Uurstatistieken

Het rapport Uurstatistieken toont een heatmap met daarin de meest actieve verkoopperioden van je restaurant. Gebruik dit rapport voor een snelle visualisatie van de drukste uren van je restaurant, vergelijk verschillende dagen van de week en krijg van tevoren een idee van hoeveel personeel je op een locatie moet inzetten.

Toegang tot het rapport Uurstatistieken

Om toegang te krijgen tot het rapport Uurstatistieken:

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu
  3. Klik op Uurstatistieken in de sectie Verkooprapporten
  4. Gebruik het vervolgkeuzemenu en het kalenderpictogram in de rechterbovenhoek om de tijdsperiode van het rapport te wijzigen
  5. Beweeg de muis over een cel om de gemiddelde omzet te zien die binnen dat tijdsbestek is verdiend. Elke cel staat voor een interval van 30 minuten

Wat nu?

De onderstaande gekoppelde rapporten zijn aanvullende verkooprapporten:

Bedrijfsrapporten geven een snel overzicht van belangrijke bedrijfsgegevens, zoals winsten, verliezen en belastingen.

Productrapporten geven een overzicht van de verkochte producten voor de geselecteerde tijdsperiode, ingedeeld naar Totaal, Afgeprijsd, Aangeboden, Verlies, Retour, Transactie, Marge en Kosten.

Productmixrapporten geven een overzicht van de productverkoop uitgesplitst naar omzetgroepen, rekeningprofielen, statistische categorieën en producten.

In het Shiftperioderapport worden de bruto- (Verkopen) en nettoresultaten (Ontvangsten) uitgesplitst naar shiftperiodes.

Het Personeelsrapport geeft verkoopgegevens voor elk personeelslid dat de POS gedurende de geselecteerde tijdsperiode heeft gebruikt.

Apparaatrapporten tonen verkoopgegevens voor elk POS-apparaat dat gedurende de geselecteerde tijdsperiode is gebruikt.

Rapporten sms-berichten tonen alle aangepaste nota's die gedurende de geselecteerde tijdsperiode op het POS-apparaat zijn ingevoerd.

KDS-statistieken toont het aantal bereide producten, de snelste, langzaamste en gemiddelde bereidingstijd, en de totale tijd die nodig was om de items te bereiden.