun je transacties en facturen voor elke klant bekijken en openstaande facturen vereffenen om ze als betaald te markeren. Bekijk Klantenfacturen beheren in de backoffice voor meer informatie.