Lightspeed Delivery configureren

Voor het configureren van Lightspeed Delivery moet je zelf de stappen voor de Lightspeed Restaurant-backoffice doorlopen en ook samen met het Deliverect-inwerkteam de configuratie van je account voltooien. Dit artikel biedt een overzicht van het configuratieproces en de stappen die je moet volgen om je account voor te bereiden op gebruik van Lightspeed Delivery.

Belangrijk: Lightspeed Delivery is beschikbaar als een betaalde add-on op je bestaande Lightspeed Restaurant-abonnement. Neem contact op met je verkoopaccountmanager of stuur een e-mail naar sales@lightspeedhq.com voor informatie over de aanschaf van Lightspeed Delivery.

Inhoudsopgave:

Configuratieoverzicht

Na aankoop van Lightspeed Delivery zullen de volgende stappen je begeleiden door wat je moet doen en kunt verwachten tijdens het configuratieproces.

1. Voltooi de voorbereidingsstappen in het volgende gedeelte om je account klaar te maken voor Lightspeed Delivery.
  2. Neem contact op met Lightspeed om te verifiëren of je stap 1 hebt uitgevoerd en om ons wat extra informatie te geven.

Vermeld in je bericht de:

• Naam van het menu dat je wilt synchroniseren met Lightspeed Delivery.
    • Bezorgkanalen waarvoor je accounts hebt aangemaakt (bijvoorbeeld: Uber Eats, Thuisbezorgd enz.).

Zodra we bovenstaande informatie hebben ontvangen, zullen we:

• Je account controleren om te verifiëren of de voorbereidende stappen zijn voltooid.
    • Specifieke accountprofielen, betaalmethoden, items en POS-gebruikersaanmaken in je Lightspeed Restaurant-account voor elk bezorgkanaal dat je van plan bent te gebruiken.
    • Je e-mailen om te vragen om het juiste belastingprofiel te koppelen aan het accountprofiel van elk leveringskanaal.
  3. Onze partner, Deliverect, zal je Lightspeed Delivery-account aanmaken en ook:
    • Je een link mailen om toegang te krijgen tot het Lightspeed Delivery-dashboard.
    • Je items van Lightspeed Restaurant naar Lightspeed Delivery importeren.
    • Je bezorgkanaalaccounts aansluiten op Lightspeed Delivery.
    • Een onboarding-sessie inplannen om te bespreken hoe je de configuratie van Lightspeed Delivery moet voltooien, en hoe je bezorgmenu's en testbestellingen aanmaakt.
  4. Voltooi de configuratie van je Lightspeed Delivery-account volgens de workflows die in de onboarding-sessie met Deliverect zijn gedemonstreerd.

Heb je hulp nodig bij het voltooien van je menu in Lightspeed Delivery? Bekijk ons artikel Menu's en producten beheren.

5. Na het voltooien van de configuratie kun je bestellingen accepteren via Lightspeed Delivery.

Voorbereiden op Lightspeed Delivery

Maak je Lightspeed Restaurant-account klaar om te koppelen aan Lightspeed Delivery door de onderstaande stappen te doorlopen.

1. Maak een account aan bij elk extern bezorgkanaal dat je wilt gebruiken met Lightspeed Delivery.

Opmerking: Ondersteunde kanalen verschillen per regio, maar kunnen onder meer Uber Eats, DoorDash, Deliveroo, Just Eat en Grubhub omvatten. Bekijk hier een volledige lijst met ondersteunde kanalen en filter op je land.

2. Voeg items toe aan je Lightspeed Restaurant-backoffice die je via Lightspeed Delivery wilt aanbieden.
    Opmerking: Als je van plan bent een unieke prijs in te stellen voor items die beschikbaar zijn via Lightspeed Delivery, moet je die items als aparte items in de backoffice aanmaken.
  3. Maak combo's voor items die samen worden verkocht en voor items met productie-instructies.

Belangrijk: productie-instructies worden niet ondersteund in Lightspeed Delivery.

4. Configureer een nieuw of bestaand menu voor gebruik met Lightspeed Delivery door deze richtlijnen te volgen:
    • Voeg alle items en combo's die je wilt dat klanten kunnen bestellen toe aan een hoofdscherm op het menu. Alleen items en combo's op een hoofdscherm voor dit menu zullen synchroniseren met Lightspeed Delivery.
    • Als er items zijn die je aanbiedt voor bezorging maar niet voor hier opeten, voeg dan een apart Lightspeed Delivery-scherm toe aan het menu om ze te scheiden van andere items.
    • Als er items zijn die je aanbiedt voor bezorging die anders geprijsd zijn dan voor hier opeten, moet je een nieuw, uniek item voor je menu aanmaken.
    • Wijs het menu toe aan een apparaatconfiguratie die door je POS-apparaten wordt gebruikt. Je kunt de configuratie die aan een POS-apparaat is toegewezen wijzigen door dat apparaat te bewerken.
  5. Zorg ervoor dat er een unieke SKU-code bestaat voor elk item, combo, itemgroep en sub-item. Klik op de knop hieronder om meer stappen te zien en volg deze.

Belangrijk: Alle bovengenoemde soorten items moeten unieke SKU's hebben in Lightspeed Restaurant voordat ze kunnen synchroniseren met Lightspeed Delivery. Er kunnen dubbele SKU's bestaan in je account, afhankelijk van hoe je het aanvankelijk hebt ingesteld.

Controleren op dubbele SKU's

1. Klik in backoffice op Menubeheer > Items in het navigatiemenu.
    2. Wis alle filters die op de tabel worden toegepast.
    3. Klik op de kolom met de code om alle items op SKU-code te sorteren.
    4. Zorg ervoor dat er geen dubbele SKU's in de lijst staan. SKU's worden als duplicaten beschouwd als ze dezelfde tekens hebben, ongeacht het hoofdlettergebruik.

Voorbeeld: ABC1, abc1, en AbC1 worden allemaal beschouwd als duplicaten.

5. Als er dubbele SKU's zijn, bewerk je elk item handmatig en wijs je het een nieuwe SKU toe.
    6. Filter het itemoverzicht door onder Filters op Type > Groep te klikken of selecteer Groep in het vervolgkeuzemenu boven de kolom Type.
    7. Klik op Bewerken naast een groep in de tabel.
    8. Let op de SKU's in de sectie Items die deel uitmaken van deze groep.
    9. Herhaal de stappen 5g-5h voor elke andere groep.
    10. Als dezelfde SKU aan meer dan één groep is toegewezen, verwijder je het betrokken item uit elke groep, zodat de SKU slechts in één groep bestaat.
  6. Zorg ervoor dat alle printers, printprofielen en productiecentra correct zijn geconfigureerd, zodat de ordertickets op de juiste printers worden geprint.
  7. Controleer voor elke omzetgroep of het juiste belastingprofiel en productiecentrum zijn toegewezen.

Wij raden je aan een belastingadviseur te raadplegen als je niet zeker weet welk belastingprofiel je voor elke reeks items moet gebruiken.

8. Bewerk elk accountprofiel en schakel de instelling Leveringscode op kassabon tonen in.

Wat nu?

Als Lightspeed Delivery is geconfigureerd, kun je lezen hoe je je aanmeldt bij het dashboard, menu's en producten beheert, bestellingen accepteert en meer. Zie ons artikel over het gebruik van Lightspeed Delivery om aan de slag te gaan.