Inzicht in het verkoopoverzicht

Het verkoopoverzicht geeft een snel, grafisch overzicht van de verkoopprestaties. Vanaf deze pagina kun je de verkoopprestaties van verschillende perioden met elkaar vergelijken en gemakkelijk aanvullende rapporten openen als bepaalde cijfers meer informatie vereisen.

Hoofdpagina van verkoopoverzicht

Toegang tot het verkoopoverzicht

Je kunt het verkoopoverzicht via de navigatiebalk in de backoffice openen.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Klik op RapportenVerkoopoverzicht.

Het verkoopoverzicht filteren

Gebruik de filteropties om informatie uit specifieke tijdsbestekken te bekijken en te vergelijken.

Een enkele periode bekijken:

1. Kies in het eerste vervolgkeuzemenu een tijdsinterval en klik op OK.
  2. Kies in het tweede vervolgkeuzemenu een datumbereik, bijvoorbeeld Afgelopen 7 dagen, en klik op Toepassen.

Het verkoopoverzicht met de vervolgkeuzemenu's gemarkeerd

Perioden vergelijken:

1. Schakel Gegevens vergelijken in.
  2. Kies in het eerste vervolgkeuzemenu een tijdsinterval en klik op OK.
  3. Kies in het tweede vervolgkeuzemenu een datumbereik, bijvoorbeeld Afgelopen 7 dagen, en klik op Toepassen.
  4. Kies in het derde vervolgkeuzemenu de periode die je wilt vergelijken, bijvoorbeeld Dezelfde periode vorige week, en klik op Toepassen.

Het verkoopoverzicht met "Gegevens vergelijken" ingeschakeld

Inzicht in het verkoopoverzicht

In de diagrammen van het verkoopoverzicht worden de brutoverkopen weergegeven op basis van de door jou gekozen periode, gevolgd door een uitsplitsing per dag van de week en tijd.

In de balk van het verkoopoverzicht zie je het totaal van de brutoverkopen, het aantal bestellingen, de gemiddelde besteding per bestelling, het aantal couverts, de gemiddelde besteding per couvert en de bestellingen zonder couvert van de periode.

De overzichtsecties van het verkoopoverzicht bevatten afzonderlijke regels met meer gerichte informatie.

Diagrammen van het verkoopoverzicht

Aan de diagrammen in het verkoopoverzicht kun je in één oogopslag zien hoe het met je brutoverkopen ervoor staat. De informatie verandert afhankelijk van de filters, maar je kunt altijd een uitsplitsing per dag van de week en tijdstip zien.

Diagram op het verkoopoverzicht

Beweeg de muis over een staaf in het diagram om de brutoverkopen, het aantal couverts en de bestellingen voor die specifieke periode te bekijken.

Diagram op het verkoopoverzicht toont informatie door deze met de muis aan te wijzen

Balk van het verkoopoverzicht

Op de balk van het verkoopoverzicht zie je belangrijke totaalcijfers in één oogopslag. Deze totalen veranderen afhankelijk van je filters.

Brutoverkopen: het totaal van je brutoverkopen voor de geselecteerde periode.

Bestellingen: het totale aantal geplaatste en gesloten bestellingen voor de geselecteerde tijdsperiode.

Gemiddelde bestelling: het gemiddelde bedrag dat per bestelling is betaald voor de geselecteerde periode.

Couverts: het totale aantal individuele klanten voor de geselecteerde tijdsperiode.

Gemiddelde per couvert: het gemiddelde bedrag dat per klant is betaald voor de geselecteerde tijdsperiode.

Geen couvertbestellingen: het totale aantal bestellingen dat is gesloten zonder een couvert aan te maken voor de geselecteerde tijdsperiode.

Balk van het verkoopoverzicht

Overzichtsecties van het verkoopoverzicht

Het overzicht van het verkoopoverzicht geeft gegevens over je verkoop in een aantal belangrijke gebieden, waaronder brutoverkopen, omzetgroepen en bestellingsprofielen.

Brutoverkopen: de brutoverkopen zijn het totaal van alle verkopen en diensten voordat kortingen en belastingen worden verwijderd. In deze sectie kun je je brutoverkopen uitsplitsen in nettoverkopen, belastingen, terugbetalingen, kortingen, fooien en servicekosten.

Belastingen: In deze sectie wordt het bedrag aan belastingen in betaalde bestellingen uitgesplitst. De informatie hier is afhankelijk van je belastinginstellingen in de backoffice.

Kortingen: Deze sectie geeft de kortingen weer die het meest worden gegeven op bestellingen. In de backoffice kun je kortingen instellen.

Omzetgroepen: Dezer sectie geeft je best presterende omzetgroepen en de omzet voor elke groep weer. De totale waarde is gebaseerd op je nettoverkopen.

Betalingen: In deze sectie worden je totale verkopen weergegeven op basis van de gebruikte betaalmethode, zoals creditcard of contant geld. In de backoffice kun je je betaalmethoden instellen.

Bestellingsprofielen: Deze sectie geeft je best presterende bestellingsprofielen en de verkopen voor elk profiel weer. In de backoffice kun je je bestellingsprofielen instellen. De totale waarde is gebaseerd op je nettoverkopen.

Fooien: Deze sectie geeft het bedrag aan fooien weer, gesorteerd op de gebruikte betaalmethode zoals creditcard of contant geld. In de backoffice kun je je instellingen voor fooien aanpassen.

Overzichtsecties van het verkoopoverzicht

Wat nu?

Over rapporten

Rapporten geven je belangrijke inzichten in verkoop- en personeelsgegevens, zodat je je bedrijf gemakkelijker kunt beheren.

Meer informatie

Over verkooprapporten

Verkooprapporten bieden een gedetailleerd overzicht van je verkochte goederen en diensten, met netto en bruto gegevens voor een bepaalde tijdsperiode.