Het instellingenmenu begrijpen

Aan de slag-handleiding

In dit artikel kom je te weten hoe je je POS-app opnieuw laadt na het aanbrengen van wijzigingen in de backoffice, het uitvoeren van shiftrapporten, het verwijderen van contant geld uit de kassalade en het uitvoeren van andere managementfuncties van uit het instellingenmenu. Navigeer naar andere artikelen in de handleiding met behulp van de carrousel hieronder.

Het instellingenmenu biedt toegang tot en beheer over functies die je helpen je bedrijf te runnen in de Lightspeed Restaurant POS-app. Vanuit het menu kun je POS-rapporten bekijken, betalingen voor. bestellingen bekijken, de apparaatconfiguratie opnieuw laden en toegang krijgen tot ondersteuningsbronnen, evenals het beheer van afdrukken, kassalades, apparaatinstellingen en andere aangesloten hardware.

Toegang tot het instellingenmenu

Ga naar het menu Instellingen in de Restaurant POS-app om gebruik te maken van de instellingen en functies van de app.

Voor toegang tot het instellingenmenu moet je kunnen inloggen in de Restaurant POS-app en is een geopende verkoopperiode en gebruikersshift nodig. De opties die beschikbaar zijn voor elke POS-gebruiker variëren op basis van hun machtigingen die zijn ingesteld in de backoffice.

1. Tik in de Restaurant POS-app op Instellingen om het Instellingenmenu te openen.
  2. Selecteer een deel van het menu om dit te openen.Scherm met het menu Instellingen waarin het Controlecentrum wordt weergegeven

Onderdelen van het instellingenmenu

In de onderstaande tabel wordt alle onderdelen en opties uitgelegd die beschikbaar zijn in het instellingenmenu in de Restaurant POS-app.

De opties die beschikbaar zijn voor elke POS-gebruiker zullen variëren op basis van de gebruikers- of gebruikersgroepmachtigingen.

Sectie Beschrijving
Controlecentrum

Bevat de volgende informatie en acties:

• Pincode manager: Unieke viercijferige code die wordt gebruikt om gevoelige POS-acties te autoriseren. Deze verandert elke dag en is alleen zichtbaar voor managers.
  • Snelle acties: Hiermee kan een gebruiker contant geld toevoegen of verwijderen uit een kassalade of handmatig een aangesloten lade openen. Dit onderdeel verschijnt alleen als in de backoffice een startkassa is geconfigureerd.
  • Dit apparaat: hiermee kan een gebruiker de backofficeconfiguratie die op het POS-apparaat wordt gebruikt opnieuw laden nadat een wijziging is aangebracht.
  • Account delen: Toont het aantal actieve POS-apparaten dat momenteel is verbonden met het huidige POS-apparaat.
  • Online bestellingen: hiermee kun je online bestellen uitschakelen of weer inschakelen.
Notificaties

Toont alle gelezen en ongelezen meldingen, zodat je meerdere meldingen tegelijk kunt bekijken. Het notificatiecentrum is een inclusief servicecentrum voor het snel beheren van essentiële informatie.

Opmerking: Notificaties zijn momenteel alleen beschikbaar voor sommige Lightspeed-klanten. Als je deze functie niet ziet op je POS, dan zal deze binnenkort verschijnen. Sommige notificatietypen zijn mogelijk nog niet beschikbaar.

Notificatietypen:

• Via de notificaties voor het opnieuw laden van de configuratie kun je de POS-configuratie rechtstreeks vanuit de notificatiebalk opnieuw laden.
  • Printerbeheernotificaties geven details weer over geconfigureerde printers en printtaken.
  • Netwerknotificaties geven een signaal als er een probleem is met de netwerkverbinding.
Fiscalisering (alleen Duitsland) Toont alle niet-ondertekende, of offline, transacties van de afgelopen 24 uur die niet door het Technical Security Element (TSE) zijn gelogd. Dit onderdeel bevat ook een FAQ met een beschrijving van de risico's van niet-ondertekende transacties en hoe deze te vermijden.
Kassalade

Bevat acties voor het beheer van een startkassa en kassalade. Dit onderdeel verschijnt alleen als er in de backoffice een is ingesteld.

• Geld toevoegen: contant geld aan de kassalade toevoegen, zoals bij het toevoegen van munten zonder een gelijkwaardig bedrag aan papieren biljetten te verwijderen.

Opmerking: Deze actie wordt soms een geldstorting genoemd.

• Geld uit kassa halen: registreert een opname van contant geld uit de kassalade, bijvoorbeeld om voorraden te betalen.

Opmerking: Deze actie wordt ook wel geldopname genoemd.

• Kassalade openen: opent een aangesloten kassalade.
  • Kassalade sluiten: hiermee kun je de kassalade tellen en sluiten zonder de huidige verkoopperiode te beëindigen.
Betaalterminals Configureer een nieuwe betaalterminal of bekijk de instellingen van een bestaande terminal. Deze sectie verschijnt alleen wanneer bepaalde typen betaalmethoden in de backoffice zijn geconfigureerd. Voorbeelden zijn Lightspeed Payments - Mobile Tap, Zettle of SumUp.
Rapporten Bevat gebruikers-, verkoop-, shift- en andere rapporten voor het POS-apparaat. Deze optie verschijnt alleen voor gebruikers die zijn toegewezen aan een gebruikersgroep met toegangsrechten voor rapporten.
Betalingen Opent de Betalingenlijst, waarin alle betalingen van bestellingen staan die gedurende de werkdag worden geaccepteerd. Vanuit dit scherm kunnen ook fooien aan bestellingen worden toegevoegd.
Batch afronden Hiermee kun je tegen betaling handmatig een batch creditcardtransacties sluiten. Deze optie verschijnt alleen wanneer een betaalmethode met het type Cayan(Swiper of Keyed Entry) aanwezig is in de backoffice. Alleen gebruikers of gebruikersgroepen met de machtigingGebruiker kan betalingsbatches vastleggen en sluiten zullen deze optie zien.
Printerbeheer

Toont gegevens over geconfigureerde printers en printtaken, verdeeld over twee onderdelen:

• Printers: Toont alle printers en printdoelen (printers verbonden met een printprofiel) die zijn ingesteld in de backoffice. Tik op een printer of doel om een testafdruk uit te voeren.
  • Printtaken: Toont alle lopende en mislukte printtaken, inclusief kassabonnen, bestelbonnen en rapporten. Tik op een printtaak om deze te bekijken, of tik op Opnieuw proberen bij een mislukte printtaak om deze opnieuw te printen.
Productiecentra Toont beschikbare productiecentra met de optie om ze uit of in te schakelen.
Apparaat delen Toont de verbonden POS-apparaten (peers) die momenteel online zijn, het aantal openstaande bestellingen gestart op dit POS-apparaat, openstaande bestellingen gestart op andere POS-apparaten met dezelfde configuratie (peers), en het totale aantal bestellingen.
Weergave-instellingen Bevat instellingen voor het wijzigen van het kleurenschema van de POS-app (lichte modus of donkere modus) en de oriëntatie van de knoppen op het kassascherm (linkshandige interface).
Support Hiermee kun je chatten met ons supportteam, en wordt informatie weergegeven over het huidige POS-apparaat en -netwerk. Hier vind je bijvoorbeeld de naam van je POS-apparaat, de Lightspeed app-versie, de naam van het wifi-netwerk en het MAC-adres.
Helpcentrum Laadt het Helpcentrum, dat artikelen bevat over het instellen en gebruiken van Lightspeed Restaurant.
Nieuw Bekijk de laatste Lightspeed Restaurant-release, inclusief updates, nieuwe functies en meer.
Privacybeleid Bekijk het privacybeleid van Lightspeed om te weten te komen hoe wij je gegevens verzamelen, gebruiken en beschermen.
Algemene voorwaarden Bekijk de serviceovereenkomst voor je Lightspeed Restaurant-account.
Apparaatconfiguratie Hiermee kun je de apparaatconfiguratie/het profiel wijzigen dat op het POS-apparaat wordt gebruikt.