Ondersteunde hardware

In dit artikel staat een lijst van aanbevolen hardware voor gebruik met Lightspeed Restaurant POS waarmee je je workflows kunt optimaliseren en je het meeste uit de functies van Lightspeed kunt halen. Deze hardware omvat geteste en ondersteunde betaalterminals, barcodescanners, kassalades, netwerkaccessoires, evenals bon- en keukenprinters. Als je deze hardware zelf wilt configureren, kun je stapsgewijze instructies volgen door te klikken op de relevante links die naast de hardware staan die je probeert in te stellen.

De Lightspeed Restaurant (K-Series)-backoffice is ontworpen, gebouwd en getest om te functioneren op meerdere webbrowsers en besturingssystemen. Voor de beste resultaten raden we aan de nieuwste versies van Google Chrome, Safari of Mozilla Firefox te gebruiken.

De Lightspeed Restaurant (K-Series) POS-app wordt alleen ondersteund op Apple-apparaten met iOS / iPadOS 15 of hoger.

Hardware kopen

Je kunt ondersteunde hardware rechtstreeks bij Lightspeed kopen. Onze online winkels zijn aan elke regio aangepast. Er worden enkel items verkocht die door Lightspeed zijn getest en geverifieerd. Als je ervoor kiest om je hardware ergens anders te kopen, raden we je aan om de ondersteunde modellen die in dit artikel worden vermeld aan te schaffen.

Afbeelding van Lightspeed Online Storefront

Vragen? Neem contact met ons op.

Lightspeed biedt alleen ondersteuning voor de in dit artikel vermelde hardware. Als je hardware niet is opgenomen in onze lijst van ondersteunde hardware, neem dan contact op met de hardwarefabrikant voor installatie- en configuratie-instructies.

Apple-apparaten

Zie de onderstaande tabellen voor een lijst van Apple-apparaten die compatibel zijn met iOS / iPadOS 15 of hoger.

iPhones

• iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 / 13 mini
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 / 12 mini
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11
  • iPhone XS Max
  • iPhone XS
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone SE
  • iPhone 6S Plus
  • iPhone 6S

iPads / iPods

iPad iPad Mini iPad Pro iPad Air iPod touch

5e generatie

6e generatie

7e generatie

8e generatie

9e generatie

4e generatie

5e generatie

6e generatie

1e generatie

2e generatie

3e generatie

4e generatie

5e generatie

2e generatie

3e generatie

4e generatie

5e generatie

7e generatie

Ondersteunde hardware

Ondersteunde hardware verwijst naar apparaten die officieel zijn getest en waarvoor de Lightspeed Restaurant-app is ontworpen. Voor deze apparaten bieden we volledige technische ondersteuning en software-updates om ervoor te zorgen dat Lightspeed Restaurant naar behoren blijft functioneren op deze apparaten.

Inhoudsopgave

Barcodescanners

Scanners maken via bluetooth verbinding met je iOS-apparaat om barcodes en QR-codes te lezen. Wij ondersteunen de volgende modellen.

Socket Mobile

Model Type verbinding Hulpmateriaal
socket-scanner.png SocketScan S740 2D
  • Bluetooth

Socket CHS 7Ci

(alleen barcode)

• Bluetooth
socket-scanner-2.png Socket CHS 7Qi
(alleen barcode)
  • Bluetooth

Bonprinters

Zie de onderstaande tabel voor een lijst van printers die zijn getest en compatibel zijn met Lightspeed Restaurant. Opmerking: Wij raden aan printers te gebruiken met een LAN-verbinding voor een stevige en betrouwbare verbinding. Mocht je ervoor kiezen een bluetooth- of USB-printer aan te schaffen, houd er dan rekening mee dat deze slechts aan één iPad tegelijk kunnen worden gekoppeld.

SNBC

Bèta

Model Type verbinding Hulpmateriaal

Lightspeed-keukenprinter (SNBC BTP-M300)

• LAN

Epson

Model Type verbinding Hulpmateriaal

TM-m10

• Thermische printer
  • LAN
  • Wifi
  • Bluetooth

TM-T20II

TM-T20 III

• Thermische printer
  • LAN

TM-m30II-NT

TM-m30 (niet compatibel met USB)

• Thermische printer
  • USB
  • LAN
  • Wifi
  • Bluetooth

TM-U220

TM-U220B

• Impact-dotmatrixprinter
  • LAN
  • Wifi

TM-T70

• Thermische printer
  • LAN
  • Wifi

TM-P80

• Mobiele printer
  • Wifi

TM-T88V (VI)

• Thermische printer
  • LAN
  • Wifi
  • Bluetooth

FP90III

Fiscale printer (Italië)

• Thermische printer
  • LAN

Seiko

Model Type verbinding Hulpmateriaal

Seiko MP-B20

• Bluetooth

Seiko RP-D10

• LAN
  • Bluetooth

Bixolon

Model Type verbinding Hulpmateriaal

SRP-275III LAN

• LAN

SPP-R300

(draagbare printer)

• Wifi

Star Micronics

Model Type verbinding Hulpmateriaal

Ster TSP 100

• USB
  • LAN

Star TSP100III
Star TSP100IV

• USB
  • LAN
  • Wifi

Star TSP650 II BT
Star TSP650 III BT

• Bluetooth

Star mC-Print3

• USB
  • LAN

Labelprinters

De Zebra ZD410 is niet uitwisselbaar met de Epson TM-L90. De ZD410 print scanbare labels voor gebruik met een barcodescanner en wordt het best gebruikt voor het labelen van detailhandel- of meeneemitems (zoals koekjes in blik, sauzen in flessen of voorverpakte maaltijden). De TM-L90 print plaklabels die worden gebruikt om bestelde items te identificeren en kan geen barcodes of QR-codes printen.

Zebra

Model Type verbinding Hulpmateriaal

ZD410

• LAN

Netwerkaccessoires

Wij bieden een breed scala aan netwerkhardware om een veilig lokaal netwerk voor je apparaten optimaal te ondersteunen.

IgniteNet

Model Type verbinding Hulpmateriaal

Gateway AC1200

• Type: router/gateway

• Merk: IgniteNet

• SKU: GW-AC1200-US

IgniteNet's Gateway AC1200 kan werken als een stand-alone draadloze gatewayrouter of als een gecoördineerde, cloud-beheerde gateway, die gemakkelijk voldoet aan de eisen van elke installatie. Dankzij de 5-gigabit-ethernetpoorten kun je je bandbreedte volledig benutten.

UniFi

Model Type verbinding Hulpmateriaal

UniFi Security Gateway

• Type: gateway

• Merk: Ubiquiti

• SKU: USG

Een beveiligingsgateway is een controlepost die voorkomt dat onbevoegd verkeer toegang krijgt tot je lokale netwerk. De UniFi Security Gateway combineert betrouwbare beveiligingsfuncties met krachtige routingtechnologie in een kosteneffectieve eenheid.

UniFi AC Pro AP

• Type: toegangspunt (binnen)

• Merk: Ubiquiti

• SKU: UAP-AC-PRO

De UniFi AC Pro is een antenne voor binnen die als toegangspunt fungeert. Hij wordt via een ethernetkabel aangesloten op je router en versterkt het wifi-signaal op de plaats waar hij is geïnstalleerd. Een toegangspunt wordt aanbevolen, niet om het bereik te vergroten, maar als signaalversterker in grote zakelijke omgevingen die een robuuste internetverbinding nodig hebben.

UniFi Mesh AC

• Type: toegangspunt (buiten)

• Merk: Ubiquiti

• SKU: UAP-AC-M-US

De UniFi Mesh AC is een antenne voor buiten die fungeert als toegangspunt voor buitenomgevingen. Hij wordt via een ethernetkabel aangesloten op je router en versterkt het wifi-signaal op de plaats waar hij is geïnstalleerd. Een toegangspunt wordt aanbevolen, niet om het bereik te vergroten, maar als signaalversterker in grote zakelijke omgevingen die een robuuste internetverbinding nodig hebben.

UniFi Switch: 8/16/24/48 poorten

• Type: schakelaar

• Merk: Ubiquiti

Gebruik een gigabit-schakelaar met meerdere poorten als je apparaten fysiek moet koppelen aan je netwerk met ethernetkabels en meer poorten nodig hebt dan wat er al op je router zit. Er zijn schakelaarmodellen die wel 48 poorten kunnen ondersteunen.

Fysieke kassalades

Lightspeed Restaurant ondersteunt de onderstaande fysieke kassalades. Om te leren hoe je een kassalade configureert in de Lightspeed-backoffice, ga je naar Over kassalades.

Model Specificaties Hulpmateriaal

Safescan LD 3336

(EMEA)

Heeft een microschakelaar die compatibel is met de instelling "Vergrendel het bestelscherm wanneer de kassalade opengaat", te vinden in POS-configuraties.

APG Minota

(NOAM)

• 16" x 16"
  • RJ12-kabel

Lightspeed-VPOS

(APAC)

• RJ12-kabel

Betaalterminals

Lightspeed Payments zal je voorzien van gecodeerde kaartlezers en betaalterminals die compatibel zijn met de bijbehorende diensten.

Lightspeed Payments

Model Type verbinding Hulpmateriaal

Verifone P400+

(Europa, VS, Canada)

• EMV-compatibele terminal
  • LAN-verbinding
  • Wifi-verbinding

Verifone e280

(VS)

• EMV-compatibele terminal
  • Wifi-verbinding

Verifone V400m

(Europa, Canada)

• EMV-compatibele terminal
  • Wifi-verbinding
  • Ondersteunt Aan tafel betalen

Castles S1F2

(Europa)

• EMV-compatibele terminal
  • Wifi-verbinding
  • Ondersteunt Aan tafel betalen

Verifone e285

(VS, Australië)

• EMV-compatibele terminal
  • Wifi-verbinding

Kitchen Display System

Het Lightspeed Kitchen Display System (KDS) toont bestellingen op een aparte iPad, waardoor keukenprinters worden vervangen en papier wordt bespaard. Het helpt de bereidingstijd bij te houden en laat het personeel met het systeem communiceren om de status van items bij te werken.

Hulpmateriaal

Order Display Screen

Het Lightspeed Order Display Screen (ODS) toont klanten hun bestelstatus en werkt automatisch bij als bestellingen worden beheerd in de Restaurant-app of KDS. Een Apple TV (4e generatie of nieuwer) en een via HDMI aangesloten tv of monitor zijn nodig om het ODS in te stellen.

Hulpmateriaal

Compatibele hardware

Compatibele hardware verwijst naar apparaten die mogelijk niet specifiek zijn getest, maar waarvan wordt verwacht dat ze werken op basis van onze technische specificaties. Als zodanig proberen we deze hardware zoveel mogelijk te ondersteunen, maar onze documentatie of supportmedewerkers kunnen beperkt zijn bij het werken met deze apparaten. Voor compatibele hardware kunnen extra stappen, probleemoplossing of hulp van de fabrikant nodig zijn om ze naar verwachting te laten werken.

Inhoudsopgave

Bonprinters

Zie de onderstaande tabel voor een lijst met printers die compatibel zijn met Lightspeed Restaurant. Opmerking: Wij raden aan printers met een LAN-verbinding te gebruiken voor een stevige en betrouwbare verbinding. Mocht je ervoor kiezen een bluetooth- of USB-printer aan te schaffen, houd er dan rekening mee dat deze slechts aan één iPad tegelijk kunnen worden gekoppeld.

Model Type verbinding Hulpmateriaal

TM-M50

• Thermische printer
  • LAN

TM-T82II

• Thermische printer
  • LAN

Seiko RP-E10

• LAN

P25-bluetoothprinter

• Bluetooth

SM-230i (mobiele printer)

• Bluetooth

SM-L200 (mobiele printer)

• Bluetooth

SM-T300i (mobiele printer)

• Bluetooth

Labelprinters

De Epson TM-L90 is niet uitwisselbaar met de Zebra ZD410. De TM-L90 wordt uitsluitend gebruikt voor het printen van productiebonnen. Dat zijn zelfklevende bonnen die ter identificatie op bestelde items kunnen worden geplakt. Hij kan geen scanbare labels met QR-codes of barcodes printen.

Epson

Model Type verbinding Hulpmateriaal

TM-L90 Plus

• LAN
  • USB
  • Binnenkort beschikbaar!

Betaalterminals en kaartlezers

Betalingsverwerkers van derden zullen je voorzien van gecodeerde kaartlezers en betaalterminals die compatibel zijn met hun diensten.

Lightspeed Support kan helpen bij de integratie tussen betaalterminals van derden en Lightspeed Restaurant. Neem voor het oplossen van problemen met de terminal zelf contact op met je betalingsdienstaanbieder.

Maak een keuze uit de onderstaande opties om lijsten te zien van ondersteunde terminals van betalingsverwerkers van derden.

• Model Specificaties

Desk 3500

(VK)

• LAN-verbinding
    • Ondersteunt Aan tafel betalen

Move 5000

(VK)

• LAN-verbinding
    • Wifi-verbinding
    • Ondersteunt Aan tafel betalen

iWL252

(VK)

• LAN-verbinding
    • Ondersteunt Aan tafel betalen

iWL258

(VK)

• Wifi-verbinding
    • Ondersteunt Aan tafel betalen

iCT250

(VK)

• LAN-verbinding
    • Ondersteunt Aan tafel betalen

PAX A920

(VK)

• Wifi-verbinding
    • Ondersteunt Aan tafel betalen

PAX A80

(VK)

• LAN-verbinding
    • Ondersteunt Aan tafel betalen
  • Model Specificaties

Verifone VX820

(Zwitserland)

• LAN-verbinding

Verifone VX680

(Zwitserland)

• Wifi-verbinding

PAX-terminals

(Zwitserland)

• De volgende PAX-terminals worden niet ondersteund:
      • S920
      • D20
      • S300
      • Q30
  • Model Specificaties

Yomani Touch XR

(Zwitserland)

• LAN-verbinding

Yomani XR Pinpad

(Zwitserland)

• LAN-verbinding

Desk 3500 Compact

(Zwitserland)

• LAN-verbinding

Move 3500 Mobile

(Zwitserland)

• Wifi-verbinding

Lane 5000

(Zwitserland)

• LAN-verbinding

Yoximo Mobile Flex

(Zwitserland)

• Wifi-verbinding

Yoximo Mobile Pinpad

(Zwitserland)

• Wifi-verbinding
  • Model Specificaties

SumUp Air

(EMEA, APAC)

• Bluetooth-verbinding

SumUp Card Reader

(EMEA, APAC)

• Bluetooth-verbinding
  • Model Specificaties

V200c

(Frankrijk)

• LAN-verbinding

P200

(Frankrijk)

• LAN-verbinding
    • Wifi-verbinding

VX20

(Frankrijk)

• LAN-verbinding

VX520c

(Frankrijk)

• LAN-verbinding

V240m

(Frankrijk)

• Wifi-verbinding

VX675

(Frankrijk)

• LAN-verbinding
    • Wifi-verbinding
  • Model Specificaties

Zettle Reader

(EMEA)

• Bluetooth-verbinding

Zettle Reader 2

(EMEA)

• Bluetooth-verbinding